Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl
Dijaka Gregor Potočnik in Matej Zupančič zmagovalca 1. mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori v kategoriji mladincev

V Kranjski Gori je v petek in soboto, 6. in 7. maja 2016, potekal – pod okriljem podjetja HIT Alpinea – v hotelu Ramada Resort prvi Mednarodni kulinarični festival, ki se ga je udeležilo štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav, in sicer iz Italije, Turčije, Srbije, Hrvaške, Makedonije in Slovenije. Srednjo šolo za gostinstvo in turizem sta zastopala dijaka Gregor Potočnik in Matej Zupančič pod mentorstvom strokovnega učitelja Andreja Molka.

SSGT Ljubljana zmagovalne jedi v kranjski gori 2

Gregor in Matej sta tekmovala v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji A1, kjer je tekmovalec pripravil nacionalno jed (jed države, iz katere je bil) na moderni način, in v kategoriji A2, kar pa je pomenilo pripravo jedi v moderni kuhinji.
.

SSGT Ljubljana zmagovalne jedi v kranjski gori 3
Testenina, nadevana s krvavico in kislim zeljem, zvitek s kranjsko klobaso v svinjski mrežici z matevžem, dušenimi jabolki, sotirano zelenjavo in temno vinsko omako (Matej Zupančič, kategorija A1).
.

SSGT Ljubljana zmagovalne jedi v kranjski gori 4
Nadevana kunčja stegna s pehtranom, štruklji s čemažem in z bučnim oljem, pečena panceta, grahov pire, omaka s suhimi slivami in mlada zelenjava (Gregor Potočnik, kategorija A1).
.

SSGT Ljubljana zmagovalne jedi v kranjski gori 5
Mariniran srnin hrbet s korenčkovo kremo, pesinimi drobtinami, popečeno slanino, šalotko z medom, zrakom slanine in temno divjačinsko omako (Matej Zupančič, kategorija A2).
.

SSGT Ljubljana zmagovalne jedi v kranjski gori 6
Poširan brancin z mediteranskimi zelišči, škampi in školjkami, zeliščna polenta, sotirana zelenjava, čemažev biskvit, prah oljčnega olja in suhe kruhove rezine (Gregor Potočnik, kategorija A2).
.

SSGT Ljubljana zmagovalne jedi v kranjski gori zmagovalca

Oba dijaka sta v obeh kategorijah osvojila zlato medaljo! V skupnem točkovanju ocenjenih jedi vseh mladih tekmovalcev je Gregor Potočnik osvojil prvo mesto, Matej Zupančič pa drugo mesto.

Čestitke!