Uporabni članki in novosti

Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”
Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”
Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”

Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”

Kreativna in zgovorna slaščičarka brez dlake na jeziku, o kateri se je letošnje leto veliko govorilo. Deloma  zaradi  nastopa  v televizijskem  showu  MasterChef,  deloma  zaradi  njenih  barvitih  in  kreativnih  slaščic  in  seveda  tudi  zaradi  njene  živahne  in  pozitivne  osebnosti,  ki  je  ni  moč spregledati. Leto 2016 je bilo za Jeleno Vadnjal zagotovo eno izmed pomembnejših […]

 
Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc
Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc
Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc

Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc

Biti profesionalni barman, to ni za vsakogar – biti moraš vztrajen, imeti moraš smisel, občutek in predvsem srce za ta poklic. Mateji  je ljubezen do mešanja pisanih pijač – koktajlov že od majhnih nog tako všeč, da se je naučila  z njimi celo žonglirati…in to v tekmovalnem smislu, čemur v profesionalnem žargonu pravimo Flair bartending. […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen

Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen

Decembrski recept meseca s Top Chefi sta tokrat pripravila kar dva chefa in sicer Klemen Pucelj ter Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen. Tokratne jedi so še posebej praznično obarvane, saj se približujejo dnevi v letu, ko še posebej radi uživamo v prijetni družbi ob odlični hrani in vinu…

 

Gurmanov recept – Matevž
Gurmanov recept – Matevž
Gurmanov recept – Matevž

Gurmanov recept – Matevž

Marko Žagar iz Kluba Gurmanov Skaručna nam je posredoval recept za pripravo matevža, slovenske narodne jedi iz fižola in krompirja, ki je odlična priloga glavnim jedem v zimskih mesecih.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012

Vino meseca novembra po izboru uredništva Gastrogurman je Zlata radgonska penina Selection 2012 – RADGONSKE GORICE.
“Penina Selection bo krasno dopolnila praznično decembrsko vzdušje. Primerna je predvsem za tiste ljubitelje penin, z zahtevnejšim okusom .”

 
Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)
Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)
Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)

Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)

Ker je december najbolj vesel in prazničen mesec v letu, mora biti koktajl meseca prav tako poseben – prazničen in bogat. Seveda smo izbiro recepture za zadnji letošnji koktajl meseca prepustili najboljši slovenski barmanki – Dragi Kepeš (Slaščičarna Lolita). Za Drago je letošnje leto še posebej pomembno, saj je poleg naslova državne prvakinje osvojila tudi […]

 

Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus
Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus
Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus

Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus

Kuharskega mojstra Roberta Žibrata srečujemo na različnih kulinaričnih dogodkih, kjer se postavlja ob bok najboljšim slovenskim kuharjem, trenutno pa s svojimi kreacijami razvaja goste Grand hotela Primus v Termah Ptuj. Njegove jedi so kreacije prav posebnega sloga, ki prepričajo še tako zahtevne poznavalce visoke kulinarike. Kreativnost z lokalnimi sestavinami, pridelanimi v bližnji okolici, kjer se […]

 
Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc
Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc
Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc

Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc

Pred nekaj dnevi smo na portalu skozi intervju predstavili chefa Pirc Daniela, ker pa se kuhar dokončno predstavi šele skozi svoje jedi na krožnikih, nam je pripravil recept za eno izmed svojih najljubših jedi – Brancina s pirejem iz hruške, pečeno cvetačo in krokant iz polente.

 
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi

Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi

Da je življenje lahko polno preobratov, kako lahko naključen dogodek popolnoma preusmeri sprva začrtano poklicno pot popolnoma v drugo smer, tja, kjer čutiš da te bo delo osrečevalo, izpolnjevalo in se mu boš posvečal s srcem. Za seboj pustiš vse znanje iz šolskih klopi, obrneš novo stran in začneš nov, nepopisan list. Daniel Pirc je […]