Ivica Aleksov in Zdravko Krnjajić odlična na Balkanskem kulinaričnem tekmovanju«

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Kranjska Gora, 20. maj 2016

Hit Alpinea z odličjem zapušča »Balkansko kulinarično tekmovanje.«

Med 13.5. in 15.5. se je v Bolgariji v hotelu Fort Noks odvilo drugo »Balkansko kulinarično tekmovanje.« Slovenska udeležba je na dogodku pustila dober pečat.

Med 120 tekmovalci iz 15 držav, ki so skupaj napravili več kot 200 nastopov, sta bila tudi Zdravko Krnjajić in Ivica Aleksov iz Hit Alpinee Kranjska Gora. Tridnevna celodnevna tekmovanja so potekala v devetih tematsko različnih tekmovanjih v šestih kuhinjah (boxih).

Ivica Aleksov je tekmoval v štirih različnih kategorijah, dosegel pa je odlične rezultate:
– Zlato v kategoriji »Riba na moderen način«
– Srebrno v kategoriji »Black box z dodatkom nacionalne jedi«
– 5. mesto v kategoriji »Black box na moderen način«
– 5. mesto v ekipni pripravi hladno toplega bifeja

Zdravko Krnjajić, vodja kuhinje v kranjskogorskem hotelu Ramada Hotel & Suites, se je tekmovanja udeležil kot sodnik na vabilo organizatorja. Po tekmovanju je povedal: »Za razliko od nekaterih drugih tekmovanj so bili z odličjem nagrajeni samo prvi trije iz vsake kategorije, tako da so uspehi Ivice še večji. Dogodek je bil hrati tudi odlična priložnost, da preverimo odzive na 1. mednarodni kulinarični festival v Kranjski Gori, ki se je odvil v začetku meseca. Ti so odlični tudi sedaj, ko se je prah že malo polegel.«

V Kranjski Gori sicer že pridno snujejo načrte za 2. kulinarični festival, ki bo na sporedu naslednje leto ob istem času na istem kraju.

Zdravko Krnjajić in Ivica Aleksov hit alpinea

Vir novice in foto: Pisarna PR, Hit Alpinea d.d