Uporabni članki in novosti

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca novembra
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca novembra
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca novembra

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca novembra

Vino meseca novembra po izboru Hiše dobrih vin – Koželj je: Sauvignon BREG ( Marof ). Grozdje zori na najtoplejših legah. Izbrane jagode dajo ob minimalnih kletarskih posegih bogato vino s sestavljeno aromatiko in izredno dolgim prijetnim pookusom.

 
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!

Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!

Konec oktobra se je v Londonu odvijalo tekmovanje evropskih šol za hotelirstvo in turizem AEHT, kjer so sodelovali tudi študenti slovenskih šol za gostinstvo in turizem. Da imamo v Sloveniji več kot odlične tako mlade kot tudi izkušene kuharje in slaščičarje, pričajo vrhunske uvrstitve iz različnih mednarodnih tekmovanj. In tudi na tekmovanju AEHT v Londonu […]

 
Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )
Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )
Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )

Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )

Recepturo za koktajl, ki je še posebej primeren za jesenske mesece, nam je sestavil barman Anže Tomšič iz Škofje Loke. Anže je svoja znanja in moči usmeril v priložnostno pripravo cocktailov na različnih lokacijah. S svojo mobilno opremo lahko tudi na vašem vrtu ustvari kotiček za razvajanje s cocktaili, zabavo pa poživi z atraktivnim mešanjem. […]

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus

Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus

Marinirana postrv Sestavine: 1 velika postrv cca. 1 kg 100g sladkorja 100g morske soli Predpriprava postrvi: Postrv filiramo in ji odstranimo vse kosti, nato jo prekrijemo z mešanico soli in sladkorja za 2 uri. . . Marinada: Sestavine: 0,33 pivo Club Laško 1 kom cimetova palčka 3 kom zvezdasti janež 0,3 dcl belega balzamičnega kisa […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005

Vino meseca novembra po izboru uredništva Gastrogurman je I.T. Xold – Izbrani teran 2005 – C.V. Colja Vino. “I.T. X old za svoja leta še vedno izžareva svežino, z vonjem po gozdnih sadežih, kljub dolgoletnemu zorjenju v sodu pa ta ni prevladal in le dopolnjuje okus z nežnim pridihom lesa, ki harmonično povezuje sadnost in […]

 
Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )
Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )
Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )

Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )

Koktejl meseca nam je pripravil Rok Dobnikar, ki sicer s koktaili razvaja goste v družinski gostilni na Katarini (Topol), obenem pa je eden najbolj uspešnih in izkušenih barmanov mlajše generacije. Veliko pozornosti namenja izbiri in izdelavi dekoracije, tuje mu ni niti atraktivno mešanje pijač (fler)! Receptura: •   10cl ananas sok •   1cl grenadina sirup •   […]

 

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca oktobra
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca oktobra
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca oktobra

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca oktobra

Spominja na agrume, ananas, tudi na lešnik in melono; je elegantno vino, ravno pravšnje kislosti in ravno prav začinjeno. Vino je suho in prijetno za pitje. Chardonnay lahko ponudimo z lupinarji in lososom, pečenim piščancem in sirom ali kar z grško solato ali morskimi ribami.

 
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)

Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)

V okviru letošnjega, 63. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Radencih je pod okriljem DBS Društva barmanov Slovenije potekalo tudi tekmovanje barmanov v mešanju pijač, kjer je zlato medaljo dobil koktajl Mister B., pod katerega se je podpisal mlad…

 
Dežela noro dobrega vina iz kvevri
Dežela noro dobrega vina iz kvevri
Dežela noro dobrega vina iz kvevri

Dežela noro dobrega vina iz kvevri

Kaj je kvevri? Marsikdo je slišal za vino iz amfore, vendar gruzijsko vino ni iz amfore. Gruzijci zelo zamerijo če uporabiš to besedo. Vino je iz kvevri, glinene posode, ki si zasluži samo to ime – KVEVRI. Mistična glinena posoda, ki je zakopana v zemlji in ki nudi domovanje grozdnemu soku več mesecev. Kakor pravi naš dober prijatelj vinar…