Uporabni članki in novosti

Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc
Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc
Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc

Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc

Za Aleša Gorenca bi lahko rekli da je ljubitelj dobrih okusov, potovanj ter gastronomskih užitkov, vendar je njegova prava strast – kava. Ta črna tekočina, ki vsak dan zbudi spremlja nešteto ljudi po svetu je za Aleša postala življenjski izziv in ji je posvetil svojo poklicno pot kot barista. Pravijo, da kar počneš s srcem […]

 
Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat
Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat
Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat

Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat

Umetnost priprave slaščic je veščina, ki zahteva popolno predanost, ogromno znanja, izkušenj, predvsem pa perfekcionizma. Ure in ure priprave in potrpežljivega sestavljanja, dokler ni vse točno na svojem mestu, tako da slaščica že na prvi pogled pogled vzame dih…da si želiš biti med prvimi, ki jo bo smel poizkusiti…tako je, to je umetnost. Ko pa […]

 
Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori
Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori
Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori

Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori

Kot smo že pisali, je 6. in 7. maja v Kranjski Gori potekal prvi Mednarodni kulinarični festival, ki se ga je udeležilo štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem sta zastopala dijaka Gregor Potočnik in Matej Zupančič pod mentorstvom strokovnega učitelja Andreja Molka. Tekmovalca sta zasedla odlični 1. in 2. mesto…v članku pa predstavjamo njune zmagovalne jedi, s katerimi sta prepričala žirijo…

 

Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča
Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča
Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča

Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča

Klub temu da Matej Zupančič šteje šele 17 let, postaja vedno bolj znano ime na slovenskem zemljevidu kulinarike in kuharkih tekmovanj. Dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem med svoje uspehe lahko po novem prišteje tudi 2. mesto v kategoriji Junior, na mednarodnem kulinaričnem festivalu v Kranjski gori. Vsi pa Mateja zagotovo poznamo kot tekmovalca v priljubljenem kuharskem showu – MasterChef Slovenija. Pri portalu Gastrogurman smo se odločili, da vam obetajočega kuharja pobližje predstavimo.

 
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori

Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori

Minuli konec tedna so v hotelih družbe Hit Alpinea v Kranjski Gori s prvim Mednarodnim kulinaričnim festivalom poskrbeli za zanimivo popestritev turističnega utripa destinacije. Med štiridesetimi kuharji iz šestih držav se je po oceni strokovne žirije festivala najbolje izkazal Štefan Sraka iz Renkovcev.

 
Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec
Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec
Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec

Chef se predstavi: Igor Jagodic, restavracija Strelec

»Zelo spoštujem tradicijo, a zmeraj, ko se lotim tradicionalnih jedi, najprej pomislim, kako bi jih ustvaril z modernimi tehnikami priprave in posodobil,« pravi Igor, ki je svojo kulinarično in kuharsko kilometrino nabiral v kuhinjah Alaina Ducassa, Reneja Redzepija in Nilsa Henkela ter si na mednarodnih kuharskih tekmovanjih prikuhal kar nekaj medalj in odlikovanj.

 

Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač
Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač
Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač

Prvo mesto za dijake SŠ za gostinstvo in turizem Maribor v mešanju barskih pijač

Sem Jožef Fartek, najmlajši član društva barmanov Slovenije in študent višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Imam komaj 20let, s tekmovanji pa sem začel že takoj po končani osnovni šoli. Letos sem prvič nastopil na 25. Državnem prvenstvu barmanov…

 
Barman se predstavi: Jože Fartek
Barman se predstavi: Jože Fartek
Barman se predstavi: Jože Fartek

Barman se predstavi: Jože Fartek

Sem Jožef Fartek, najmlajši član društva barmanov Slovenije in študent višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Imam komaj 20let, s tekmovanji pa sem začel že takoj po končani osnovni šoli. Letos sem prvič nastopil na 25. Državnem prvenstvu barmanov…

 
Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič
Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič
Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič

Receptura koktajla MARION – barman Miro Petrevčič

Izkušen slovenski barman Miro Petrevčič nam je posredoval recepturo za koktajl MARION, s katerim je nastopil na letošnjem mednarodnem tekmovanju barmanov na Bledu. Z njim je dosegel 3. mesto v kategoriji AFTER DINNER v sklopu 25. Državnega prvenstva ter 2. mesto v kategoriji AFTER DINNER v okviru 38. Pokala Bleda. “Sem Miro Petrevčič iz  Kokrici […]