Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak

Vino meseca februarja po izboru uredništva Gastrogurman je cuvee Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak. “Sara je vino, ki ga je navdihnila Borisova ljubezen do prve vnukinje Sare. Sestavljen je iz treh vrst rdečin vin: terana, merlota in cabernet sauvignona. V hrastovih sodih dozoreva šest let, eno leto pa v steklenici.” Vino Sara se […]

 
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)

Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)

Koktajl meseca februarja nam je pripravila Darka Brajko, vodja prve barmanske akademije v Sloveniji – Seaside Bar Solutions. V barmanske vode jo je vpeljal brat Damjan Brajko, kateremu gre vsa zahvala za njeno dosedanjo delo kot barmanke, ki ga je sprva jemala le kot hobi, nato pa je postal njen način življenja. Do sedaj je […]

 
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc

Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc

Da je za Chefa Pirc Daniela priprava morskih in ribjih specialitet v kombinaciji z mediteransko kuhinjo ena izmed najljubših izzivov, nam zopet dokazuje s predstavljenim najnovejšim krožnikom: File svezega bakalaja, fižolov pire, krema iz brokolija, žele granatnega jabolka, popraženi pinjoli, dehidrirane črne olive, ocvrt žajbelj   . File bakalaja: – cca 100g file ribe bakala […]

 

Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški
Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški
Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški

Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški

Ob kulturnem prazniku, v spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna objavljamo recepturo za koktajl “Zadnji ples”, za katerega je barman Jožef Fartek dobil navdih prav v poslednjem plesu Povodnega moža in lepe, mlade, spogledljive ter domišljave Urške. S tem koktajlom se je Jožef predstavil tudi na 26. Državnem prvenstvu v mešanju pijač, ki je potekal […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu

Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Chef Damjan Fink iz Gostilne Na Gradu pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Škampi na žaru s pomarančo in limono”

 
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu

Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu

Lahko bi rekli, da je Alen Šraj pri svojih 31 letih v svetu gostinstva že “izkušen igralec”. Do vina ima poseben, ljubiteljski odnos, kar je dokazal z nazivom sommelier 3. stopnje ter tremi zlatimi medaljami v tekmovanju sommelierjev ( ter eno srebrno medaljo v tekmovanju priprave jedi pred gosti ) v okviru gostinsko turističnih zborov. […]

 

Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino
Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino
Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino

Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino

ZDP-189 Bunka združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža: fino japonsko ostrino, lep zaključni videz rezila in seveda zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži! Razumevanje ostrine na Japonskem je verjetno ključ do dogovora, zakaj so ravno japonski noži na vrhu lestvice priljubljenosti kuharskih mojstrov po […]

 
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića

6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića

Na dan, ko je prvi letošnji sneg po celi Sloveniji bolj ali manj razveseljeval ljudi, družabna omrežja so bila polna fotografij sneženih mož in pristnega zimskega vzdušja na primorski avtocesti,  sva se s kolegom Gastrogurmanom odzvala povabilu Erika Černigoja, člana slovenske kuharske reprezentance, da ga obiščeva v restavraciji Hotela Marina v Izoli in prideva poizkusit […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec

Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Chef Igor Jagodic iz Restavracije Strelec pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Korenje in mandarina”