Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rdeča Natura – Vino Petrič

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Rdeča Natura iz Vinarstva Petrič, Odličen ter izrazit rdeč cuvee, ki ga sestavlja preverjen “tris” Cabernet Sauvignon, Merlot in Barbera, z 14 dnevno maceracijo s spontano fermentacijo, ki je nato dozorel v hrastovih sodih.

 
Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)
Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)
Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)

Koktajl meseca januarja: Happ-fill (Dušan Furar)

Koktajl meseca januarja na portalu Gastrogurman se imenuje Happ-fill, pripravil pa nam ga je izkušen barman Dušan Furar, podpredsednik Društva barmanov Slovenije. Navdih je poiskal v znanem svetovnem koktajlu Mai Tai ter prilagodil sestavine novemu koktajlu…v čem se razlikuje od izvirnega, si oglejte skozi recepturo…

 
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca januarja

Vino meseca januarja po izboru Hiše dobrih vin – Koželj je: Fantasia Rdeča ( COLJA Davorin ). Vino škrlatno rdeče barve, negovano v barrique sodih. V njem se dopolnjujeta dve rdeči sorti Merlot in Cabernet Sauvignon. Prva vdahne v vino žameten pridih, druga mu z veličastno strukturo pusti prijeten pookus. Poln in zrel okus deluje dostojanstveno.

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič
Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič
Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič

Recept meseca s TOP CHEFI – Ana Šušteršič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Ana Šušteršič, kreativna vodja v Jezeršek gostinstvu nam je za mesec januar pripravila recept za svinjsko ribico v maslenem testu ter jabolka s češpljevo kašo…

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj
Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj
Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj

Recept meseca s TOP CHEFI – Jure Kralj

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju slovenske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Jure Kralj iz Kaval Group nam je za mesec december pripravil recept za Postrv po tržaško…

 
Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca decembra: Silvestrsko ivje ( Aleš Ogrin )

Recepturo za koktajl meseca decembra smo zaupali v pripravo enemu izmed najbolj priznanih barmanov v Sloveniji – g. Alešu Ogrinu, predsedniku Društva barmanov Slovenije. Ker bomo kmalu prestopili v novo leto, je koktajl Silvestrsko ivje (New Year’s Eve frost) več kot primeren za nazdravljanje na silvestrski večer.

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Penina Bagueri Rose – Klet Brda
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Penina Bagueri Rose – Klet Brda
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Penina Bagueri Rose – Klet Brda

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Penina Bagueri Rose – Klet Brda

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je penina Bagueri Rose – Klet Brda. Sveža in sadna penina z drobnimi mehurčki, ki se neprekinjeno verižijo, pridelana po klasični metodi iz modrega pinota, ki jo okarakterizira ter chardonnaya, ki ji poda strukturo in telo…

 
Marko Žagar: Obiskovalcem nudimo popolnoma drugačno vrsto zabave, kot so jo vajeni
Marko Žagar: Obiskovalcem nudimo popolnoma drugačno vrsto zabave, kot so jo vajeni
Marko Žagar: Obiskovalcem nudimo popolnoma drugačno vrsto zabave, kot so jo vajeni

Marko Žagar: Obiskovalcem nudimo popolnoma drugačno vrsto zabave, kot so jo vajeni

Za ustanovitelja in prvega moža Kluba Gurmanov Skaručna, Markota Žagarja lahko zagotovo trdimo, da ima posebno karizmo. V njegovi družbi ni nikoli dolgčas, vedno se nekaj dogaja in predvsem dobro je in pije. Tisti ki ga v prostorih Kluba gurmanov v Skaručni srečajo prvič, to hitro spoznajo –   Marko namreč ne ovinkari – v […]

 
Dušan Kukec – S kolekcijo Diva smo tržišču ponudili krožnike na najvišji ravni
Dušan Kukec – S kolekcijo Diva smo tržišču ponudili krožnike na najvišji ravni
Dušan Kukec – S kolekcijo Diva smo tržišču ponudili krožnike na najvišji ravni

Dušan Kukec – S kolekcijo Diva smo tržišču ponudili krožnike na najvišji ravni

DukeGroup letos praznuje 10. obletnico delovanja, ki so jo obeležili s postavitvijo novih poslovnih prostorov – showrooma v Kopru. V tem času je podjetje postalo eno izmed najbolj prepoznavnih v segmentu oskrbe gostinstva z visokokakovostnimi ter dizajnerskimi kolekcijami krožnikov, namiznih posod ter gostinskega inventarja. Ob tej priložnosti sva se z direktorjem in lastnikom podjetja, Dušanom […]