Gurmanov recept – Matevž

misc1

Gastrogurman klub gurmanov skarucna ozka napovednik

Sestavine:

  • Fižol
  • Krompir
  • Maščoba (svinjska mast ali olje)
  • Česen
  • Čebula
  • Sol
  • Poper



Postopek:..

  1. Fižol namočimo v vodi čez noč.
  2. Namočen fižol nato kuhamo 10 minut, vodo odlijemo ter nadomestimo s svežo.
  3. Dodamo nekaj listov lovorja in kuhamo do mehkega.
  4. Nekaj vode, kjer se je kuhal fižol shranimo za pozneje, da lahko z njo po potrebi zredčimo jed.
  5. V drugem loncu skuhamo neolupljen krompir, da ohrani kar čimveč okusa.
  6. Krompir olupimo ter ga pretlačimo. Medtem segrejemo maščobo in na njej popražimo nasekljano čebulo.
  7. Popraženi čebuli dodamo nekaj na drobno sesekljanih strokov česna ter kuhan fižol.
  8. Fižolu dodamo še krompir in vse skupaj pretlačimo. Solimo, popramo in po potrebi dolijemo malo fižolove vode.

.
Matevž je še posebej okusen, če je zabeljen z ocvirki.

 

gastrogurman_klub_gurmanov_skarucna_recept-za-matevz-a