Koktajl meseca aprila: ATTRAVERSIAMO (Špela Triller)

misc1

Gastrogurman barman joze fartek ozka

ATTRAVERSIAMO

Receptura:
•  3 cl Gin Histria Botanica
•  2 cl Aperol aperitivo
•  5 cl sveže stisnjen sok mandarin
•  5 cl kombucha limonska trava in ingver BeLife

Priprava:
Koktajl pripravimo v gostovem kozarcu. V kozarec damo ledene kocke in ga ohladimo. Odlijemo odvečno vodo ter nalijemo gin, aperol, sveže stisnjen sok mandarin in kombucho. Rahlo premešamo z žlico ter uživamo.

Nekaj o meni:

Špelo Triller so od nekdaj privlačile barve ter kombinacije različnih vonjev in okusov. V barmanski svet je vstopila med študijem na Višji šoli za gostinstvo in turizem Bled, želja po eksperimentiranju z različnimi pijačami in druženju s profesionalci pa jo je pripeljala v Društvo barmanov Slovenije. V preteklosti se je udeležila že kar nekaj tekmovanj v Sloveniji in v tujini, najlepši izkušnji sta bili Lady Drink v Italiji, tekmovanje samo za dekleta, ter AEHT tekmovanje v Makedoniji. V zadnjem času raje kot na tekmovanjih z novimi kreacijami navdušuje najbližje prijatelje in sorodnike. Ker pa je nedavno stopila na svojo poslovno pot, se lahko nadejamo osvežujočih napitkov tudi v njeni Kavarni Dvor v Cerkljah na Gorenjskem.

Kljub temu, da ji je vizualna podoba pomembna, še večji poudarek daje na sestavine. Te vedno uporablja kvalitetne, najraje lokalne. Z veseljem se povezuje z različnimi dobavitelji in skupaj z njimi ustvarja nove zgodbe. Tudi njo je zadela ginomanija in želela je priti čisto do dna tej alkimistični pijači. Tako je veliko zanimivih zgodb slišala na idiličnem istrskem posestvu Histria Botanica v Krkavčah, kjer poučujejo o proizvodnji gina ter pripravljajo destilate posamičnih okusov – single flavour gin. To je dodalo še malo mistike in igranje s sestavinami po občutku jo je zasvojilo. Tako v tem koktajlu uporablja kar hišno mešanico gina – kombinacijo brina, angelike, citrusa, koriandra in šetraja. Poleg je dodala Aperol aperitivo, saj veste, za malo italijanskega šmeksa, občutka svobode, uživaštva. In sočne oranžne barve, ki krepi življenjsko energijo. Sveže stisnjen sok mandarin doda vitamine, svežino in naravno posladka. Kombucha ingver limeta, znamke BeLife, pa je še ena zanimiva lokalna zgodba mladih fantov, ki orjejo ledino na področju zdravih osvežilnih pijač. Kombucha je fermentiran čaj, ki pozitivno učinkuje na naše telo, koktajlu pa doprinese še z mehurčkasto igrivostjo. Koktajl lahko uživamo ali za aperitiv, ali poleg grizljanja pice (z drožmi J ). Ali na terasi, ali na dekci sredi travnika.  Ali sami, ali v družbi. A ob zavedanju kako lepo je to življenje.

 

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!