Koktajl meseca januarja: SKRIVNOSTNE MISLI (Kevin Tacer)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

SKRIVNOSTNE MISLI
•  50 ml fatwashed bourbon z arašidi,
•  3 barske žlice bananin sladkorni sirup,
•  4 dash (malo večja kapljica) višnjev bitter,
•  2 barske žlice fatwashed whiskey z slanino on top (na vrh kokteila)

Dekoracija: banana + slanina

Metoda priprave mixing glass + dabble strain
Fat wash – metoda pri kateri z pomočjo maščobe dodamo določen okus žgani pijači oz. špiritu. V mojem primeru sem bourbonu dodal arašide. V drugem primeru pa sem v whiskeyu dodal slanino.

Inspiracija: inspiracijo za pripravo koktaila sem dobil po slavnem Elvisu Preslyu in njegovemu znamenitemu sendviču. Torej glavne sestavine sendviča so arašidovo maslo, banana, slanina ter grozdna marmelada. Potrudil sem se da vse sestavine uprizorim v svojem koktailu. Edina stvar, ki se razlikujeje je, da sem namesto grozdne marmelade uporabil višnjin bitter.

Nekaj o meni:

Sem Kevin Tacer star sem 23 let in z gostinstvom se ukvarjam dobro leto, delam v prvem mariborskem cocktail baru Niagara lounge bar, kjer sem dobil tudi večino svojih izkušenj. Sem velik ljubiltel atraktivnega pripravljanja koktailov me pa zanima tudi klasično mešanje. V poklic sem se zaljubil, ko sem prvič stopil za šank, opazil sem, da mi je delo pisano na kožo zato sem se začel udeleževati na raznih tekmovanjih, na katerih sem pridobil ogromno izkušenj in poznanstev iz področju miksologije pa tudi atraktivnega mešanja. Na kar sem letos z koktailom Curious aviator zmagal na Monic cupu v sloveniji ter Decembra odšel na svetovno prvenstvo, kjer se je 47 drzav potegovalo za glavno nagrado. Žal se nisem uspel uvrstiti v finale ampak izkušnje ter vse lepe stvari, ki so so mi zgodile tekom tekmovanja so več vredne kot finale. 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!