Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove

misc1

Domače je drugače. Potrošniki, gostje gostiln, restavracij, kavarn, itd. postajajo vedno bolj zahtevni. Želijo si pristnih, izjemnih, prefinjenih ter nenavadnih okusov in kombinacij. Vedno bolj je v ospredju poreklo surovin in način  pridelave. Mojstrovine  naših  kulinaričnih mojstrov  že spretno sledijo  zahtevam  svojih  gostov. Na krožnikih  je vedno  več kakovostne,  lokalno  pridelane  hrane, v kozarcih  že tako ali  tako ne sme manjkati vrhunsko vino iz domačih vinogradov tudi mali pivovarji dvigujejo kulturo pitja piva na višji nivo… Kaj pa sokovi? Tu se  gostinec hitro  zadovolji s ponudbo  klasičnih industrijskih  sokov.  A tudi  na področju brezalkoholnih  napitkov imate  možnost stopiti korak naprej.

Na industrijski liniji  sadež  doživi  najmanj  20 tehnoloških  faz,  da pride  do končnega  izdelka – soka  ali nektarja. Zato je korekcija okusa z dodajanjem večje količine sladkorja in kislin, ki popolnoma prekrijejo okus pristnega sadja,  neizogibna.  Na  drugi  strani  manjši  proizvajalci sokov  nimajo  na voljo  tako dovršenih proizvodnih linij.  Od sadeža do  končnega  izdelka je  praviloma največ  5 tehnoloških faz. Vendar pa je okus tako  izdelanega  soka ali  nektarja popolnoma  drugačen. V soku  se ohrani  polnost in  sočnost sadja  ter pristen okus, ki ne potrebuje bistvene korekcije z dodajanjem sladkorja ali kislin.

Izvrstne  ter  pristne  sadne sokove  in nektarje  za gostinske potrebe  izdeluje  Metka. Osnova za njene sokove  je lokalno  pridelano sadje  iz Vipavske doline.  Metka  stremi  k okusom  brez dodanega sladkorja, če sadje  to  dopušča. Njeni  sokovi  in  nektarji  so  zares  pristni, lokalni,  domači in tudi  inovativni!  Stalen asortiman sokov  in  nektarjev iz jabolk, češenj, breskev, hrušk in marelic nadgrajuje z inovativnimi brezalkoholnimi osvežilnimi napitki iz vrtnic, rabarbare in mediteranskih zelišč.
Vsi okusi so na voljo v priročnih 2 dcl stekleničkah.

Vaši gostje so vedno bolj zahtevni. Bodite zahtevni tudi vi. Svojim gostom ponudite več.
Ponudite jim pristne domače sokove Metka.

Avtor besedila: Metka Harej ( Domače dobrote Metka )
Fotografije: Metka Harej ter pixabay.com