Uporabni članki in novosti

Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja
Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja
Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja

Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja

Duke Group je že več kot trideset let na strani najboljših kuharskih mojstrov ter jim pomaga dosegati odličnost in najboljše standarde kakovosti. Ta zaveza ne povzroča le konstantnega in strastnega raziskovanja materialov in oblik, temveč tudi razvoj značilnega lastnega koncepta. V tej dobi tehnologije in industrije, kjer prevladuje množična proizvodnja, najdemo kulturo…

 
Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)
Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)
Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)

Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)

Koktajl meseca februarja na portalu Gastrogurman se imenuje Sunset & Sunrise, pripravila pa nam ga je barmanka in članica Društva barmanov Slovenije, Almira Hot (Slaščičarna Lolita, Kaval Group)

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič
Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič
Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič

Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Boštjan Palčič (kulinarični promotor – Gastrofuzija d.o.o.) nam je za mesec februar pripravil recept za Zelenjavno zloženko s pesinim namazom…

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Rdeča Natura iz Vinarstva Petrič, Odličen ter izrazit rdeč cuvee, ki ga sestavlja preverjen “tris” Cabernet Sauvignon, Merlot in Barbera, z 14 dnevno maceracijo s spontano fermentacijo, ki je nato dozorel v hrastovih sodih.

 
Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)
Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)
Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)

Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)

Koktajl meseca januarja na portalu Gastrogurman se imenuje Happ-fill, pripravil pa nam ga je izkušen barman Dušan Furar, podpredsednik Društva barmanov Slovenije. Navdih je poiskal v znanem svetovnem koktajlu Mai Tai ter prilagodil sestavine novemu koktajlu…v čem se razlikuje od izvirnega, si oglejte skozi recepturo…

 
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja

Vino meseca januarja po izboru Hiše dobrih vin – Koželj je: Fantasia Rdeča ( COLJA Davorin ). Vino škrlatno rdeče barve, negovano v barrique sodih. V njem se dopolnjujeta dve rdeči sorti Merlot in Cabernet Sauvignon. Prva vdahne v vino žameten pridih, druga mu z veličastno strukturo pusti prijeten pookus. Poln in zrel okus deluje dostojanstveno.

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič
Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič
Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič

Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Ana Šušteršič, kreativna vodja v Jezeršek gostinstvu nam je za mesec januar pripravila recept za svinjsko ribico v maslenem testu ter jabolka s češpljevo kašo…

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj
Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj
Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj

Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju slovenske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Jure Kralj iz Kaval Group nam je za mesec december pripravil recept za Postrv po tržaško…

 
Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )

Recepturo za koktajl meseca decembra smo zaupali v pripravo enemu izmed najbolj priznanih barmanov v Sloveniji – g. Alešu Ogrinu, predsedniku Društva barmanov Slovenije. Ker bomo kmalu prestopili v novo leto, je koktajl Silvestrsko ivje (New Year’s Eve frost) več kot primeren za nazdravljanje na silvestrski večer.