Uporabni članki in novosti

Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili
Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili
Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili

Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili

Po uspešno organiziranem prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda v okviru evropskega prvenstva Gelato World Tour smo po vtisih povprašali Karin Vidmar, organizatorko dogodka, ki v družinskem podjetju Makabo d.o.o. iz Nove Gorice že od leta 2004 skupaj z zaposlenimi skrbi, da slovenskim slaščičarnam, kavarnam in gostinskim lokalom ne zmanjka sladoleda….

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ

Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat nam je Alma Rekič posredovala recept za vrhunski krožnik, ki nosi ime “Kefirjeva strjenka”

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )

Vino meseca aprila po izboru uredništva Gastrogurman je Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper ), najprestižnejša linija vin iz Vinakoper ter zmagovalka po izboru slovenskega in evropskega reda vitezov vina na letošnjem festivalu Malvazija, žlahtni okus Mediterana. “Izredno poln, bogat okus, ki se s prijetnimi kislinami zlije v lepo harmonijo. Izredna mineralnost in dolg pookus potrjujeta […]

 

Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)
Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)
Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)

Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)

Marko Stanković nam je za muhaste aprilske dni pripravil koktajl Aprilski oblaček. Zaradi izjemne kremaste strukture, bo cocktail zadovoljil še tako zahtevnega gosta in mu polepšal prihajajoče pomladne dni…

 
Restavracija KULT316
Restavracija KULT316
Restavracija KULT316

Restavracija KULT316

Center kulinarike in turizma KULT316 predstavlja edinstven in reprezentativen primer sodobnih izobraževalnih praks na področjih gostinstva, turizma, živilstva in prehrane. Novi prostori Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana študentom in dijakom omogočajo pridobivanje praktičnih izkušenj v realnih učnih okoljih, saj so odprti tudi za širšo javnost. Predstavljamo se z demonstracijsko kuhinjo, učno kuhinjo, učno hotelsko sobo, konferenčno […]

 
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove

Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove

Domače je drugače. Potrošniki, gostje gostiln, restavracij, kavarn, itd. postajajo vedno bolj zahtevni. Želijo si pristnih, izjemnih, prefinjenih ter nenavadnih okusov in kombinacij. Vedno bolj je v ospredju poreklo surovin in način  pridelave. Mojstrovine  naših  kulinaričnih mojstrov  že spretno sledijo  zahtevam  svojih  gostov. Na krožnikih  je vedno  več kakovostne,  lokalno  pridelane  hrane, v kozarcih  že […]

 

Mutti paradižnik – izdelki
Mutti paradižnik – izdelki
Mutti paradižnik – izdelki

Mutti paradižnik – izdelki

Družinsko  podjetje Mutti  se že 110 let  z vso  strastjo in  inovativnostjo  ukvarja s predelavo izključno italjanskega paradižnika. Za lastno linijo paradižnikovih izdelkov je kot prvi pridobil certifikat, ki potrjuje strogi nadzor integrirane pridelave paradižnika, od semena do končnega izdelka. Paradižnik. To je naša strast. . . Mutti Polpa – Sesekljana sredica – lastnosti Izdelek […]

 
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija

Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija

Kristian Šumej je gostinec iz vseh zornih kotov – po izobrazbi, vodi gostinski obrat in obenem je tudi lastnik spletne trgovine za gostince… Mlad poslovnež šteje namreč 24 let, po končani srednji šoli za  gostinstvo in  turizem v Celju  je nadaljeval  študij na Visoki šoli  za turizem Turistici  v Portorožu smer poslovni sistemi v turizmu, […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula

Vino meseca marca po izboru uredništva Gastrogurman je Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula.
“Penina je suha, sveža in polna, z izjemno intenzivnim vonjem in cvetico ter z močno obstojnimi mehurčki v kozarcu…