Uporabni članki in novosti

Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)
Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)
Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)

Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)

Koktajl meseca oktobra na portalu Gastrogurman se imenuje Mountain Breeze, pripravil pa ga je mlad barman Luka Bonča, ki je sicer zaposlen v Jezeršek gostinstvu. S koktajlom je osvojil pravljično, 7. mesto na letošnjem državnem prvenstvu DBS, ki je potekal na Bledu.

 
Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek
Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek
Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek

Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek

Od 15. do 19. oktobra se bo v Kopenhagnu na Danskem odvijalo svetovno prvenstvo v mešanju pijač, na katerem bo barve Slovenije zastopal barman Tomaž Fartek. Da je bil za udeležbo na svetovnem prvenstvu izbran iz strani Društva barmanov Slovenije prav Tomaž Fartek ni naključje, saj je letošnji, aktualni državni prvak v mešanju pijač in […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894. Vino je bilo izbrano kot Protokolarno vino Občine Vipava za obdobje 2017-2018. Pinela Prestige je vino polnega okusa z zaznavami arome rdeče grenivke s toni pikantnosti. Sočen pookus je slasten, obstojen in je odraz dobre harmonije vina.

 

Od samurajev do kuhinjskih mojstrov
Od samurajev do kuhinjskih mojstrov
Od samurajev do kuhinjskih mojstrov

Od samurajev do kuhinjskih mojstrov

Nekateri današnji tradicionalni japonski kuhinjski noži so izdelani po metodah, ki so bile prvotno razvite za izdelavo japonskih samurajskih mečev katan. Premik od izdelave katan na izdelavo kuhinjskih nožev se je začel sredi 19. st. kot posledica prisilnega odpiranja japonskih mej za trgovanje z zahodnim svetom. Po koncu druge svetovne vojne, so na ukaz generala […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič

Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Jernej Kamič iz Restavracije Blejski grad (Jezeršek gostinstvo) nam je za mesec september pripravil Jelenov hrbet s pirejem peteršiljeve korenine, sotirano jesensko zelenjavo in malinovo demi glace omako.

 
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)

Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)

Koktajl meseca septembra na portalu Gastrogurman se imenuje Domači Up, pripravil pa ga je barman Anže Šmid, barman v Vili Herberstein Velenje (Gorenje gostinstvo)

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak

Vino meseca avgusta po izboru uredništva Gastrogurman je penina Valentina 2013 – Vinska klet Mastnak. Penina Valentina je pridelana po klasični metodi vrenja v steklenici. Chardonnay in Modri pinot sta sorti pridelani na sončni vinogradniški legi Zajčja gora nad samim mestom Sevnica. Prevzame Vas s prijetno pitnostjo, v kateri prevladujeta mladost in svežina.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič

Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: v avgustu se bomo sladkali s sladico Mateja Zupančiča iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Matej je v zadnjem času večkrat dokazal, da ne izstopa samo s svojo prijetno karizmo, temveč tudi s svojimi krožniki, ki nakazujejo njegov talent in potencial…

 
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)

Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)

Koktajl meseca avgusta na portalu Gastrogurman se imenuje με, pripravil pa ga je barman in barista Aleš Gorenc, zaposlen v restavraciji na Blejskem gradu.