Koktajl meseca decembra: HAPPY HAPPY 2020 (Aleš Ogrin)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

Ime cocktaila: HAPPY HAPPY 2020

Recept:

  • 20 ml gin s klanca Kržič
  • 20 ml Passoã liker
  • 20 ml Fabbri pire pasijonke
  • 20 ml sveži stisnjeni limonin sok
  • 20 ml pomarančni sok
  • 20 ml penina Martini Brut

Okras: rezine pomaranče, cimetova palčica, zvezdnati janež, koktajl češnja vejica sveže mete

Priprava: Sestavine ( razen penine) stresemo v ročnem mešalniku s kockami ledu. Precedimo v večji ohlajeni kozarec, v katerega smo dali  nekaj kock ledu. Dolijemo penine in nežno z barsko žlico premešamo, okrasimo in postrežemo s slamico.

  • Predsednik Društva barmanov Slovenije;
  • svetovni prvak v mešanju barskih pijač – Singapur 2000;
  • vice-prvak sveta v mešanju barskih pijač – Göteborg 1999;
  • član ekipe svetovnih prvakov v mešanju barskih pijač – Göteborg1999;
  • (barmani: Aleš Ogrin, Klemen Popit, Mitja Acman);
  • od leta 1992 redni udeleženec mednarodnih barmanskih srečanj, svetovnih prvenstev in kongresov IBA kot barman tekmovalec ali kot delegat DBS;
  • večkratni državni prvak v mešanju barskih pijač;
  • udeleženec in zmagovalec tradicionalnih mednarodnih tekmovanj barmanov v domovini in Evropi;
  • član Društva barmanov Slovenije (DBS) je od leta 1985;
  • vodja barmanske šole, inštruktor in mentor mladim barmanom v DBS;
  • dobitnik številnih priznanj, med drugim tudi zlate plakete O.Z. Slovenije in bronaste plakete Ivana Cankarja za izjemne dosežke na področju gostinstva in turizma;
  • organizator številnih tekmovanj v mešanju barskih pijač za barmane po Sloveniji, med drugim tudi tradicionalnega tekmovanja za pokal »Argonavtski dnevi« na Vrhniki;
  • avtor številnih receptov, brošur in zloženk o koktajlih in mešanih barskih pijačah;
  • avtor knjige »Pisani svet koktajlov«.
  • soavtor knjige »Kava«, (Andrej Goljat, Aleš Ogrin)

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!