Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič

misc1

Gastrogurman.si naslovna vino meseca -ozka

Vino meseca julija po izboru uredništva Gastrogurman je Rubino 2013 – Vinogradniška kmetija Fornazarič. Vino rubinasto rdeče barve, izredno sadne cvetice po gozdnih sadežih, ter na okusu kombinacija svežine in žametne elegance.

O vinu:
Sorta grozdja: rdeča zvrst, 80% Merlot in 20% cabernet sauvignon
Vinorodni okoliš: Vipavska dolina
Trgatev: ročna.
Sladkorna stopnja: polsuho

Opis: Rubino je rdeča zvrst, sestavljena iz merlota 80% in cabernet sauvignona 20%, kateremu dodamo sladko vino iz sušenega grozdja. Merlot maceriramo 1 mesec, cabernet sauvignon pa 2 tedna. Vino zori dve leti v rabljenih barik sodčkih, tretje leto pa mu dodamo sladko vino, ki zori ločeno. stekleničimo ga brez filtracije šele tretje leto.

Priporočilo k hrani: Priporočamo ga k lažji divjačini, kot je file srne ali muflona, ter za spajanje mesa s sadnimi omakami….
.
Temperatura serviranja:  15 – 16 °C

.


Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!