Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Kobal Sauvignon 2016 – Kobal Wines

misc1

Gastrogurman.si naslovna vino meseca -ozka

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Kobal Sauvignon 2016 iz vinske kleti Kobal Wines. Vino je na 59. Mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana, prepričalo 48 degustatorjev iz 15 držav, da so ga med 430 vzorci iz 19 držav izbrali kot svetovnega šampiona med mirnimi suhimi vini.

O vinu:

Letnik: 2016

Sortni sestav: sauvignon

Regija: vinorodna dežela Podravje, nahaja se na SV delu Slovenije; vinorodni okoliš Štajerska Slovenija

Opis vina: Kobal Sauvignon spada v družino vin s še posebej poudarjenim prstnim odtisom narave, kjer se v igri izjemno izražene primarne cvetice in bogatega sortnega okusa sauvignona, navduši še tako petična senzorična brbončica. V vonju t.i. tiolni karakter sauvignona spominja na pasijonko, kosmuljo in grenivko, značilen vonj pa se nadaljuje v bogat okus z posebej izrazitim dolgim zatonom. Vino je torej sortno bogato izrazito, z izjemno sočnostjo in iskrivostjo okusa. Sauvignon Kobal je unikatna kreacija narave, ter vizija vinarja, ki želi v kozarcu vinoljuba pričarati okus nepozabno vinsko doživetje, kot vino na kozarec ali v družbi z gastronomskim doživetjem, predvsem lahkih jedi v pomladanskih in poletnih dneh.

Temperatura: za popolni užitek se priporoča ohlajeno na 6 ˚C

Hranjenje vina: popiti v roku dveh let

Spajanje s hrano: dušena riba v lastnem soku, z grenivkinim pestom

 

.


Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!