Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )

misc1

Gastrogurman.si naslovna vino meseca -ozka

Tokratno vino meseca je Rumeni Muškat, letnik 2015 ( Vino Gaube ), saj je na letošnjem, 58. mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana dobilo laskavi naziv “svetovni šampion” v kategoriji bela suha mirna vina.
.
Opis vina: Nežno aromatično vino, v katerem prevladuje muškaten vonj, zelo dobri nosovi pa bodo v njem zaznali tudi rahel vonj citrusov in vrtnice. V okusu se nadaljuje muškatni značaj,z daljšim pookusom,  katerega svežina očara tudi na jeziku . Zaradi majhnega ostanka nepovretega sladkorja ( 3,3g/L), ga lahko ponudimo kot aperitivno vino, je pa tudi odličen spremljevalec azijski kuhinji, torej sladko – kisli okusi.

Gastrogurman.si - Vino meseca - Gaube - Rumeni muškat - steklenica

Beseda vinarja: “Vesel sem, da smo z družino po 115 letih, odkar je praded dobil prvo priznanje za vino v bivši Avstroogrski še vedno na dobri poti, kar zadeva kvaliteto pridelanega vina.” je dejal g. Alojzij Gaube, ko smo ga povprašali po vtisih ob nagradi za vložen trud v pridelavo vrhunskega vina.

Gastrogurman.si - Vino meseca - Gaube - Rumeni muškat - vinar

Gastrogurman.si - Vino meseca - Gaube - Rumeni muškat - vinska klet  Gastrogurman.si - Vino meseca - Gaube - Rumeni muškat - vinska klet 2


Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!