Koktajl meseca maja: ARGUS (Luka Strajn)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

ARGUS

Receptura:
•  2 cl Sailor Jerry spiced rum
•  2 cl Drambuie
•  1 cl Grapefrut Liquer
•  1 cl Amaretto
•  2,5 cl Homemade setavina – sirup flambiranih pomaranč

S tem koktajlom sem letos osvojil 1. mesto na G&T cup Bled-u. Vsak tekmovalec je moral pripraviti koktajl glede na dodeljeno sliko, svojo prilagam.


Ime Argus sem povzel po ladji, ki je s splava rešila preživele. Postregel sem ga na kot splav oblikovani deski, zraven pa vključil ostrigo oziroma sol ( če kdo ostrige ne bi želel ), lupino morskega ježka z morsko spužvo ( da si je gost lahko omočil prst, s katerim je zajel sol ), sam koktajl pa je bil postrežen v morsko okrašeni steklenici iz katere se ga je pred gostom prelilo v kozarec. Celoten postopek, kako sem prišel do recepture, sem skeniral, odžgal robove in prav tako priložil na splav.

Sem študent 2 letnika na Bic Ljubljana, smer gostinstvo in turizem. Z barmanstvom  se ukvarjam komaj 1 leto, zato so dobri rezultati res lepa spodbuda. O tem področju, kot tudi o svetu žganih pijač se želim naučiti čim več in to znanje in izkušnje kasneje prenesti na ljudi, ki bodo to samo še nadgradili.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!