Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RADGONSKA RANINA »RADGONA«

misc1

Gastrogurman.si naslovna vino meseca -ozka

Radgonska ranina (mlado vino, Štrkec) navdušuje s prijetno sadno noto, ki nas spominja na tropsko sadje, in značilno noto ranine po muškatu. Uravnoteženo razmerje med kislino, sladkorjem in alkoholom nam daje polnost in zaokroženost vina.
RADGONSKA RANINA »RADGONA«

Opis vina:

Letnik: 2018

Vinorodni okoliš: ŠTAJERSKA SLOVENIJA

Sorta: RADGONSKA RANINA (100 %)

Tla: Pestra geološka osnova tal, peščeno – ilovnatih in ilovnato – peščenih tal vpliva na razvoj arom in karakter naših penin.

Klima:  Naši vinogradi se nahajajo na stičišču predalpske in panonske klime z značilnimi vlažnimi in mrzlimi zimami in suhimi ter vročimi poletji.

Pridelava grozdja: Grozdje je pridelano po t.i. integrirani pridelavi, ki velja za naravi prijazno. Grozdje je trgano ročno. Vino je pridelano iz grozdja, ki je zorelo na izbrani legi »Hudrga«.

Vinifikacija: Pridelava vina je potekala po sodobnih enoloških postopkih v kontrolirani atmosferi s hladno fermentacijo. Govorimo o protektivni tehnologiji.

Sommelier priporoča: Temperatura serviranja 10-12 0C; testenine, perutnina, pražena zelenjava, …

 

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!