Uporabni članki in novosti

Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni
Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni
Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni

Receptura za Argo – zmagovalni koktajl na 18. mednarodnem pokalu Argonavtskih dni

Konec junija 2016 je potekalo tekmovanje za 18. mednarodni pokal Argonavtskih dni, kjer so se poleg slovenskih barmanov, tekmovanja udeležili tudi  barmani iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. Tekmovanja se je udeležila tudi barmanka Draga Kepeš iz Slaščičarne Lolita v Ljubljani, ki je dosegla odlično 2. mesto po oceni strokovne komisije in občinstva ter postala skupni […]

 
Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”
Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”
Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”

Gašper Habajec: “prav je da tudi mladi dobimo priložnost, da pokažemo svoje jedi”

Gašper Habajec, mlad chef kuhinje v restavraciji Unionski vrt in Lounge Bara – Grand hotel Union ni zgolj samo odličen kuhar, ki zna pripravljati vrhunske jedi, temveč je svojemu poklicu popolnoma predan, ambiciozen ter poln zagona – je tudi eden od “lastovk” ki napovedijejo, da se v vrhunskih slovenskih kuhinjah vse bolj uveljavljajo mladi chefi […]

 
Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini
Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini
Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini

Jožef Prus – vinar ki stoji za letošnjim svetovnim šampionom med vini

Jožef Prus, največji zasebni pridelovalec vina iz Bele krajine je s svojimi vini letos naravnost blestel na letošnjem 58. mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana, saj je osvojil vrsto priznanj ter medalj: – 4 zlate medalje – 2 velike zlate medalje – svetovni šampion – slovenski šampion – 2 slovenska prvaka sorte – 1 prvak […]

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Capris Muškat (Vinakoper)
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Capris Muškat (Vinakoper)
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Capris Muškat (Vinakoper)

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Capris Muškat (Vinakoper)

Capris Muškat smo izbrali kot vino meseca julija prav z razlogom, saj je zelo primerno za osvežitev ob večerih, lepo se ujame z jedmi, kot so kozice ali piščanec na žaru, s pikantnimi omakami, azijsko hrano, različnimi kariji, dimljenim lososom, svežimi sadnimi solatami, jagodami, čokoladnim mussom, sladicami z vanilijevo kremo in svežim sadjem … Lahko […]

 
Koktajl meseca julija: Proteus ( Edin Halačević )
Koktajl meseca julija: Proteus ( Edin Halačević )
Koktajl meseca julija: Proteus ( Edin Halačević )

Koktajl meseca julija: Proteus ( Edin Halačević )

Koktajl meseca julija je postal Proteus, s katerim je barman Edin Halačević na 18. Pokalu Argonavtski dnevi – Fructal Trophy, osvojil kar dve odlični uvrstitvi in sicer: – 1. mesto – najboljši koktajl po oceni občinstva – 3. mesto – ocena strokovne žirije . . Receptura: . – 2CL Vodke – 2CL Belle de Jour […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element
Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element
Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element

Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element

Krožnik: Tunin tartar, škamp in škampova majoneza z lavando, pršutove drobtine   Sestavine za 4 osebe: sveža tuna  300g škampi 8/12 1kg jajčni rumenjak   1kos oljčno olje  0,2l pršut  50g opečenec    1kos cvet lavande, kapre, solni cvet, poper krhelj limone . . Postopek: Rezine pršuta posušimo v pečici,ter zmeljemo skupaj z opečencem,da dobimo kruhove drobtine […]

 

Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo
Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo
Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo

Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo

Na portalu Gastrogurman.si z veseljem objavimo tudi recepte za preproste, a okusne specialitete iz različnih koncev Slovenije. Iz Gostišča Aleksander ( Moravske Toplice ) so nam posredovali recept za jedi, značilne za prekmursko kulinariko, ki pa nikakor ne skrivajo madžarskih vplivov.

 
Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial
Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial
Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial

Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial

Sem Boštjan Gergeta, star 44 let in živim v Izoli. Za kuharja sem se šolal sprva na izolski ter nato uspešno zaključil 4 letno izobraževanje za kuharja na ljubljanski srednji šoli. Po končanem služenju vojaškega roka sem po naključju prišel v roke takratnemu guruju primorskih kuharjev, šefu G. Evelinu Grižon, ki me je nato skozi […]

 
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) deluje že polnih osemnajst let. Po prostorski stiski, ki je zaznamovala prva leta delovanja, smo ponosni, da smo se z letom 2015 preselili v nove prostore MIC – Akademije kulinarike in turizma, ki s svojo sodobnostjo, odprtostjo in bogato infrastrukturo študente in predavatelje navdihujejo in motivirajo […]