Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rosé ( Posestvo Ferjančič )

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Rosé ( Posestvo Ferjančič ), sveže sadno vino z zapeljivo češnjevo barvo ter vonjem po jagodičevju. Pridelano je iz sort merlot in refošk. S svojo svežino, sadnim okusom in rahlim ostankom sladkorja zapeljuje tudi pripadnice nežnejšega spola.

 
Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje
Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje
Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje

Tadej Jug – izoblikovali so me strast do kuhanja in stimulativno okolje

Tadej Jug je pravzaprav še zelo mlad kuhar, ki je že stopil v “velike čevlje” in se poleg vsakodnevne poklicne poti, podal tudi na skupne korake s slovensko kuharsko reprezentanco, s katero je osvojil tudi že nekaj odličij. Pravi da so ga izoblikovali veselje in strast do kuhanja ter stimulativno poklicno okolje. Ne more skriti […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc
Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc
Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc

Recept meseca s TOP CHEFI – Daniel Pirc

Gastrogurman vabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Daniel Pirc nam je pripravil recept za Divji lososov tatar s koromačem in pomarančnim oljčnim oljem…

 

Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek
Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek
Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek

Zmagovalni duet koktajlov bratov Fartek

V Rimskih termah je 14. marca potekalo Državno prvenstvo v pripravi koktajlov. Na zmagovalnih stopničkah sta tokrat s svojimi zmagovalnimi koktajli stala oba brata – aktualni državni prvak Tomaž Fartek in tretjeuvrščeni Jožef Fartek. Drugo mesto je zasedel Anže Šmit…

 
Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)
Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)
Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)

Koktajl meseca marca: Red Carpet (Jošt Porenta)

Koktajl meseca marca na portalu Gastrogurman se imenuje Red Carpet, pripravil pa nam ga je barman Jošt Porenta (Bar Fetiche na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani).

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Popetris ( Domačija Ražman )

Vino meseca po izboru uredništva Gastrogurman je Popetris ( 2011 ) iz Domačije in vinarstva Ražman, odlično sestavljen, uravnotežen in aromatičen rdeč cuvee s krepkim telesom, ki ga sestavlja 50% Cabernet Sauvignona, 25% Merlota, 20% Refoška in 5% sorte Syrah ter deležen 24 mesečnega zorjenja v hrastovih sodih…

 

Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja
Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja
Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja

Sumisura – krožniki v pričakovanju avtorja

Duke Group je že več kot trideset let na strani najboljših kuharskih mojstrov ter jim pomaga dosegati odličnost in najboljše standarde kakovosti. Ta zaveza ne povzroča le konstantnega in strastnega raziskovanja materialov in oblik, temveč tudi razvoj značilnega lastnega koncepta. V tej dobi tehnologije in industrije, kjer prevladuje množična proizvodnja, najdemo kulturo…

 
Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)
Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)
Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)

Koktajl meseca februarja: Sunset&sunrise (Almira Hot)

Koktajl meseca februarja na portalu Gastrogurman se imenuje Sunset & Sunrise, pripravila pa nam ga je barmanka in članica Društva barmanov Slovenije, Almira Hot (Slaščičarna Lolita, Kaval Group)

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič
Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič
Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič

Recept meseca s TOP CHEFI – Boštjan Palčič

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Boštjan Palčič (kulinarični promotor – Gastrofuzija d.o.o.) nam je za mesec februar pripravil recept za Zelenjavno zloženko s pesinim namazom…