Gastrogurmanov izbor za vino meseca junij: ROSE ZWEIGELT »VINA JAMNIK«

misc1

Gastrogurman.si naslovna vino meseca -ozka

 
VINA JAMNIK

Vina Jamnik iz Svečine so plod znanja in predanega dela družine Jamnik, ki že pol stoletja prideluje kakovostna, vrhunska in predikatna vina. Ta se pridelajo iz grozdja (laški rizling, renski rizling, chardonnay, beli pinot, sauvignon, kerner, rumeni muškat, traminec, zeleni silvanec, zweigelt), ki raste na 7,5 ha vinogradov najboljših sončnih leg Svečinskih goric, v neposredni bližini avstrijske meje. Kakovost grozdja je dodatno zvišana z zmanjšano obremenitvijo trt in skrbno nego vinograda. Vino dozori v lastni kleti, v kombinaciji lesene in nerjaveče posode. S fizikalnimi postopki poskrbimo, da je vino brez dodatkov. Tako ohranimo bogato aromo ter svež in poln okus.

ROSE ZWEIGELT

Suho vino sorta zweigelt, alkohol 11 vol.%, ostanek sladkorja 6 g/l, kislina 4,5 g/l.  Priporočena temperatura serviranja je 10°C, priporočamo ga prijetno osvežitev v poletnih dneh, prileže se pa tudi k mesnim jedem.

Vino je nežne rubinaste barve. Cvetica je srednje poudarjena, mladostna, sadna. Prav lepo diši po sočnih jagodah, malinah in rdečem ribezu. V ustih je vino suho, srednjih kislin, lažjega telesa, z lepo intenzivnostjo okusa in daljšim pookusom. 

V sommelierski selekciji 2019 je bil rose-zweigelt  izbran med najboljša mirna vina.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!