Gastrogurmanov izbor za vino meseca februar: RENSKI RIZLING – Turistična kmetija HLEBEC

misc1

Gastrogurman.si naslovna vino meseca -ozka

RENSKI RIZLING
  • Pol sladko vino
  • Jugo vzhodna lega
  • Ilovanto peščena tla

Pridelan v Jeruzalemu v vinogradih, ki so vključeni v  metodo integrirane pridelave. Pridelan iz grozdja iz nizko obremenjenih trt, z razpoznavno sortno cvetico in bogatim okusom. Odlična  s soncem obsijana lega, ročno trgano grozdje, skrb za trto v vinogradu, modrost v kleti in peščeno ilovanta tla, so naredila to vino plemenito.

Vino ki je še izrazito sadno vendar prehaja že v mineralne note. Okus po divji zreli beli breskvi nas prijetno preseneti njegova nežna usklajenost kisline in ostanka sladkorja. Navdušil nas bo z izjemno svežino in bogatim pookusom v ustih.

Strežemo k prekajenemu mesu, prleški tunki in svinski pečenki.

Serviramo pri  temperaturi 10-12 stopinjah cezija.

ETIKETA

Ko so Križarji in z njimi tudi Templarji, elita med vitezi Križarjev, potovali proti sveti deželi Jeruzalemu, kjer so bili sveto vojno, so se v kampu za počitek ustavili tudi v naših krajih. Zaradi čudovitih krajev, dobrih ljudi, predvsem pa dobrega vina so bili enotnega mnenja, da ni potrebno potovati v sveto deželo, saj je sveta dežela tu.

Tradicija pridelave in donegovanja vina, prežeta z duhom vitezev templjarjev, ki so se na poti v Sveto deželo ustavili v teh krajih, se v družini Hlebec prenaša iz generacijo v generacijo, iz roda v rod. Izkušnje, ljubezen do zemlje in žlahtne vinske trte pa vsako leto ustvarijo vino, ki ogreje srce in začini življenje.

Žlahno vinsko kapljico dopolnjujejo kulinarične mojstrovine, ki nastajajo pod pridnimi rokami gospodinj na Turistični kmetiji Hlebec.

Vse to v magičnem okolju, posejanem z vinogradi, do koder seže oko, in sončnimi zahodi, ki presunejo tudi najbolj skeptične obiskovalce. To je razgled, ki ga lahko občudujete iz njihovih udobnih sob. Tu se boste lahko spočili in znova našli svoj notranji mir, predvsem pa se napolnili z radostjo, srečo in novim zagonom. Sprehodi med vinogradi peš, s kolesom ali pa s konji vam bodo razkrili čare tega še ne povsem razkritega koščka Slovenije.

Turistična kmetija Hlebec je prava zakladnica lokalne umetnosti, starin in folklore. Ogledali si boste lahko dela umetnikov, ki tukaj vsako leto ustvarjajo na likovnih in kiparskih kolonijah. Ob večerih, ko se na nebu prižge milijarda zvezd, boste ob žlahtni kapljici in blagozveneči harmoniki slišali tudi kakšno lokalno legendo ali zgodbo o vitezih templjarjih. Zato pri Hlebčevih velja rek: ”Stoj prijatelj, nedi mimo, Milan toči dobro vino!”

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!