Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )

Vino meseca septembra po izboru uredništva Gastrogurman je Sivi Pinot, letnik 2015 ( Gomila ). To vino je na tradicionalnem 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona prejemnik laskavega naslova –  Šampion za suho nearomatično belo vino. . Opis vina: Ta sivi pinot je polnega telesa, z značilnim sortnim karakterjem, v katerem se večplastno prepletajo čudovite […]

 
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca septembra nam je pripravil eden najbolj priznanih barmanov v Sloveniji – Aleš Ogrin, predsednik Društva barmanov Slovenije. Odločil se je za brezalkoholno Zapeljivo jagodo…

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin
Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin
Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin

Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin

File bohinjske zlatovčice Sestavine ( za 8 oseb ): 8 filejev zlatovčice sol koper Priprava: Vsak file prerežemo na dva dela, solimo, posujemo s svežim koprom. Zavijemo v zvitek. Zvitke zavijemo v alu folijo. Kuhamo v vodi pod vreliščem 5 minut. . . Pomaranče in limonina omaka Sestavine: 2 pomaranči 5 limon 3 dcl olivnega […]

 

Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )
Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )
Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )

Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )

Koktajl meseca avgusta je kot nalašč za vroče poletne dni; My summer 2016 ( Moje poletje 2016 ), pripravil pa nam ga je mlad slovenski barman Jožef Fartek. S področjem barmanstva se ukvarja že 5 let, prav toliko pa tudi mineva od njegovega prvega tekmovanja v mešanju pijač. Od takrat ga lahko redno srečujemo na […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )

Tokratno vino meseca je Rumeni Muškat, letnik 2015 ( Vino Gaube ), saj je na letošnjem, 58. mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana dobilo laskavi naziv “svetovni šampion” v kategoriji bela suha mirna vina. . Opis vina: Nežno aromatično vino, v katerem prevladuje muškaten vonj, zelo dobri nosovi pa bodo v njem zaznali tudi rahel […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen

Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen

Sestavine: 200g čebule 200g masla 600g graha 150g krompirja 2l zelenjavne osnove 4 velike repke gamberov 50g tempure Mizuno kreša Sol Beli poper Olje za cvrtje Olivno olje   Postopek: Na lističe narezano čebulo prepražimo na maslu, dodamo na kocke narezan krompir in začinimo s soljo in poprom. Zalijemo z zelenjavno osnovo in kuhamo dokler […]

 

Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni
Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni
Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni

Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni

Konec junija 2016 je potekalo tekmovanje za 18. mednarodni pokal Argonavtskih dni, kjer so se poleg slovenskih barmanov, tekmovanja udeležili tudi  barmani iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. Tekmovanja se je udeležila tudi barmanka Draga Kepeš iz Slaščičarne Lolita v Ljubljani, ki je dosegla odlično 2. mesto po oceni strokovne komisije in občinstva ter postala skupni […]

 
Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”
Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”
Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”

Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”

Gašper Habajec, mlad chef kuhinje v restavraciji Unionski vrt in Lounge Bara – Grand hotel Union ni zgolj samo odličen kuhar, ki zna pripravljati vrhunske jedi, temveč je svojemu poklicu popolnoma predan, ambiciozen ter poln zagona – je tudi eden od “lastovk” ki napovedijejo, da se v vrhunskih slovenskih kuhinjah vse bolj uveljavljajo mladi chefi […]

 
Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini
Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini
Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini

Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini

Jožef Prus, največji zasebni pridelovalec vina iz Bele krajine je s svojimi vini letos naravnost blestel na letošnjem 58. mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana, saj je osvojil vrsto priznanj ter medalj: – 4 zlate medalje – 2 velike zlate medalje – svetovni šampion – slovenski šampion – 2 slovenska prvaka sorte – 1 prvak […]