Koktajl meseca oktobra: BLACK TRUFFLE (Januš Arbeiter)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

Ime cocktaila: BLACK TRUFFLE

Recept:
•  0,05 gina
•  0,1 premium tonika
•  rezina črnega gold Istra tartufa
•  suha limeta
•  suh cvet sivke

Koktajl je z Boar ginom, ki vsebuje ekstrakt črnega tartufa. Je edini na svetovnem trgu s Črnim tartufom in sivko.

Košček črnega tartufa damo na hrastovo desko, kjer ga z plinskim gorilnikom zakurimo in zadimimo kozarec v katerem postrežemo gin tonik. Ko je kozarec zadimljen, v njega damo led, košček gold istra črnega tartufa s katerim smo dimili kozarec, prelijemo z Boar ginom in dodamo premium tonik. Na koncu  ga še okrasimo z rezino suhe limete in cvetom sivke.

Januš Arbeiter je star sem 31 let in prihaja iz Maribora. V gostinstvu  dela že od svojega 16 leta, z barmanstvom pa se je spoznal pred 9-mi leti, ko je začel delati v znanem mariborskem lokalu, kot natakar. Vedno je bila v njemu močna želja po mešanju pijač in odkrivanju novih koktailov ter novih trendov v barmanstvu. Želja po iskanju novih izzivov ga je pripeljala do tega, da je s prijatelji ustanovil podjetje JT-drinks in začel uvažati žgane pijače, sirupe in pireje za koktajle. Zaradi svoje nenehne želje po nečem novem se je letos podal tudi na novo pot, ki mu je jo omogočila odprtje nove diskoteke Rezidenca na Štajerskem.

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!