Uporabni članki in novosti

Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman
Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman
Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman

Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat nam je Grega Rozman, chef kuhinje v hotelu Lambergh posredoval recept za krožnik “Telečji tatarc” ter sladico “Mousse ajdovega mleka, tekoča pena rdečega zelja, sladoled bele čokolade z ingverjem, lešniki s solnim cvetom”

 
Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos
Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos
Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos

Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos

Pogovarjali smo se z Vaneso Klinec, ki ima ljubezen do vinske trte in vina v krvi že od majhnih nog. Je sommelierka, mlada vinska strokovnjakinja, končuje študij na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, za njo pa je že precej impresivnih mednarodnih dosežkov v svetu strokovnih poznavalcev vin. Že do sedaj […]

 
Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink
Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink
Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink

Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink

Čez manj kot mesec dni se bo na češkem odvijalo finale svetovnega prvenstva v mešanju brezalkoholnih koktajlov Mattoni Grand Drink, na katerem se bo s svojim koktajlom Mattoni Dreams predstavil tudi barman Tomaž Fartek iz Mengša in tako pomeril z 20 najboljšimi barmani iz celega sveta. Za nastop na svetovnem prvenstvu v mešanju brezalkoholnih koktajlov, ki […]

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež
Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež
Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež

Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat nam je Julijana Krapež posredovala recept za glavno jed “Koprivni ravioli z ocvrtim poširanim jajcem” ter sladico “Pehtranka”

 
Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)
Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)
Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)

Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)

“Koktajl, ki sem ga pripravil za portal Gastrogurman, je posvečen Pravljični deželi na Gobavici, ki se nahaja v sklopu lokala  Pr’ Farku, katere idejni  vodja je znani  slovenski pisatelj  Ivan Sivec. V projektu  smo se zavezali, da bodo  vsako leto postavili  novo leseno skulpturo Palčka v gozdu, zanjo pripravili novo zgodbo ter pestro dnevno dogajanje […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767

Vino meseca maja po izboru uredništva Gastrogurman je Sauvignon Blanc ( Čarga 1767 – Goriška Brda ), lepo zaokrožen, aromatičen tipični briški Sauvignon, nagrajen tudi s srebrno medaljo na letošnjem Great American International Wine Competition….

 

Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili
Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili
Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili

Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili

Po uspešno organiziranem prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda v okviru evropskega prvenstva Gelato World Tour smo po vtisih povprašali Karin Vidmar, organizatorko dogodka, ki v družinskem podjetju Makabo d.o.o. iz Nove Gorice že od leta 2004 skupaj z zaposlenimi skrbi, da slovenskim slaščičarnam, kavarnam in gostinskim lokalom ne zmanjka sladoleda….

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ

Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat nam je Alma Rekič posredovala recept za vrhunski krožnik, ki nosi ime “Kefirjeva strjenka”

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )

Vino meseca aprila po izboru uredništva Gastrogurman je Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper ), najprestižnejša linija vin iz Vinakoper ter zmagovalka po izboru slovenskega in evropskega reda vitezov vina na letošnjem festivalu Malvazija, žlahtni okus Mediterana. “Izredno poln, bogat okus, ki se s prijetnimi kislinami zlije v lepo harmonijo. Izredna mineralnost in dolg pookus potrjujeta […]