Koktajl meseca avgusta: ŠETRAJ COLLINS (Luka Vončina)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

Receptura:

• 50 ml Hendrick’s gin
• 25 ml Sirup by Komel*
• 20 ml Limonin sok
• Sodavica

*Domač kraški sirup sous vide tehnika, ki vsebuje šetraj, limonino lupino, sladkor

Okras:
• Šetraj in posušene Botanica vrtnice

Kozarec: 
• Highball

Tehnika:
• Build

Cocktail je nastal v sodelovanju s Simo Komel, kuharjem in lastnikom restavracije na Štanjelskem gradu in restavracija Kobjeglava. Za festival gina 17. 8. na gradu Štanjel sva združila moči in pripravila cocktail Šetraj Collins. Čudovito citrusen in s kraškim pridihom enostaven cocktail, ki si ga lahko vsak pripravi. Šetraj sva nabrala v bližini Štanjela in skuhala svoj sirup. Cvetlično citrusne note šetraja gredo odlično s Hendrick’s gin, ki slovi po  vrtnicah in kumari. Svež limonin sok, sodavica in dobimo najbolj osvežilno alkoholno limonado na Krasu.

Cocktail boste lahko okusili na festivalu.

Luka Vončina je doma iz Ajdovščine kjer je tudi začel svojo pot v svet gostinstva in kot vodja je spoznal veliko ljudi in se veliko naučil. Jan Nose ga je vpeljal v cocktail svet in ga takoj vzljubil. Ogromno izobraževanja v tujini, knjig in dela mu je omogočilo delo kot Brand Ambassador. Sedaj deluje v G3spirits trening centru, kjer z Janom izobražujeta gostince in barmane in deluje tudi pri promocijah premium asortimana za G3spirits. Luka je dejal, da je čudovito biti v obdobju, ko slovenski mladi barmani dosegajo globalen nivo in se počasi tudi stanje v Sloveniji premika na bolje. Kvaliteta in ne kvantiteta ter vedno večji poudarek na gostoljubju in ne zaslužku.

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!