Uporabni članki in novosti

Recept – Krompirjevi štruklji v teranovi omaki s suhimi slivami
Recept – Krompirjevi štruklji v teranovi omaki s suhimi slivami
Recept – Krompirjevi štruklji v teranovi omaki s suhimi slivami

Recept – Krompirjevi štruklji v teranovi omaki s suhimi slivami

Marko Žagar iz Kluba Gurmanov Skaručna nam je posredoval recept za krompirjeve štruklje v teranovi omaki s suhimi slivami. Odlična ideja za gurmansko razvajanje…

 
Recept: Izvirna prekmurska sladica – LOCATA PANONIJA
Recept: Izvirna prekmurska sladica – LOCATA PANONIJA
Recept: Izvirna prekmurska sladica – LOCATA PANONIJA

Recept: Izvirna prekmurska sladica – LOCATA PANONIJA

Iz TIC Moravske Toplice so nam posredovali recept izvirne prekmurske sladice s sestavinami kot jih vsebuje prekmurska gibanica.
Ustvarjalec Locate Panonije je DANILO KOZAR, vodja kuhinje hotela Termal.
Sladico z nebeškimi okusi dobite v Slaščičarni Café Praliné (Terme 3000 Moravske Toplice).
Če pa ste v dvomih, naj vam to potrdijo okušalne brbončice. Preverite sami!

 
Svetovno prvenstvo sommelierjev 2016 – Mendoza (Agentina)
Svetovno prvenstvo sommelierjev 2016 – Mendoza (Agentina)
Svetovno prvenstvo sommelierjev 2016 – Mendoza (Agentina)

Svetovno prvenstvo sommelierjev 2016 – Mendoza (Agentina)

Veliko francoskih, ameriških, italijanskih vinarjev v zadnjih desetletjih prišlo pridelovat vino v Argentino. – zaradi terroirja, zaradi Malbeca, nadmorske višine, odnosa do vina, prijetnih ljudi in čudovitih žensk. Argentinci živijo za danes in ne mislijo toliko na jutri, so čustveni, ljubijo naravo in piknike-asado s prijatelji in družino….

 

Ivica Aleksov in Zdravko Krnjajić odlična na Balkanskem kulinaričnem tekmovanju«
Ivica Aleksov in Zdravko Krnjajić odlična na Balkanskem kulinaričnem tekmovanju«
Ivica Aleksov in Zdravko Krnjajić odlična na Balkanskem kulinaričnem tekmovanju«

Ivica Aleksov in Zdravko Krnjajić odlična na Balkanskem kulinaričnem tekmovanju«

Med 13.5. in 15.5. se je v Bolgariji v hotelu Fort Noks odvilo drugo »Balkansko kulinarično tekmovanje.« Med 120 tekmovalci iz 15 držav, ki so skupaj napravili več kot 200 nastopov, sta bila tudi Zdravko Krnjajić in Ivica Aleksov iz Hit Alpinee Kranjska Gora…

 
Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc
Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc
Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc

Predstavljamo vam – Barista Aleš Gorenc

Za Aleša Gorenca bi lahko rekli da je ljubitelj dobrih okusov, potovanj ter gastronomskih užitkov, vendar je njegova prava strast – kava. Ta črna tekočina, ki vsak dan zbudi spremlja nešteto ljudi po svetu je za Aleša postala življenjski izziv in ji je posvetil svojo poklicno pot kot barista. Pravijo, da kar počneš s srcem […]

 
Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat
Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat
Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat

Mlada slaščičarska umetnica Syu Poropat

Umetnost priprave slaščic je veščina, ki zahteva popolno predanost, ogromno znanja, izkušenj, predvsem pa perfekcionizma. Ure in ure priprave in potrpežljivega sestavljanja, dokler ni vse točno na svojem mestu, tako da slaščica že na prvi pogled pogled vzame dih…da si želiš biti med prvimi, ki jo bo smel poizkusiti…tako je, to je umetnost. Ko pa […]

 

Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori
Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori
Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori

Predstavljamo krožnike zmagovalcev v kategoriji mladincev v Kranjski Gori

Kot smo že pisali, je 6. in 7. maja v Kranjski Gori potekal prvi Mednarodni kulinarični festival, ki se ga je udeležilo štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem sta zastopala dijaka Gregor Potočnik in Matej Zupančič pod mentorstvom strokovnega učitelja Andreja Molka. Tekmovalca sta zasedla odlični 1. in 2. mesto…v članku pa predstavjamo njune zmagovalne jedi, s katerimi sta prepričala žirijo…

 
Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča
Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča
Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča

Predstavljamo mladega kuharja Mateja Zupančiča

Klub temu da Matej Zupančič šteje šele 17 let, postaja vedno bolj znano ime na slovenskem zemljevidu kulinarike in kuharkih tekmovanj. Dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem med svoje uspehe lahko po novem prišteje tudi 2. mesto v kategoriji Junior, na mednarodnem kulinaričnem festivalu v Kranjski gori. Vsi pa Mateja zagotovo poznamo kot tekmovalca v priljubljenem kuharskem showu – MasterChef Slovenija. Pri portalu Gastrogurman smo se odločili, da vam obetajočega kuharja pobližje predstavimo.

 
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori
Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori

Štefan Sraka je prvi zmagovalec Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori

Minuli konec tedna so v hotelih družbe Hit Alpinea v Kranjski Gori s prvim Mednarodnim kulinaričnim festivalom poskrbeli za zanimivo popestritev turističnega utripa destinacije. Med štiridesetimi kuharji iz šestih držav se je po oceni strokovne žirije festivala najbolje izkazal Štefan Sraka iz Renkovcev.