Recept za Gurmansko bajadero

misc1

Gastrogurman klub gurmanov skarucna ozka napovednik

Recept za Gurmansko bajadero je kot nalašč za posebne priložnosti, kot so valentinovo,
obletnice, rojstni dnevi, večeri v dvoje…torej takrat, ko želite nekoga pockljati z doma
pripravljeno slaščico…in trenutek narediti še bolj čaroben in poseben.
.
.
.
Potrebne sestavine in postopek priprave:
.
.
Sestavine – bela masa

Albert keksi (45 dag)
Kokosova moka (15 dag)
Maslo (23 dag)
Sladkor (75 dag)
5 dag vanilijevega sladkorja
Voda 1,5 dcl
Domači rum 0,75 dcl
.
Sestavine – temna masa.
Kvalitetna temna čokolada 15 dag
Maslo (19 dag)
.
OPOMBA
Količino pri obeh masah razpolovite na pol in jih delajte posebej, da se ne
strdijo – glej postopek spodaj.
.
.
Postopek priprave:

Zmeljemo albert kekse v kašo in jih pomešamo  s kokosovo moko.

Na parni kopeli (ki jo pripravim tako, da v loncu segrejemo vodo in nanjo postavimo
drugo posodo z sestavinami) segrejemo: maslo, vodo, rum in sladkor dokler se sladkor
v že tekoči zmesi ne bo popolnoma stopil.

Na drugi parni kopeli segrejemo črno čokolado in 10 dag masla.

Stopljeno prvo zmes iz parne kopeli zmešamo z zmletimi albert keksi. Masa mora
ostati topla.

Z maslom dobro namažemo pekač in vanj položim polovico mase s keksi, da nastane plast
debela približno 3 do 4 mm. S prsti, žlico ali valjerjem razmažem0 tako, da je povsod
enakomerno porazdeljena.

Polovico čokolade iz druge parne kopeli zlijemo v pladenj in dam v hladilnik za pol ure.

Ko se masa strdi postopek ponovimo z preostankom obeh zmesi, da dobim vsega skupaj 4 plasti.

Damo v hladilnik, da se masa ponovno strdi.

Strjeno zmes narežemo na podolgovate kocke (npr.  3cm x 1,5 cm) in jih postavimo na
slaščičarske papirčke (glej sliko).

Gastrogurman klub gurmanov skarucna gurmanska bajadera rob