Koktajl meseca marca: POZNA JESEN (Timotej Toplak)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

Predstavil nam je koktejl s katerim si je prislužil srebrno medaljo na lanskem (2018) Gostinsko-turističnem zboru Slovenije.
Koktejl se imenuje Pozna jesen.

POZNA JESEN
• 3 cl Monkey shoulder whisky
• 1 cl Gran Marnier liker
• 1.5 cl Galliano liker
• 1 cl sirup Cimet
• 1 cl sveže stisnjen limonin sok

Priprava: ročni mešalnik

Dekoracija: dehidrirana limona, cimet, zvezdnati janež, vejici sveže mete

Kozarec: crystal whisky tumbler

Postopek:
Kozarec napolnino z ledom ter ga ohladimo, nato ohladimo še shaker. Izlijemo vodo, ki se je nabrala v shakerju, nato natočimo sestavine po vrstnem redu, ter shake-amo. Odcedimo vodo iz kozarca, z dvojnim precejanjem nalijemo v ohlajen kozarec in na koncu še dekoriramo.

 

Nekaj o meni:

Sem Timotej Toplak in zaključujem Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru. Z gostinstvom se ukvarjam že kar 4 leta. Delam v precej znani mariborski restavraciji Jack&Joe.

Že od malih nog me je zanimalo delo v gostinstvu, kasneje pa me je mešanje koktejlov povsem prevzelo. Udeležil sem se kar nekaj tekmovanj v mešanju barskih pijač, tako državnih, kot tudi mednarodnih, katere mi je omogočila šola. Opravil sem tudi tečaj za mešanja barskih pijač pod okriljem DBS-ja. Moja vizija je postavljati nove mejnike v gostinstvu. Biti del zgodovine – to je moj cilj.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!