Gastrogurmanov izbor za vino meseca oktober: MALVAZIJA 2018 »Posestvo Brič«

misc1

Gastrogurman.si naslovna vino meseca -ozka

MALVAZIJA 2018: POSESTVO BRIČ

Opis: Svetlo rumena barva z zelenimi odtenki. Izrazit vonj, ki spominja na tropsko sadje, travniško cvetje s pridihom praženih mandljev in mineralnosti. Polnega in kompleksnega okusa.

Sortni sestav: 100% Malvazija

Vinograd: Brič

Vzgojna oblika: enojni Guyot

Trgatev: avgust 2018

Analizni podatki:

Alkohol: 12,2 vol.%

pH: 3,49

sladkor: 3,8/l

skupne kisline: 4,89g/l

Vinifikacija: Ročno obrano grozdje, hladno macerirano drozge nekaj ur. Alkoholno vrenje na temperaturah 10-20 oC s pomočjo lastnih in selekcioniranih kvasovk.

Zorjenje: Glavnina vina je zorela na odmrlih kvasovkah v cisternah iz nerjavečega jekla. Del vina pa v rabljenih sodih iz francoskega hrasta.

Filtracija: Da

Posestvo Brič se nahaja v slovenski Istri, tik ob slovensko-hrvaški meji na vzpetini nad neokrnjeno dolino reke Dragonje. Posestvo s 36 hektarji vinogradov in nasadom oljčnih dreves leži na nadmorski višini med 270 in 350 metrov ter ponuja nepozaben panoramski pogled na zaledje Istre, Jadransko morje s Piranskim zalivom in Benetkami, ob lepem vremenu pa pogled seže vse do Triglava in italijanskih Dolomitov.

Na posestvu Brič se nahaja ena izmed najsodobnejših kleti v bližnji in daljni okolici. Celoten projekt in arhitekturna zasnova kleti sta delo priznanega evropskega arhitekta prof. Borisa Podrecce. Klet je uvrščena med 100 najlepših kleti v svetovnem merilu.

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!