Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak

Vino meseca avgusta po izboru uredništva Gastrogurman je penina Valentina 2013 – Vinska klet Mastnak. Penina Valentina je pridelana po klasični metodi vrenja v steklenici. Chardonnay in Modri pinot sta sorti pridelani na sončni vinogradniški legi Zajčja gora nad samim mestom Sevnica. Prevzame Vas s prijetno pitnostjo, v kateri prevladujeta mladost in svežina.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič

Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: v avgustu se bomo sladkali s sladico Mateja Zupančiča iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Matej je v zadnjem času večkrat dokazal, da ne izstopa samo s svojo prijetno karizmo, temveč tudi s svojimi krožniki, ki nakazujejo njegov talent in potencial…

 
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)

Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)

Koktajl meseca avgusta na portalu Gastrogurman se imenuje με, pripravil pa ga je barman in barista Aleš Gorenc, zaposlen v restavraciji na Blejskem gradu.

 

Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel
Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel
Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel

Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel

Chef Pirc Daniel  nam je tokrat pripravil recept za lahko, predvsem pa okusno poletno jed. Confit je francoska tehnika konzerviranja živil v maščobi. Za konzerviranje lososa je izbral oljčno olje, ki na obali v večini primerov predstavlja osnovo za pripravo jedi in ki je poleg značilnega okusa tudi precej bogato z biofenoli oz. antioksidanti, ki […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan

Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: tokrat je Chef Jernej Podpečan iz Restavracije Kamin ( Belvedere ) pripravil krožnik, ki odraža poletni letni čas in seveda…bližino morja – Bavette z morskimi sadeži.

 
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)

Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)

Koktajl meseca julija na portalu Gastrogurman se imenuje Fresh sensation, pripravil pa ga je barman Rok Logar, barman v Hotelu LEV v Ljubljani.

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič

Vino meseca julija po izboru uredništva Gastrogurman je Rubino 2013 – Vinogradniška kmetija Fornazarič (Vogrsko, Vipavska dolina). Vino rubinasto rdeče barve, izredno sadne cvetice po gozdnih sadežih, ter na okusu kombinacija svežine in žametne elegance.

 
Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)
Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)
Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)

Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)

Koktajl meseca junija na portalu Gastrogurman se imenuje Green Emotion, pripravil pa ga je barman Aleksander Malbašić.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič

Vino meseca junija po izboru uredništva Gastrogurman je Modra frankinja 2012 (Vinska klet Samoel Malnarič – Semič). Elegantno vino, rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki, ki navdihuje z edinstveno kombinacijo vonjav po zrelih gozdnih sadežih in svežem usnju. Rahel pridih taninov se odlično ujema s kraškim pršutom, jedmi iz žara ter divjačino.