Uporabni članki in novosti

Na kavi pri Tomiju Pance, aktualnim zmagovalcem v pripravi in postrežbi kave
Na kavi pri Tomiju Pance, aktualnim zmagovalcem v pripravi in postrežbi kave
Na kavi pri Tomiju Pance, aktualnim zmagovalcem v pripravi in postrežbi kave

Na kavi pri Tomiju Pance, aktualnim zmagovalcem v pripravi in postrežbi kave

Letošnji, 64. Gostinsko turistični zbor Kranjski Gori si bo Tomi Pance za vedno zapomnil, saj je na tekmovanju v pripravi in postrežbi kave dosegel največje možno število točk ( 100,00 ) in tako zaslužil zlato priznanje in zlato medaljo. Na tekmovanju je poleg popolne in brezhibne priprave ter postrežbe treh espressov in treh cappuccinov, sodnike […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Kobal Sauvignon 2016 – Kobal Wines
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Kobal Sauvignon 2016 – Kobal Wines
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Kobal Sauvignon 2016 – Kobal Wines

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Kobal Sauvignon 2016 – Kobal Wines

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Kobal Sauvignon 2016 iz vinske kleti Kobal Wines. Vino je na 59. Mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana, prepričalo 48 degustatorjev iz 15 držav, da so ga med 430 vzorci iz 19 držav izbrali kot svetovnega šampiona med mirnimi suhimi vini.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Tomaž Kavčič
Recept meseca s TOP CHEFI – Tomaž Kavčič
Recept meseca s TOP CHEFI – Tomaž Kavčič

Recept meseca s TOP CHEFI – Tomaž Kavčič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) nam je za mesec oktober pripravil Riž v kozìci s kôzicami in prahom iz kôzic na omaki iz kôzic.

 

Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)
Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)
Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)

Koktajl meseca oktobra: Mountain Breeze (Luka Bonča)

Koktajl meseca oktobra na portalu Gastrogurman se imenuje Mountain Breeze, pripravil pa ga je mlad barman Luka Bonča, ki je sicer zaposlen v Jezeršek gostinstvu. S koktajlom je osvojil pravljično, 7. mesto na letošnjem državnem prvenstvu DBS, ki je potekal na Bledu.

 
Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek
Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek
Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek

Na svetovnem prvenstvu barmanov nas bo zastopal Tomaž Fartek

Od 15. do 19. oktobra se bo v Kopenhagnu na Danskem odvijalo svetovno prvenstvo v mešanju pijač, na katerem bo barve Slovenije zastopal barman Tomaž Fartek. Da je bil za udeležbo na svetovnem prvenstvu izbran iz strani Društva barmanov Slovenije prav Tomaž Fartek ni naključje, saj je letošnji, aktualni državni prvak v mešanju pijač in […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Pinela Prestige 2016 – Vinska klet Vipava 1894. Vino je bilo izbrano kot Protokolarno vino Občine Vipava za obdobje 2017-2018. Pinela Prestige je vino polnega okusa z zaznavami arome rdeče grenivke s toni pikantnosti. Sočen pookus je slasten, obstojen in je odraz dobre harmonije vina.

 

Od samurajev do kuhinjskih mojstrov
Od samurajev do kuhinjskih mojstrov
Od samurajev do kuhinjskih mojstrov

Od samurajev do kuhinjskih mojstrov

Nekateri današnji tradicionalni japonski kuhinjski noži so izdelani po metodah, ki so bile prvotno razvite za izdelavo japonskih samurajskih mečev katan. Premik od izdelave katan na izdelavo kuhinjskih nožev se je začel sredi 19. st. kot posledica prisilnega odpiranja japonskih mej za trgovanje z zahodnim svetom. Po koncu druge svetovne vojne, so na ukaz generala […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič

Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Jernej Kamič iz Restavracije Blejski grad (Jezeršek gostinstvo) nam je za mesec september pripravil Jelenov hrbet s pirejem peteršiljeve korenine, sotirano jesensko zelenjavo in malinovo demi glace omako.

 
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)

Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)

Koktajl meseca septembra na portalu Gastrogurman se imenuje Domači Up, pripravil pa ga je barman Anže Šmid, barman v Vili Herberstein Velenje (Gorenje gostinstvo)