Uporabni članki in novosti

Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)
Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)
Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)

Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)

Marko Stanković nam je za muhaste aprilske dni pripravil koktajl Aprilski oblaček. Zaradi izjemne kremaste strukture, bo cocktail zadovoljil še tako zahtevnega gosta in mu polepšal prihajajoče pomladne dni…

 
Restavracija KULT316
Restavracija KULT316
Restavracija KULT316

Restavracija KULT316

Center kulinarike in turizma KULT316 predstavlja edinstven in reprezentativen primer sodobnih izobraževalnih praks na področjih gostinstva, turizma, živilstva in prehrane. Novi prostori Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana študentom in dijakom omogočajo pridobivanje praktičnih izkušenj v realnih učnih okoljih, saj so odprti tudi za širšo javnost. Predstavljamo se z demonstracijsko kuhinjo, učno kuhinjo, učno hotelsko sobo, konferenčno […]

 
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove

Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove

Domače je drugače. Potrošniki, gostje gostiln, restavracij, kavarn, itd. postajajo vedno bolj zahtevni. Želijo si pristnih, izjemnih, prefinjenih ter nenavadnih okusov in kombinacij. Vedno bolj je v ospredju poreklo surovin in način  pridelave. Mojstrovine  naših  kulinaričnih mojstrov  že spretno sledijo  zahtevam  svojih  gostov. Na krožnikih  je vedno  več kakovostne,  lokalno  pridelane  hrane, v kozarcih  že […]

 

Mutti paradižnik – izdelki
Mutti paradižnik – izdelki
Mutti paradižnik – izdelki

Mutti paradižnik – izdelki

Družinsko  podjetje Mutti  se že 110 let  z vso  strastjo in  inovativnostjo  ukvarja s predelavo izključno italjanskega paradižnika. Za lastno linijo paradižnikovih izdelkov je kot prvi pridobil certifikat, ki potrjuje strogi nadzor integrirane pridelave paradižnika, od semena do končnega izdelka. Paradižnik. To je naša strast. . . Mutti Polpa – Sesekljana sredica – lastnosti Izdelek […]

 
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija

Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija

Kristian Šumej je gostinec iz vseh zornih kotov – po izobrazbi, vodi gostinski obrat in obenem je tudi lastnik spletne trgovine za gostince… Mlad poslovnež šteje namreč 24 let, po končani srednji šoli za  gostinstvo in  turizem v Celju  je nadaljeval  študij na Visoki šoli  za turizem Turistici  v Portorožu smer poslovni sistemi v turizmu, […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula

Vino meseca marca po izboru uredništva Gastrogurman je Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula.
“Penina je suha, sveža in polna, z izjemno intenzivnim vonjem in cvetico ter z močno obstojnimi mehurčki v kozarcu…

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen
Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen
Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen

Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Masterchef Darko Klemen pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Morska Igra”

 
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards

Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards

Strokovno žirijo, ki je za projekt izbora najboljše slovenske restavracije – The Slovenia Restaurant awards po skrbno izbranih kriterijih pripravila prvi nivo nabora 140 restavracij, za katere smo lahko nato glasovali vsi – sestavljajo mag. Helena Cvikl (direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor), Mira Šemić (vinska poznavalka, gurmanka in svetovna enogastronomska popotnica), dr. Janez […]

 
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)

Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)

Mesec marec je čas, ko praznujejo žene in matere, ko se ženijo ptički in se začne narava prebujati iz zimskega spanja ter na vrata potrka pomlad, zato je Tadej za cocktail meseca izbral FOR(E)PLAY, kar pomeni predigra oziroma nakazuje igrivost.