Uporabni članki in novosti

Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc
Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc
Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc

Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc

Pred nekaj dnevi smo na portalu skozi intervju predstavili chefa Pirc Daniela, ker pa se kuhar dokončno predstavi šele skozi svoje jedi na krožnikih, nam je pripravil recept za eno izmed svojih najljubših jedi – Brancina s pirejem iz hruške, pečeno cvetačo in krokant iz polente.

 
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi

Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi

Da je življenje lahko polno preobratov, kako lahko naključen dogodek popolnoma preusmeri sprva začrtano poklicno pot popolnoma v drugo smer, tja, kjer čutiš da te bo delo osrečevalo, izpolnjevalo in se mu boš posvečal s srcem. Za seboj pustiš vse znanje iz šolskih klopi, obrneš novo stran in začneš nov, nepopisan list. Daniel Pirc je […]

 
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!

Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!

Konec oktobra se je v Londonu odvijalo tekmovanje evropskih šol za hotelirstvo in turizem AEHT, kjer so sodelovali tudi študenti slovenskih šol za gostinstvo in turizem. Da imamo v Sloveniji več kot odlične tako mlade kot tudi izkušene kuharje in slaščičarje, pričajo vrhunske uvrstitve iz različnih mednarodnih tekmovanj. In tudi na tekmovanju AEHT v Londonu […]

 

Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )
Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )
Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )

Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )

Recepturo za koktajl, ki je še posebej primeren za jesenske mesece, nam je sestavil barman Anže Tomšič iz Škofje Loke. Anže je svoja znanja in moči usmeril v priložnostno pripravo cocktailov na različnih lokacijah. S svojo mobilno opremo lahko tudi na vašem vrtu ustvari kotiček za razvajanje s cocktaili, zabavo pa poživi z atraktivnim mešanjem. […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus

Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus

Marinirana postrv Sestavine: 1 velika postrv cca. 1 kg 100g sladkorja 100g morske soli Predpriprava postrvi: Postrv filiramo in ji odstranimo vse kosti, nato jo prekrijemo z mešanico soli in sladkorja za 2 uri. . . Marinada: Sestavine: 0,33 pivo Club Laško 1 kom cimetova palčka 3 kom zvezdasti janež 0,3 dcl belega balzamičnega kisa […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005

Vino meseca novembra po izboru uredništva Gastrogurman je I.T. Xold – Izbrani teran 2005 – C.V. Colja Vino. “I.T. X old za svoja leta še vedno izžareva svežino, z vonjem po gozdnih sadežih, kljub dolgoletnemu zorjenju v sodu pa ta ni prevladal in le dopolnjuje okus z nežnim pridihom lesa, ki harmonično povezuje sadnost in […]

 

Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )
Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )
Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )

Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )

Koktejl meseca nam je pripravil Rok Dobnikar, ki sicer s koktaili razvaja goste v družinski gostilni na Katarini (Topol), obenem pa je eden najbolj uspešnih in izkušenih barmanov mlajše generacije. Veliko pozornosti namenja izbiri in izdelavi dekoracije, tuje mu ni niti atraktivno mešanje pijač (fler)! Receptura: •   10cl ananas sok •   1cl grenadina sirup •   […]

 
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)

Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)

V okviru letošnjega, 63. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Radencih je pod okriljem DBS Društva barmanov Slovenije potekalo tudi tekmovanje barmanov v mešanju pijač, kjer je zlato medaljo dobil koktajl Mister B., pod katerega se je podpisal mlad…

 
Dežela noro dobrega vina iz kvevri
Dežela noro dobrega vina iz kvevri
Dežela noro dobrega vina iz kvevri

Dežela noro dobrega vina iz kvevri

Kaj je kvevri? Marsikdo je slišal za vino iz amfore, vendar gruzijsko vino ni iz amfore. Gruzijci zelo zamerijo če uporabiš to besedo. Vino je iz kvevri, glinene posode, ki si zasluži samo to ime – KVEVRI. Mistična glinena posoda, ki je zakopana v zemlji in ki nudi domovanje grozdnemu soku več mesecev. Kakor pravi naš dober prijatelj vinar…