Uporabni članki in novosti

Recept za sladico, nagrajeno na AEHT 2015
Recept za sladico, nagrajeno na AEHT 2015
Recept za sladico, nagrajeno na AEHT 2015

Recept za sladico, nagrajeno na AEHT 2015

Na letošnjem tekmovanju na letni konferenci največjega evropskega združenja turističnih in gostinskih šol, AEHT (Association Européenne des Ecoles d’Hôtellerie et de Tourisme) so sodelovali tudi študenti in predavatelji Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Med odličnimi uvrstitvami je bila s srebrom nagrajena tudi sladica Ane Božnar. Recept za to mojstrovino vam predstavljamo tukaj, […]

 
Zmagovalna recepta za koktajl iz VSŠGT Bled
Zmagovalna recepta za koktajl iz VSŠGT Bled
Zmagovalna recepta za koktajl iz VSŠGT Bled

Zmagovalna recepta za koktajl iz VSŠGT Bled

  Pred nekaj dnevi smo že pisali o odlični uvrstitvi študentov Višje šole za gostinstvo in turizem Bled a 28. tekmovanju AEHT v Cervii (ITA), kjer so dobili 2 zlati, eno srebrno in eno bronasto medaljo. Danes pa objavljamo tudi dva zmagovita rcepta za koktajl, ki sta prinesla zlati medalji študentoma Meti Vavpot in Janezu […]

 
Predstavljamo vam – knjiga Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije
Predstavljamo vam – knjiga Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije
Predstavljamo vam – knjiga Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije

Predstavljamo vam – knjiga Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije

Knjiga Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije Monografija je prejemnica nagrade za Najlepšo slovensko knjigo 2011 in mednarodne nagrade Gourmand 2012  v kategoriji kuharskih knjig, ki se osredotočajo na eno sestavino (Best Single Subject). Na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2015 je združenje Gourmand monografiji podelilo še eno nagrado; prvo nagrado gourmand best of the best (1995–2014) […]

 

Predstavljamo vam knjigi Potice ter Mehiška kuhinja
Predstavljamo vam knjigi Potice ter Mehiška kuhinja
Predstavljamo vam knjigi Potice ter Mehiška kuhinja

Predstavljamo vam knjigi Potice ter Mehiška kuhinja

Dobrih knjig z recepti ni nikoli dovolj in prav zato sem se razveselil priložnosti, da si natančneje ogledam knjigi Potice in druge domače slaščice ter Mehiška kuhinja. Tako prva kot druga  je namenjena specifičnemu področju priprave jedi, pa vendar sta obe knjigi pregledno sestavljeni in predvsem polni receptov za okusne jedi in slaščice. . . […]

 
Kaj lahko za vaše zdravje in dobro počutje naredi Ayurveda
Kaj lahko za vaše zdravje in dobro počutje naredi Ayurveda
Kaj lahko za vaše zdravje in dobro počutje naredi Ayurveda

Kaj lahko za vaše zdravje in dobro počutje naredi Ayurveda

Thermana & Veda Ayurveda Center Laško sestavlja ekipa, ki prihaja iz indijske Kerale, to je obmorsko mestece, ki predstavlja zibelko ayurvede in center svetovne ayurvede. . . VSAK ČLOVEK JE SVET ZASE V ayurvedi je vsak človek svet zase in za slehernega izberejo posamezniku prilagojen način obravnave. Če povemo drugače – močno začinjena hrana je […]

 
PUZZLE inovativno za gostince s Steklarne Hrastnik
PUZZLE inovativno za gostince s Steklarne Hrastnik
PUZZLE inovativno za gostince s Steklarne Hrastnik

PUZZLE inovativno za gostince s Steklarne Hrastnik

  PUZZLE inovativno za gostince s Steklarne Hrastnik Steklene skledice Puzzle smo razvili, da bi zadovoljili potrebam gostov, ki iščejo nova doživetja, pa tudi gostincem, ki iščete zanimiv izdelek za serviranje prigrizkov, sadja, zelenjave in ga je mogoče uporabljati na številne načine. Steklene skledice Puzzle so prvi tridimenzionalno zložljivi stekleni izdelek na svetu. Odlikujejo se […]

 

Prof. dr. Janez Bogataj: Sodobna martinovanja v Sloveniji
Prof. dr. Janez Bogataj: Sodobna martinovanja v Sloveniji
Prof. dr. Janez Bogataj: Sodobna martinovanja v Sloveniji

Prof. dr. Janez Bogataj: Sodobna martinovanja v Sloveniji

Sodobna martinovanja v Sloveniji Praznovanje martinovega v Sloveniji  je  povezano z moštom in vinom. Vendar to ni edino praznovanje, s katerim sooblikujemo pestro paleto naše vinogradniške in vinarske kulture. V koledarju so še trije svetniki, ki s svojimi godovnimi dnevi označujejo pomembne mejnike v vinogradniškem in vinarskem letu in imajo tudi danes svojo vlogo in pomene, seveda […]

 
Povabilo gostincem, barmanom, vinarjem, kuharjem, slaščičarjem…
Povabilo gostincem, barmanom, vinarjem, kuharjem, slaščičarjem…
Povabilo gostincem, barmanom, vinarjem, kuharjem, slaščičarjem…

Povabilo gostincem, barmanom, vinarjem, kuharjem, slaščičarjem…

Vabimo vse gostince, barmane, vinarje, kuharje, slaščičarje in ostale strokovnjake iz gostinstva, da se nam pridružite pri dodajanju uporabnih in zanimivih člankov, receptov, nasvetov, izkušenj iz vašega profesionalnega življenja. Imate nasvet za novince, ki šele stopajo na svojo pot gostinstva? Morda kak recept, s katerim preverjeno navdušujete vaše goste in bi ga radi delili z […]