Uporabni članki in novosti

Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )
Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )
Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )

Koktajl meseca novembra: Dobnikarjevo razvajanje ( Rok Dobnikar )

Koktejl meseca nam je pripravil Rok Dobnikar, ki sicer s koktaili razvaja goste v družinski gostilni na Katarini (Topol), obenem pa je eden najbolj uspešnih in izkušenih barmanov mlajše generacije. Veliko pozornosti namenja izbiri in izdelavi dekoracije, tuje mu ni niti atraktivno mešanje pijač (fler)! Receptura: •   10cl ananas sok •   1cl grenadina sirup •   […]

 
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)
Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)

Receptura za zmagovalni koktajl na 63. GTZ – Mister B. (Jožef Fartek)

V okviru letošnjega, 63. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Radencih je pod okriljem DBS Društva barmanov Slovenije potekalo tudi tekmovanje barmanov v mešanju pijač, kjer je zlato medaljo dobil koktajl Mister B., pod katerega se je podpisal mlad…

 
Dežela noro dobrega vina iz kvevri
Dežela noro dobrega vina iz kvevri
Dežela noro dobrega vina iz kvevri

Dežela noro dobrega vina iz kvevri

Kaj je kvevri? Marsikdo je slišal za vino iz amfore, vendar gruzijsko vino ni iz amfore. Gruzijci zelo zamerijo če uporabiš to besedo. Vino je iz kvevri, glinene posode, ki si zasluži samo to ime – KVEVRI. Mistična glinena posoda, ki je zakopana v zemlji in ki nudi domovanje grozdnemu soku več mesecev. Kakor pravi naš dober prijatelj vinar…

 

Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov
Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov
Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov

Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov

Koktajl meseca oktobra nam je pripravil Aleksandar Stoykov, mlad, a uspešen barman, ki je svoj občutek za pripravo odličnih koktajlov pokazal tudi z zelo dobro uvrstitvijo na letošnjem mednarodnem tekmovanju barmanov na Bledu. Pripravil nam je recepturo za koktajl, ki je več kot primeren za prihajajoči letni čas – Jesensko razvajanje.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )

Vino meseca oktobra po izboru uredništva Gastrogurman je Zelen, letnik 2015 iz Vinarstva POVH ( Goče, Vipavska dolina ). Zelen je avtohtono belo vino, ki uspeva le v zgornji Vipavski dolini, iz Vinarstva Povh pa je letos med vsemi prijavljenimi vzorci najbolj prepričalo žirijo zato je bilo izbrano kot protokolarno vino občine Vipava. Opis vina: […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval
Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval
Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval

Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval

Svinjska ribica v pivski marinadi Sestavine za 4 osebe: 1 strok česna , 250 ml piva , 1 žica olčjnega olja, 1 žlička soli , 1 žlica rjavega sladkorja, 1 žlička mešanega popra v zrnu , 4 x 200gr  svinjske ribice Priprava: česen olupite , ga strite in nato zmešajte s pivom , oljem , […]

 

Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo
Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo
Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo

Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo

Marko Gorela – le kdo ne pozna tega mladega, ambicioznega in karizmatičnega kuharja, ki si je največ medijske pozornosti pridobil z udeležbo v kuharskem resničnostnem šovu, a je tudi po tem, ko so luči studijskih žarometov ugasnile in se je zvezdni prah polegel, s svojo ljubeznijo do kuhalnice ter občutkom za spajanje pravih okusov jedi […]

 
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven

Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven

Gašper Čarman, najboljši in vsekakor tudi najbolj poznan slovenski sommelier, lastnik lokala in trgovine z vini, velik poznavalec svetovne elite vinskih kleti ter vinarjev, bo čez slab mesec v Cankarjev dom s festivalom Top Vino pripeljal izbor najbolj prestižnih slovenskih in svetovnih vin. Da bo dogodek res vrhunski, vsekakor priča obseg seznama z znanimi imeni […]

 
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami

Gurmanov recept – Testenine z dagnjami

Marko Žagar iz Kluba Gurmanov Skaručna nam je posredoval recept za testenine z dagnjami. Pravo gurmansko razvajanje z morskimi sadeži…