Koktajl meseca novembra: AUTUMN INTENSE FEST (Danijel Pečovnik)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

Hladno jesensko vreme kar kliče po mojstrsko sestavljenih koktajlih. Začinjeni so lahko s cimetom,klinčki, pomarančami, mandarinami, bučnim pirejem in drugimi jesenskimi okusi. Te pijače so kot nalašč za sprostitev ali popestritev večerne zabave ob pečenem kostanju s prijatelji. Trendi jesenskih koktajlov se spreminjajo in za vas sem pripravil nekaj, kar je toplo tako po barvi kot po okusu.

Koktail – Autumn intense fest:
•   Monkey shoulder 50 ml
•   Jägermeister manifest 25 ml
•   Martini rosso 25 ml
•   Sirup kandirane pomaranče s cimetom in klinčki 15 ml (home made)
•   Angostura bitter 2. dash
•   Kandirani olupek pomaranče s cimetom in klinčki dodamo v mixing glass

Metoda priprave mixing glass~double strain

Dekoracija: Kandirani pomarančni olupek s cimetom in klinčki

Zraven sem pripravil omako za popečen kostanj, kot prilogo:
•   15 ml Jägermeister
•   60 g kandirane hokaido buče

Nekaj o meni:
Na področju gostinstva imam že dobrih 11 let izkušenj, najbolj pa me je zanimalo področje mešanih pijač, katerega sem zasledil v svojih mlajših letih, ko sem pričel delati v prvem koktail baru. Navdih sem dobil pri barmanu Bambole in takrat sem začutil, da si to zares želim početi. Od izkušenih ljudi sem se marsikaj naučil in kaj kmalu so se začeli kazati prvi uspehi. Delo kot barman je bilo vedno zanimivo in razgibano. Z barmanstvom sem se aktivneje začel ukvarjati leta 2014, ko sem tudi prvič stopil na tekmovalni oder. Tako motivacija kot tudi želja sta bili ogromni, zato sem se odločil, da se začnem udeleževati raznih izobraževanj in tečajev v tujini. Tam sem spoznal različne ljudi iz različnih koncev sveta, ki so eni boljših na tem področju tako v klasiki kot atraktivnem mešanju pijač. V ponos mi je, da sem se učil od njih in da me je to pripeljalo do tega, kar sem danes.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!