Koktajl meseca decembra: GOLDEN STAR (Jožef Fartek)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

GOLDEN STAR
•   2,0 cl Pyrat rum,
•   3,0 cl Galliano liker,
•   2,0 cl kavni liker,
•   1,0 cl čokoladni cookie sirup,
•   2,0 cl sladka smetana,

Priprava: ročni mešalnik,
Postrežba: ohlajen koktajl kozarec.
Dekoracija: tablica jedilne čokolade, pomarančna lupinica, strok vanilije, zlati prah, sveža meta

Nekaj o meni:

Jožef Fartek, star 22 let, živi v Mengšu, kjer je tudi obiskoval osnovno šolo, nato pa nadeljeval šolanje na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani in že takrat začel, pod okriljem šole, nastopati na raznih barmanskih tekmovanjih po Sloveniji.

Leta 2012 je na mednarodnem tekmovanju na Vrhniki dosegel 1. mesto v kategoriji občinstva. V letošnjem letu (2018) je osvojil 3. mesto v kategoriji before dinner oz. t.i. aperitivni koktajl (Rimske Terme) in oktobra letos s koktajlom Golden star v pripravi sladkega koktajla, na Mednarodnem tekmovanju na Bledu osvojil 1. mesto.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!