Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

Koktajl meseca septembra na portalu Gastrogurman se imenuje IZDIHLJAJ POLETJA, pripravil pa nam ga je barman Tilen Lesjak.

Predstavitev cocktaila

Ko sem dobil povabilo da lahko predstavim svojo kreacijo na portalu Gastrogurman, se mi je takoj porodila zamisel. Ker smo meseca septembra, ter je to mesec grozdja, sem se odločil da bom naredil cocktail kateri  bo  vseboval grozdje. Za osnovni spirit sem izbral brendy. 

Ko sem razmislal kateri brendy bi izbral, se mi je porodila zamisel da izberm Stok 84 XO, izbral sem ga zato ker se ga danes ljudje premalo poslužujejo, saj je bil včasih to najbolj  iskan brendi v Sloveniji.

Receptura:

• 50 ml Brendy Stok 84 XO
• 30 ml Monin bezgov sirup
• 30 ml Limonin sok
• 10 ml Jajčni beljak
• Dash bitterja Angostura 
• 6 Rdečih grozdev

Priprava:
 
V shakerju najprej “zmadlamo” grozdje, da spusti sok, dodamo Brendy, limonin sok, Monin bezgov sirup, jajčni beljak, ter bitter angosturo. Dodamo led zapremo shaker in dobro pretresemo. Napolnimo kozarec (daqiri) z cresh ledom da se ohladi, preden zlijemo vsebino v kozarec, odstranimo led. Za dekoracijo uporabimo sadež grozdja. Cocktail se pije brez slamice.
Nekaj besed o meni:
Sem Tilen Lesjak, z barmanstvom sem se srečal pred priblizno 3 leti. Zacel sem delo v  Novem mestu kot student, ampak me je to delo zelo zanimalo in sem vedel da hočem z njim nadeljevati. Sedaj živim in delam v ljubljani, kjer sem vzporedno z barmanstvom odkril tudi atraktivno mešanje pijač ali flair bartending. Delo v samem baru me zelo veseli in vem da bom v njemu ostal se veliko let.
   
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!