Uporabni članki in novosti

Od samurajev do kuhinjskih mojstrov
Od samurajev do kuhinjskih mojstrov
Od samurajev do kuhinjskih mojstrov

Od samurajev do kuhinjskih mojstrov

Nekateri današnji tradicionalni japonski kuhinjski noži so izdelani po metodah, ki so bile prvotno razvite za izdelavo japonskih samurajskih mečev katan. Premik od izdelave katan na izdelavo kuhinjskih nožev se je začel sredi 19. st. kot posledica prisilnega odpiranja japonskih mej za trgovanje z zahodnim svetom. Po koncu druge svetovne vojne, so na ukaz generala […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič

Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Kamič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Jernej Kamič iz Restavracije Blejski grad (Jezeršek gostinstvo) nam je za mesec september pripravil Jelenov hrbet s pirejem peteršiljeve korenine, sotirano jesensko zelenjavo in malinovo demi glace omako.

 
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)
Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)

Koktajl meseca septembra: Domači Up (Anže Šmid)

Koktajl meseca septembra na portalu Gastrogurman se imenuje Domači Up, pripravil pa ga je barman Anže Šmid, barman v Vili Herberstein Velenje (Gorenje gostinstvo)

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: penina Valentina – Vinska klet Mastnak

Vino meseca avgusta po izboru uredništva Gastrogurman je penina Valentina 2013 – Vinska klet Mastnak. Penina Valentina je pridelana po klasični metodi vrenja v steklenici. Chardonnay in Modri pinot sta sorti pridelani na sončni vinogradniški legi Zajčja gora nad samim mestom Sevnica. Prevzame Vas s prijetno pitnostjo, v kateri prevladujeta mladost in svežina.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič
Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič

Recept meseca s TOP CHEFI – Matej Zupančič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: v avgustu se bomo sladkali s sladico Mateja Zupančiča iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Matej je v zadnjem času večkrat dokazal, da ne izstopa samo s svojo prijetno karizmo, temveč tudi s svojimi krožniki, ki nakazujejo njegov talent in potencial…

 
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)
Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)

Koktajl meseca avgusta: με (Aleš Gorenc)

Koktajl meseca avgusta na portalu Gastrogurman se imenuje με, pripravil pa ga je barman in barista Aleš Gorenc, zaposlen v restavraciji na Blejskem gradu.

 

Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel
Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel
Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel

Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel

Chef Pirc Daniel  nam je tokrat pripravil recept za lahko, predvsem pa okusno poletno jed. Confit je francoska tehnika konzerviranja živil v maščobi. Za konzerviranje lososa je izbral oljčno olje, ki na obali v večini primerov predstavlja osnovo za pripravo jedi in ki je poleg značilnega okusa tudi precej bogato z biofenoli oz. antioksidanti, ki […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan

Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: tokrat je Chef Jernej Podpečan iz Restavracije Kamin ( Belvedere ) pripravil krožnik, ki odraža poletni letni čas in seveda…bližino morja – Bavette z morskimi sadeži.

 
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)

Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)

Koktajl meseca julija na portalu Gastrogurman se imenuje Fresh sensation, pripravil pa ga je barman Rok Logar, barman v Hotelu LEV v Ljubljani.