Dveri-Pax z novimi nagradami na izboru vin Decanter, osvojil tudi primorsko

misc1

Gastrogurman.si Dveri-pax logo naslovni jarenina decanter

Vinska klet Dveri-Pax iz Jarenine navdušuje tudi z letošnjimi rezultati z največjega izbora vin na svetu, Decanter v Londonu. Poleg Londona pa so s svojimi vinskimi prvaki v družbi predstavnikov medijev pred dnevi »osvojili« tudi Primorsko.

Tudi letos, tako kot vsa leta doslej,  vinska klet Dveri-Pax posega po najvišjih priznanjih  na prestižnem in hkrati največjem svetovnem izboru vin Decanter,  v Londonu. Letos so predstavniki tega podjetja prejeli kar enajst priznanj, in sicer osem bronastih, eno srebrno in naziv vina s priporočilom za dve svoji vini.

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax

V preteklih dneh so predstavniki vinske kleti Dveri-Pax v družbi predstavnikov medijev preživeli čudovit dan, tudi tokrat kot je za to podjetne že v navadi, na zelo zanimiv način.

Nove številne nagrade na največjem vinskem ocenjevanju Decanter v Londonu, so bile namreč odličen razlog za ponovno druženje, tokrat v marini v Portorožu s prav posebnim prepletom adrenalinskega potepa in pokušine vinskih prvencev.

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax 1  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax 2

Vinska klet Dveri-Pax je namreč na tem izboru tudi letos dosegla odlične rezultate in za svoja vina prejela kar 11 nagrad. Osem bronastih odličij so tako prejela vina: Šipon 2015 (87 točk), Šipon Ilovci 2012 (89 točk), Sivi Pinot 2015 (88 točk), Sauvignon 2015 (86 točk), Traminec 2015 (86 točk), Chardonnay 2015 (88 točk), Laški Rizling 2015 (86 točk) in Modri Pinot 2012 (87 točk).

Letos so v vinski kleti Dveri-Pax za Renski Rizling 2015 (90 točk) prejeli srebrno priznanje, za Modri Pinot Rose 2015 (84 točk) in Modro Frankinjo 2011 (85 točk) pa naziv vina s priporočilom.

Poleg naštetih nagrad se lahko ta vinska klet lahko pohvali še z dvema odličnima ocenama, in sicer za oceno na eRobertParker.com / »Neodvisni vodnik do vrhunskih vin«, kjer so vino Janez 2014 (v ZDA imenovano Yanez) ocenili  z 87 točkami ter kar z 88 točkami vino Benedict red 2011.

Gastrogurman.si - Robert Parker - Dveri-Pax Yanez 2014
Gastrogurman.si - Robert Parker - Dveri-Pax Benedict Red 2011

Direktor Danilo Flakus, je ob prijetnem druženju tokrat novinarje povabil na morski potep z jadrnico Generali, pod okriljem Sama Žvana in članov njegove jadralske ekipe Mariborčanka.

Po vožnji s tekmovalno lepotico in ogledu prelepe slovenske obale z morske strani, so predstavniki medijev  ob odlični kulinarični spremljavi okušali tudi številna izjemna vina Dveri-Pax.

Ob tej priložnosti je Danilo Flakus predstavil še plane za prihodnost, ki pa jih kot običajno ni malo.

Po lanski delni renovaciji dvorca na Jareninskem dvoru, so letos v njem uredili še dva apartmaja, namenjena bivanju gostov ter nove poslovne prostore podjetja Dveri-Pax. V prihodnosti načrtujejo zasaditev okolice z vrtninami in zelišči biološke pridelave, s čemer bodo popestrili kulinarični del svoje ponudbe v dvorcu, kjer bodo odslej v novi, vrhunsko opremljeni kuhinji, pod vodstvom novega cheffa, gostom nudili nove kulinarične specialitete.

»Ciljev je veliko, njim pa se vedno znova pridružijo tudi izzivi, ki nam jih nudi narava«, je ob tej priložnosti povedal direktor Danilo Flakus. »V prihodnosti načrtujemo zasaditev novih področij z vinsko trto in dodatno obogatitev naše ponudbe, a naj to za enkrat ostane še skrivnost. Veselimo se nagrad, ki nam jih je prinesel letošnji izbor v Londonu in tistih, ki nam jih dodeljujejo  vrhunski poznavalci vin širom po svetu, kar tudi dokazuje, da so slovenska vina vedno bolj poznana v tujini, kar nam je v še dodatni ponos. To nam daje »veter v jadra« in verjamem, da plujemo v pravo smer«, je v stilu druženja zaključil ponosni enolog.

Še nekaj utrinkov iz prečudovitega dne z Dveri-Pax, kjer seveda ni manjkal predstavnik portala Gastrogurman.si:

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (1)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (2)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (3)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (4)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (5)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (6)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (7)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (8)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (9)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (10)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (11)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (12)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (13)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (14)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (15)  Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (16)

Gastrogurman.si - Druženje z Dveri-Pax a (17)

Vir novice in fotografij: Agencija Eter d.o.o. / Dveri-Pax