Uporabni članki in novosti

Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen
Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen
Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen

Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Masterchef Darko Klemen pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Morska Igra”

 
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards

Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards

Strokovno žirijo, ki je za projekt izbora najboljše slovenske restavracije – The Slovenia Restaurant awards po skrbno izbranih kriterijih pripravila prvi nivo nabora 140 restavracij, za katere smo lahko nato glasovali vsi – sestavljajo mag. Helena Cvikl (direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor), Mira Šemić (vinska poznavalka, gurmanka in svetovna enogastronomska popotnica), dr. Janez […]

 
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)

Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)

Mesec marec je čas, ko praznujejo žene in matere, ko se ženijo ptički in se začne narava prebujati iz zimskega spanja ter na vrata potrka pomlad, zato je Tadej za cocktail meseca izbral FOR(E)PLAY, kar pomeni predigra oziroma nakazuje igrivost.

 

Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…
Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…
Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…

Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…

Mirno lahko rečem, da je Darko Klemen eden izmed najbolj vedrih in dobrovoljnih kuharjev, kar sem kdajkoli srečal. Pogovor z njim je lahkoten, zabaven, zraven pa dobiš tak občutek, da mu ni nič težko, da se vse nekako samo uredi… kot da mu življenje…

 
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov

Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov

V dolgi zgodovini paradižnika, enega od simbolov italijanske industrije, je podjetje Mutti napisalo pomembno poglavje, posvečeno kvaliteti in pomembnosti integrirane dobavne verige. Leta 2016 je Italija s 5,7 milijardami ton (po podatkih Italijanskega sveta za predelavo paradižnika, WPTC) ostala na tretjem mestu na svetu po pridelavi paradižnika, takoj za…

 
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca februarja
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca februarja
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca februarja

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca februarja

Vino meseca februarja po izboru Hiše dobrih vin – Koželj je: Cabernet Sauvignon ( DAR SONCA ). Vino temno rdeče barve z rubinastimi odtenki. Vonj po drobnih gozdnih sadežih se nadaljuje z zaznavo zrelih arom temnih koščičastih sadežev. Tanini že lepo uglajeni, prijetnega pookusa. Primerna spremljava za mesne jedi…

 

Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017

Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017

V začetku februarja  je na tekmovanju picopekov, ki je bilo organizirano v okviru sejma Gastexpo, Slovenija dobila Najpicopeka 2017. Med prijavljenimi tekmovalci se je najbolje odrezal Dejan Kondič in tako s svojo pico prepričal žirijo, da je najbolj primerna za zastopanje slovenskih barv na svetovnem prvenstvu picopekov. Da razkrijemo skrivnost najboljše letošnje pice, sva šla […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak

Vino meseca februarja po izboru uredništva Gastrogurman je cuvee Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak. “Sara je vino, ki ga je navdihnila Borisova ljubezen do prve vnukinje Sare. Sestavljen je iz treh vrst rdečin vin: terana, merlota in cabernet sauvignona. V hrastovih sodih dozoreva šest let, eno leto pa v steklenici.” Vino Sara se […]

 
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)

Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)

Koktajl meseca februarja nam je pripravila Darka Brajko, vodja prve barmanske akademije v Sloveniji – Seaside Bar Solutions. V barmanske vode jo je vpeljal brat Damjan Brajko, kateremu gre vsa zahvala za njeno dosedanjo delo kot barmanke, ki ga je sprva jemala le kot hobi, nato pa je postal njen način življenja. Do sedaj je […]