Uporabni članki in novosti

Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča
Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča
Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča

Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča

Klub temu da Matej Zupančič šteje šele 17 let, postaja vedno bolj znano ime na slovenskem zemljevidu kulinarike in kuharkih tekmovanj. Dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem med svoje uspehe lahko po novem prišteje tudi 2. mesto v kategoriji Junior, na mednarodnem kulinaričnem festivalu v Kranjski gori. Vsi pa Mateja zagotovo poznamo kot tekmovalca v priljubljenem kuharskem showu – MasterChef Slovenija. Pri portalu Gastrogurman smo se odločili, da vam obetajočega kuharja pobližje predstavimo.

 
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori

Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori

Minuli konec tedna so v hotelih družbe Hit Alpinea v Kranjski Gori s prvim Mednarodnim kulinaričnim festivalom poskrbeli za zanimivo popestritev turističnega utripa destinacije. Med štiridesetimi kuharji iz šestih držav se je po oceni strokovne žirije festivala najbolje izkazal Štefan Sraka iz Renkovcev.

 
Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec
Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec
Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec

Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec

»Zelo spoštujem tradicijo, a zmeraj, ko se lotim tradicionalnih jedi, najprej pomislim, kako bi jih ustvaril z modernimi tehnikami priprave in posodobil,« pravi Igor, ki je svojo kulinarično in kuharsko kilometrino nabiral v kuhinjah Alaina Ducassa, Reneja Redzepija in Nilsa Henkela ter si na mednarodnih kuharskih tekmovanjih prikuhal kar nekaj medalj in odlikovanj.

 

Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač
Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač
Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač

Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač

Sem Jožef Fartek, najmlajši član društva barmanov Slovenije in študent višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Imam komaj 20let, s tekmovanji pa sem začel že takoj po končani osnovni šoli. Letos sem prvič nastopil na 25. Državnem prvenstvu barmanov…

 
Barman se predstavi: Jože Fartek
Barman se predstavi: Jože Fartek
Barman se predstavi: Jože Fartek

Barman se predstavi: Jože Fartek

Sem Jožef Fartek, najmlajši član društva barmanov Slovenije in študent višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Imam komaj 20let, s tekmovanji pa sem začel že takoj po končani osnovni šoli. Letos sem prvič nastopil na 25. Državnem prvenstvu barmanov…

 
Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič
Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič
Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič

Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič

Izkušen slovenski barman Miro Petrevčič nam je posredoval recepturo za koktajl MARION, s katerim je nastopil na letošnjem mednarodnem tekmovanju barmanov na Bledu. Z njim je dosegel 3. mesto v kategoriji AFTER DINNER v sklopu 25. Državnega prvenstva ter 2. mesto v kategoriji AFTER DINNER v okviru 38. Pokala Bleda. “Sem Miro Petrevčič iz  Kokrici […]

 

O mladi barmanki Ani Šink ter njenem navdihu za zmagovalni koktejl…
O mladi barmanki Ani Šink ter njenem navdihu za zmagovalni koktejl…
O mladi barmanki Ani Šink ter njenem navdihu za zmagovalni koktejl…

O mladi barmanki Ani Šink ter njenem navdihu za zmagovalni koktejl…

Mlada barmanka Ana Šink je na letošnjem 38. mednarodnem tekmovanju barmanov – Pokal Bleda, s svojim koktajlom Chocococo zmagala v kategoriji After dinner, za kar ji čestitamo. Obenem smo jo povabili, da nam pove kaj več o sebi, o navdihu za zmagovalni koktajl ter kje jo lahko najdemo, če bi si želeli poizkusiti kakšnega od […]

 
Predstavljamo vrhunskega barmana Mitjo Acmana
Predstavljamo vrhunskega barmana Mitjo Acmana
Predstavljamo vrhunskega barmana Mitjo Acmana

Predstavljamo vrhunskega barmana Mitjo Acmana

Predstavljamo vam prejemnika največjega števila točk in dobitnika nagrade za strokovno delo na letošnjem 38. tradicionalnem mednarodnem tekmovanju barmanov – Pokal Bleda, Mitjo Acman-a ter recepturo koktajla, s katero se je na tekmovanju predstavil: Fancy style 3 cl vodka slovenija 2 cl vijolica liker Giffard 2 cl ribez sok   fructal 0,5 cl murva sirup  Giffard […]

 
Odlične uvrstitve slovenske reprezentance v Budvi
Odlične uvrstitve slovenske reprezentance v Budvi
Odlične uvrstitve slovenske reprezentance v Budvi

Odlične uvrstitve slovenske reprezentance v Budvi

Pretekli teden je v Budvi v Črni gori potekalo odprto državno prvenstvo gostinsko-turističnih delavcev. Obe Slovenski kuharski ekipi, tako članska kot mladinska, sta se odzvali povabilu kolegov iz Črne gore in se udeležili mednarodnega tekmovanja v Budvi. Tekmovanje sicer velja za največje na področju bivše Jugoslavije, zato se ga udeležijo vse države nekdanje Jugoslavije. Z […]