Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)

misc1

Koktajl meseca septembra na portalu Gastrogurman se imenuje Domači Up, pripravil pa ga je barman Anže Šmid, barman v Vili Herberstein Velenje ( Gorenje gostinstvo )

.

Koktajl: Domači Up

.
.
Receptura:

  • 4 cl Slovenia Vodka Fructal
  • 7 cl sok rdečega sadja Fructal Classic
  • 3 cl sok rdeče pese Presad
  • 3 cl pire zelenega jabolka Monin
  • 1 čajna žlička domačega medu
  • Dolijemo Malt hruška in melisa
Dekoracija: Rdeča pesa, črna redkev, jabolko, meta

Kozarec: Long drink kozarec z kockami ledu (40-50 cl)

Priprava: Ročni mešalnik oz. shaker

Postopek: Najprej z ledom napolnimo shaker (do polovice) in kozarec. V shaker nalijemo 4 cl vodke, 7 cl soka rdečega sadja, 3 cl soka rdeče pese in 3 cl pireja zelenega jabolka, ter dodamo 1 žličko domačega medu. Vse skupaj pretresemo. Iz kozarca odlijemo odvečno vodo, ki se nabere, ko se topi led in nalijemo v kozarec. Dolijemo še Malt z okusom hruške in melise, premešamo, dodamo dekoracijo, slamico in postrežemo.

Opis koktajla: September je čas konca dopustov, začetka šole in vračanja v službe. Aleš si je za ta mesec zato izbral koktajl, ki nas bo spominjal na dom oz. na našo Slovenijo. V času dopustov smo se navadili na eksotične koktajle, zato je ta koktajl sestavljen iz sestavin, ki jih lahko uživamo doma in so značilni za našo deželo. Kot glavno alkoholno sestavino pa je izbral Slovensko vodko, ki je edinstvena zaradi dodatka Slovenske ajde, posebna pa je tudi zaradi številnih doseženih priznanj in nagrad. Za ostale sestavine pa je navdih dobil iz domačega vrta, saj imajo rdeče sadje (maline, jagode, ribez), jabolka, hruške, meto, meliso, rdečo peso in med tudi pri njih doma.

.

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!