Uporabni članki in novosti

Knjiga za kuhanje v paru – Kuhinja v dvoje
Knjiga za kuhanje v paru – Kuhinja v dvoje
Knjiga za kuhanje v paru – Kuhinja v dvoje

Knjiga za kuhanje v paru – Kuhinja v dvoje

Kuhinja v dvoje je kuharska knjiga za pare, s katero želimo avtorji odpihniti ‘nebodigatreba’ prepričanje, da je kuhanje zahtevno in dolgočasno opravilo. Kuhanje v dvoje je krasen način, kako lažje najti in ohraniti veselje do ustvarjanja v kuhinji in je odlična priložnost za poglabljanje medsebojnega odnosa – dvojine. Ne le, da je v dvoje lepše […]

 
Začimbe – majhne dobrote, veliko okusa!
Začimbe – majhne dobrote, veliko okusa!
Začimbe – majhne dobrote, veliko okusa!

Začimbe – majhne dobrote, veliko okusa!

Dobri kuharji znajo začimbe ceniti kot samo zlato! Čeprav v majhnih količinah, dajo jedem tisto piko na i, ki zaokroži aromo in okus vsakega grižljaja. Že stoletja nazaj so te majhne dobrote veljale za preproste, a zelo iskane dobrote, ki jedi spremenijo v prave gurmanske užitke. Ja, so pravi mali kuharski pomočniki! Zakaj raje posamezne […]

 
Recept za Gurmansko bajadero
Recept za Gurmansko bajadero
Recept za Gurmansko bajadero

Recept za Gurmansko bajadero

Recept za Gurmansko bajadero je kot nalašč za posebne priložnosti, kot so valentinovo, obletnice, rojstni dnevi, večeri v dvoje…torej takrat, ko želite nekoga pockljati z doma pripravljeno slaščico…in trenutek narediti še bolj čaroben in poseben. . . . Potrebne sestavine in postopek priprave: . . Sestavine – bela masa Albert keksi (45 dag) Kokosova moka […]

 

SAOR – Eksotična sladko-kisla marinada eksotičnih Benetk
SAOR – Eksotična sladko-kisla marinada eksotičnih Benetk
SAOR – Eksotična sladko-kisla marinada eksotičnih Benetk

SAOR – Eksotična sladko-kisla marinada eksotičnih Benetk

Avtor: Klemen Košir / Srednjeveški, baročni in findesieclovski ribiči iz Beneške lagune bi se zgolj nasmehnili, ko bi prebrali spodnji recept. V bistvu gre za preprosto kmečko jed iz svežih sardel, čebule in kisa, ki je z ribiči potovala na večdnevni lov po severnem Jadranu, dandanes pa v razkošnejši obliki razvaja brbončice zvedavih turistov in […]

 
Na pico k dvakratnemu prvaku v najboljši pizzi Slovenije Mihu Tomažiču
Na pico k dvakratnemu prvaku v najboljši pizzi Slovenije Mihu Tomažiču
Na pico k dvakratnemu prvaku v najboljši pizzi Slovenije Mihu Tomažiču

Na pico k dvakratnemu prvaku v najboljši pizzi Slovenije Mihu Tomažiču

Park Seventeen – Mestna kavarna s prenovljenim konceptom Park Seventeen ohranja lokacijo v osrčju mesta Ilirska Bistrica, mesta z bogato zgodovino in tradicijo, ki je umeščeno med prostrane Snežniške gozdove in Brkine. Kavarna stoji nasproti mogočne občinske stavbe v novo beneškem slogu. V neposredni bližini je čudovit mestni park, ki slovi po svoji biotski pestrosti […]

 
Utrinki iz 10. sejma okusov GAST 2016
Utrinki iz 10. sejma okusov GAST 2016
Utrinki iz 10. sejma okusov GAST 2016

Utrinki iz 10. sejma okusov GAST 2016

10. mednarodni sejem okusov GAST je za nami! … Letos se je prvič na svojem razstavnem prostoru predstavila tudi ekipa spletnega portala Gatrogurman in zagotavljamo vam, da se naslednje leto zopet vidimo.  Sejem je bil uspešen, dobro obiskan in poln dogodkov ter zanimivih utrinkov. Spoznali smo veliko novih prijateljev, poslovnih partnerjev in stkali vezi tudi […]

 

LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod
LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod
LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod

LOVE sorbet iz Muškatne penine in jagod

Sladka valentinova razvajanja z Muškatno penino … Muškatna penina je popolna izbira za valentinovo. Ne le zaradi privlačnega videza v rožnatih barvah. Je sveža, živahna in lahkotna penina, ki vedno očara. Odlikuje jo harmoničen preplet sadnega in polnega okusa, sorta muškat otonel pa ji daje značilno muškatno cvetico. Z iskrivimi mehurčki iz posebnih trenutkov pričara […]

 
RILETTE – Namaz iz sardel po bretonsko
RILETTE – Namaz iz sardel po bretonsko
RILETTE – Namaz iz sardel po bretonsko

RILETTE – Namaz iz sardel po bretonsko

Avtor: Klemen Košir / Rilette je tipična francoska podeželska pogruntavščina, v večji količini maščobe se meso na šibkem ognju duši, praži in mehča v nedogled oziroma toliko časa, da se vlakna povsem razpustijo in po naravni poti nastane mazljiva zmes, ki jo prestavimo na rezino kruha in že imamo pripravljeno okusno malico ali večerjo. Mastno […]

 
Prof. dr. Janez Bogataj: Božične jedi v Sloveniji
Prof. dr. Janez Bogataj: Božične jedi v Sloveniji
Prof. dr. Janez Bogataj: Božične jedi v Sloveniji

Prof. dr. Janez Bogataj: Božične jedi v Sloveniji

…Koruzo do božiča, potem bo pa iz hudiča! Za tem nenavadnim  naslovom je kratka pesem, ki sem jo ob koncu 70. let 20. stoletja zapisal v dolini zgornje Krke in pravi takole: Ječmen do pšenice sem pojedel, pšenico do koruze, koruzo do božiča – potem bo pa iz hudiča! Ti kratki verzi sporočajo in pojasnjujejo […]