Uporabni članki in novosti

Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc

Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc

Da je za Chefa Pirc Daniela priprava morskih in ribjih specialitet v kombinaciji z mediteransko kuhinjo ena izmed najljubših izzivov, nam zopet dokazuje s predstavljenim najnovejšim krožnikom: File svezega bakalaja, fižolov pire, krema iz brokolija, žele granatnega jabolka, popraženi pinjoli, dehidrirane črne olive, ocvrt žajbelj   . File bakalaja: – cca 100g file ribe bakala […]

 
Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški
Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški
Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški

Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški

Ob kulturnem prazniku, v spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna objavljamo recepturo za koktajl “Zadnji ples”, za katerega je barman Jožef Fartek dobil navdih prav v poslednjem plesu Povodnega moža in lepe, mlade, spogledljive ter domišljave Urške. S tem koktajlom se je Jožef predstavil tudi na 26. Državnem prvenstvu v mešanju pijač, ki je potekal […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu

Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Chef Damjan Fink iz Gostilne Na Gradu pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Škampi na žaru s pomarančo in limono”

 

Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu

Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu

Lahko bi rekli, da je Alen Šraj pri svojih 31 letih v svetu gostinstva že “izkušen igralec”. Do vina ima poseben, ljubiteljski odnos, kar je dokazal z nazivom sommelier 3. stopnje ter tremi zlatimi medaljami v tekmovanju sommelierjev ( ter eno srebrno medaljo v tekmovanju priprave jedi pred gosti ) v okviru gostinsko turističnih zborov. […]

 
Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino
Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino
Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino

Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino

ZDP-189 Bunka združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža: fino japonsko ostrino, lep zaključni videz rezila in seveda zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži! Razumevanje ostrine na Japonskem je verjetno ključ do dogovora, zakaj so ravno japonski noži na vrhu lestvice priljubljenosti kuharskih mojstrov po […]

 
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića

6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića

Na dan, ko je prvi letošnji sneg po celi Sloveniji bolj ali manj razveseljeval ljudi, družabna omrežja so bila polna fotografij sneženih mož in pristnega zimskega vzdušja na primorski avtocesti,  sva se s kolegom Gastrogurmanom odzvala povabilu Erika Černigoja, člana slovenske kuharske reprezentance, da ga obiščeva v restavraciji Hotela Marina v Izoli in prideva poizkusit […]

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec

Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Chef Igor Jagodic iz Restavracije Strelec pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Korenje in mandarina”

 
Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )
Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )
Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )

Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )

Koktajl meseca nam je pripravila Mateja Pangerc, strokovna in natančna barmanja, ki rada raziskuje in kreira nove recepture, ki bi morda lahko osrečile marsikaterega obiskovalca lokalov, s katerimi sodeluje. Obožuje pridobivanje novega znanja in pa seveda širjenje le tega med mlade nadobudne barmane. Po karakterju je rahlo sramežljive sorte, pa vendarle dekle, ki z vsem […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA

Vino meseca januarja po izboru uredništva Gastrogurman je Bagueri Merlot – Klet BRDA. “Zrela vina družine Bagueri zorijo v hrastovih sodih in so izrazno izjemno bogata. V njihovem polnem okusu dojamemo z minerali bogato briško zemljo in vpliv močnega mediteranskega sonca. Kompleksne, a še vedno sveže arome, nas spomnijo na bližnje alpske očake in jadransko […]