Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)

misc1

Tadeja sta v barmanske vode popeljala Boris Šimbera in Mateja Pangerc, preko katerih je črpal osnovno znanje o mešanju pijač. Sicer pa je mešanje pijač pravzaprav njegova druga strast – na prvem mestu je vsekakor vse kar je povezano s kavo. Ker pa mora dober barista biti tudi dober barman, svoje znanje postopno nadgrajuje ter se s svojimi koktajli udeležuje različnih tekmovanj. Letos se je na državnem prvenstvu v mešanju pijač – brezalkoholni cocktail uvrstil v finale.


.
Mesec marec je čas, ko praznujejo žene in matere, ko se ženijo ptički in se začne narava prebujati iz zimskega spanja ter na vrata potrka pomlad, zato je Tadej za cocktail meseca izbral FOR(E)PLAY, kar pomeni predigra oziroma nakazuje igrivost.  

Cocktail s penečim vinom lahko ponudimo že za pozni zajtrk, kot aperitiv pred obrokom ali med dvema obrokoma v popoldanskem času…skratka postrežemo ga lahko od poznega večera do zgodnjega jutra
in čez dan.


.

Receptura:
•   0,5 cl pomarančni liker COINTREAU
•   1 cl Grenadin sirup Monin
•   3 cl Vodka rdeča pomaranča
•   10 cl Penina THEODOSIUS Vipava
.
Kozarec: kozarec za penino 19 cl
.
Postopek:
V ročni mešalnik dodamo 4 kocke ledu, vse sestavine, razen penine. Dobro premešamo, prelijemo v kozarec in dotočimo ohlajeno penino.

Z igro mehurčkov v pomlad 

.
.
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!