Recept – Čokoladni Truffles

misc1

Gastrogurman La Ganasche Naser Gashi ozka napovednik

Kulinarični mojster, slaščičar francoske šole Naser Gashi nam je posredoval recept za
vsem poznane “čokoladne tartufe” oz truffles.

Sestavine in postopek:
– 510g sladke smetane
– 640g temne čokolade z 64% kakava

Segrejemo sladko smetano in ji dodamo nadrobljeno čokolado.
Pustimo eno minuto nato premešamo, da se čokolada popolnoma raztopi.

Dobljeni ganache prelijemo v širok pladenj da se masa enakomerno ohladi do primerne gostote,
ravno prav, da postane primerna za brizganje. Na peki papir nabrizgamo 8-10 gramske “kupčke”
in jih nato prestavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladijo.

– 500g temne čokolade z 64% kakava
– kakav za posipanje oz. valjanje

Odtehtamo 400g čokolade in jo segrejemo na 45°C  in nato ji dodamo preostalih 100g ter ju
zmešamo skupaj. Temperatura čokolade mora biti cca. 32°C.

Ohlajene kroglice vzamemo iz hladinika in jih namočimo v temperirano čokolado, položimo
ter povaljamo v kakav v prahu. Najbolje je, da si pomagamo z vilico.

Na koncu truffle potresemo v cedilu, da se odvečni kakav odstrani. Ohladimo in postrežemo.

Gastrogurman La Ganasche Naser Gashi truffles ozka