Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina rose ( svetovni šampion )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina rose ( svetovni šampion )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina rose ( svetovni šampion )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina rose ( svetovni šampion )

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Zlata radgonska penina rose. Penino odlikuje nežna rose barva, ki spominja na barvo lososa – gre za tipični odtenek Zlate radgonske penine rose. Mehurčki so drobni, fini, verige iskrenja številne.

 
Koktajl meseca aprila: Señorita Picante (Kevin Kos)
Koktajl meseca aprila: Señorita Picante (Kevin Kos)
Koktajl meseca aprila: Señorita Picante (Kevin Kos)

Koktajl meseca aprila: Señorita Picante (Kevin Kos)

Koktajl meseca aprila na portalu Gastrogurman se imenuje Señorita Picante. Pripravil pa ga nam je Kevin Kos, vodja gostinstva in barman lokala Niagara Lounge bar v Mariboru.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Alen Miloševič Arbi
Recept meseca s TOP CHEFI – Alen Miloševič Arbi
Recept meseca s TOP CHEFI – Alen Miloševič Arbi

Recept meseca s TOP CHEFI – Alen Miloševič Arbi

Gastrogurman vabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Alen Miloševič Arbi nam je pripravil recept za Sivkino panacoto z borovničevim sorbetom…

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Rosé ( Posestvo Ferjančič ), sveže sadno vino z zapeljivo češnjevo barvo ter vonjem po jagodičevju. Pridelano je iz sort merlot in refošk. S svojo svežino, sadnim okusom in rahlim ostankom sladkorja zapeljuje tudi pripadnice nežnejšega spola.

 
Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje
Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje
Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje

Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje

Tadej Jug je pravzaprav še zelo mlad kuhar, ki je že stopil v “velike čevlje” in se poleg vsakodnevne poklicne poti, podal tudi na skupne korake s slovensko kuharsko reprezentanco, s katero je osvojil tudi že nekaj odličij. Pravi da so ga izoblikovali veselje in strast do kuhanja ter stimulativno poklicno okolje. Ne more skriti […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc
Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc
Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc

Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc

Gastrogurman vabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Daniel Pirc nam je pripravil recept za Divji lososov tatar s koromačem in pomarančnim oljčnim oljem…

 

Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek
Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek
Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek

Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek

V Rimskih termah je 14. marca potekalo Državno prvenstvo v pripravi koktajlov. Na zmagovalnih stopničkah sta tokrat s svojimi zmagovalnimi koktajli stala oba brata – aktualni državni prvak Tomaž Fartek in tretjeuvrščeni Jožef Fartek. Drugo mesto je zasedel Anže Šmit…

 
Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)
Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)
Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)

Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)

Koktajl meseca marca na portalu Gastrogurman se imenuje Red Carpet, pripravil pa nam ga je barman Jošt Porenta (Bar Fetiche na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani).

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Popetris ( 2011 ) iz Domačije in vinarstva Ražman, odlično sestavljen, uravnotežen in aromatičen rdeč cuvee s krepkim telesom, ki ga sestavlja 50% Cabernet Sauvignona, 25% Merlota, 20% Refoška in 5% sorte Syrah ter deležen 24 mesečnega zorjenja v hrastovih sodih…