Knjiga za kuhanje v paru – Kuhinja v dvoje

misc1

gastrogurman knjiga kuhinja v dvoje predstavitev ozka

Kuhinja v dvoje je kuharska knjiga za pare, s katero želimo avtorji odpihniti ‘nebodigatreba’ prepričanje,
da je kuhanje zahtevno in dolgočasno opravilo. Kuhanje v dvoje je krasen način, kako lažje najti in ohraniti
veselje do ustvarjanja v kuhinji in je odlična priložnost za poglabljanje medsebojnega odnosa – dvojine. Ne
le, da je v dvoje lepše in prijetnejše, tudi delo je hitreje opravljeno. In takšno kuhanje je veliko več kot le
priprava jedi – je priložnost za skupen čas v vrvečem dnevu, za filozofske debate ob rezanju zelenjave, za
raziskovanje in nalezljivo navduševanje nad novimi sestavinami in jedmi. Je priložnost za sodelovanje,
medsebojno učenje in skupno ustvarjalnost.

Knjiga je napisana v dvojini, zato nagovarja predvsem pare. Namenjena je še posebej mladim, ki začenjajo
skupno pot v lastnem gospodinjstvu, saj želi pomagati pri začetniški zadregi za štedilnikom hkrati pa
spodbuja vse pare k sproščenemu in igrivemu ustvarjanju v dvoje.

Izbor receptov obsega zajtrke, predjedi, prigrizke, juhe, solate, glavne jedi ter sladice in pijače. Poleg jedi
evropske in mediteranske kuhinje bodo bralci v njej našli tudi eksotične jedi iz različnih koncev sveta.
Recepti so jasni in enostavni in zato izvedljivi tudi za kuharsko manj izkušene, hkrati pa knjiga predstavlja
vir kuharskih navdihov za različne priložnosti, s katerimi se srečujejo pari – od hitrega kosila do slavnostne
večerje, praznovanja ali zabave.

Ideja za knjigo Kuhinja v dvoje je nastala pred štirimi leti, ko smo se ekipa petih mladih prijateljev in
zagnanih domačih »kuharjev« lotili izdelave unikatnega poročnega darila za prijatelja: kuharske knjige za
mladoporočeni par. Na podlagi navdušenja mladoporočencev ter številnih pohval in spodbud prijateljev
smo se odločili, da razširjeno in izpopolnjeno knjigo izdamo tudi za širšo javnost.

Kot pripadnikom Y generacije nam ni postlano z rožicami. V času prekernega dela in pomanjkanja
priložnosti smo vzeli stvari v svoje roke. Z lastnim znanjem in timskim delom smo naredili vse od a do ž.
Od receptov, kuhanja, food-stylinga, fotografiranja in oblikovanja; nenazadnje smo knjigo izdali tudi v
samozaložbi, ker verjamemo v lastno delo in skupni projekt. Z veliko entuziazma, vztrajnosti in
perfekcionizma je nastala knjiga, ki se po kvaliteti lahko ponosno postavi ob bok tako domačim kot tujim
kuharskim knjigam.

Knjiga je na 31. Slovenskem knjižnem sejmu prejela
Veliko nagrado Slovenskega knjižnega sejma – KNJIGA LETA 2015

gastrogurman knjiga kuhinja v dvoje predstavitev ozka spodaj

gastrogurman knjiga kuhinja v dvoje ekipa
Fotografija ekipe – od leve proti desni: Jan Valena, Peter Valena, Anja Maležič, Andrej Valena, Ožbej Peterle
.
gastrogurman knjiga kuhinja v dvoje n0  gastrogurman knjiga kuhinja v dvoje n1

gastrogurman knjiga kuhinja v dvoje n3  gastrogurman knjiga kuhinja v dvoje n2

Opombe k fotografijam ter besedilu:

Vse pravice pridržane.
© Kuhinja v dvoje, 2015, Jan Valena s.p.

avtor press fotografij: Matic Maležič
ilustracije: Anja Maležič