Uporabni članki in novosti

Recepturi za zmagovalna koktelja iz mednarodnega tekmovanja barmanov na Bledu
Recepturi za zmagovalna koktelja iz mednarodnega tekmovanja barmanov na Bledu
Recepturi za zmagovalna koktelja iz mednarodnega tekmovanja barmanov na Bledu

Recepturi za zmagovalna koktelja iz mednarodnega tekmovanja barmanov na Bledu

Na Bledu se je 19. in 20. aprila v Restavraciji Panorama ( Sava Hoteli Bled ) odvijalo mednarodno tekmovanje barmanov in sicer  25. Državno prvenstvo ter 38. Pokal Bleda. Večkratni državni prvak v mešanju kokteljov, Edin Halačević je s svojimi recepturami za koktalja EROIKA ter EROTIKA, znova uspel potrditi, da spada v samo elito barmanov, […]

 
Koktajl meseca aprila – Spomladansko prebujanje
Koktajl meseca aprila – Spomladansko prebujanje
Koktajl meseca aprila – Spomladansko prebujanje

Koktajl meseca aprila – Spomladansko prebujanje

Edin Halačević nam je posredoval recepturo za koktejl Spomladansko prebujanje. Izjemnega barmana sicer lahko obiščete in poizkusite njegove koktajle v Restavraciji Cubis v Šenčurju.

 
Recept strokovnjaka – Jagodna torta
Recept strokovnjaka – Jagodna torta
Recept strokovnjaka – Jagodna torta

Recept strokovnjaka – Jagodna torta

Kulinarični mojster, slaščičar francoske šole Naser Gashi nam je posredoval recept za jagodno torto, ki navdušuje že na prvi pogled.

 

Obiskali smo vrhunskega picopeka Davida Novaka
Obiskali smo vrhunskega picopeka Davida Novaka
Obiskali smo vrhunskega picopeka Davida Novaka

Obiskali smo vrhunskega picopeka Davida Novaka

Lepa in sončna sobota je bila kot nalašč za pohajanje po Obali in tako smo se ustavili v Žusterni v piceriji Pizza33,  kjer nas je pričakoval eden izmed najboljših slovenskih picopekov, David Novak. Obljubil mi je, da nam bo spekel njegovo posebno pico, s katero je dosegel zavidljivo, drugo mesto na Mednarodnem prvenstvu PIZZA TALENT […]

 
Predstavljamo vam Društvo evropski red vitezov vina – Konzulat za Slovenijo
Predstavljamo vam Društvo evropski red vitezov vina – Konzulat za Slovenijo
Predstavljamo vam Društvo evropski red vitezov vina – Konzulat za Slovenijo

Predstavljamo vam Društvo evropski red vitezov vina – Konzulat za Slovenijo

ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE – EVROPSKI RED VITEZOV VINA je nastal iz Gradiščansko-panonskega reda vitezov vina, ki izhaja iz tradicije viteškega reda sv. Jurija, ki ga je leta 1468 ustanovil cesar Friderik III., papež Pavel II. pa potrdil z bulo 1. 1. 1469. Leta 1984 je Gradiščansko-panonski red vitezov vina s sedežem v Železnem (Eisenstadt) […]

 
Intervju s priznano barmanko Drago Kepeš
Intervju s priznano barmanko Drago Kepeš
Intervju s priznano barmanko Drago Kepeš

Intervju s priznano barmanko Drago Kepeš

Vrhunsko, priznano barmanko, vodjo slaščičarne Lolita ter članico Društva barmanov Slovenije, Drago Kepeš, ki med svoje zadnje uspehe lahko prišteje tudi zmago na tekmovanju na letošnjem, 10. Mednarodnem strokovnem sejmu okusov GAST  v Ljubljani, smo povprašali po po tistih, najbolj zanimivih dogodkih, izkušnjah ter trikih v njenem, izredno pestrem in zanimivem poklicu, saj se ves […]

 

Intervju z Davorjem Družincem, vodjo kuhinje v Vili Bled
Intervju z Davorjem Družincem, vodjo kuhinje v Vili Bled
Intervju z Davorjem Družincem, vodjo kuhinje v Vili Bled

Intervju z Davorjem Družincem, vodjo kuhinje v Vili Bled

Davor Družinec, vodja kuhinje v Vili Bled, dolgoletni član kolektiva JGZ Brdo in član slovenske kuharske reprezentance nam je skozi pogovor zaupal vrsto zanimivosti o sebi, svojem poklicnem življenju ter izzivih, s katerimi se srečuje na velikih kuharskih tekmovanjih skupaj s preostalimi člani reprezentance. S spoštljivim odnosom do dela, vztrajnostjo in veliko volje je dosegel […]

 
Recept za zmagovalni koktajl na 10. Mednarodnem sejmu okusov GAST
Recept za zmagovalni koktajl na 10. Mednarodnem sejmu okusov GAST
Recept za zmagovalni koktajl na 10. Mednarodnem sejmu okusov GAST

Recept za zmagovalni koktajl na 10. Mednarodnem sejmu okusov GAST

Od prave mojstrice mešanja koktejlov in prvouvrščene na letošnjem, 10. Mednarodnem strokovnem sejmu okusov GAST  v Ljubljani, Drage Kepeš ( barmanke v slaščičarni LOLITA v Ljubljani ), smo dobili recepturo za njen zmagovalni koktejl – Simfonija okusa: Receptura: 3 cl espresso kava 1 cl vanilija sirup 2 cl bailey’s liker 2 cl Ginger liker King […]

 
Pogovor z Martinom Blejcem
Pogovor z Martinom Blejcem
Pogovor z Martinom Blejcem

Pogovor z Martinom Blejcem

Martin Blejec, kljub temu, da bo šele letos dopolnil 30 let, je že kulinarični mojster, član slovenske kuharske reprezentance in dobro poznano ime kulinaričnih tekmovanj pri nas in v tujini. Po končani srednji gostinski šoli je v Grand Hotelu Union nastopil kot vodja kuhinje v Kletni restavraciji in nato kot kuhar v Smrekarjevem hramu. Do […]