Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zlata radgonska penina Selection 2012

Vino meseca novembra po izboru uredništva Gastrogurman je Zlata radgonska penina Selection 2012 – RADGONSKE GORICE.
“Penina Selection bo krasno dopolnila praznično decembrsko vzdušje. Primerna je predvsem za tiste ljubitelje penin, z zahtevnejšim okusom .”

 
Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)
Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)
Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)

Koktajl meseca decembra: Muškatni utrinek (Draga Kepeš)

Ker je december najbolj vesel in prazničen mesec v letu, mora biti koktajl meseca prav tako poseben – prazničen in bogat. Seveda smo izbiro recepture za zadnji letošnji koktajl meseca prepustili najboljši slovenski barmanki – Dragi Kepeš (Slaščičarna Lolita). Za Drago je letošnje leto še posebej pomembno, saj je poleg naslova državne prvakinje osvojila tudi […]

 
Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus
Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus
Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus

Chef se predstavi: Robert Žibrat – Grand hotel Primus

Kuharskega mojstra Roberta Žibrata srečujemo na različnih kulinaričnih dogodkih, kjer se postavlja ob bok najboljšim slovenskim kuharjem, trenutno pa s svojimi kreacijami razvaja goste Grand hotela Primus v Termah Ptuj. Njegove jedi so kreacije prav posebnega sloga, ki prepričajo še tako zahtevne poznavalce visoke kulinarike. Kreativnost z lokalnimi sestavinami, pridelanimi v bližnji okolici, kjer se […]

 

Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc
Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc
Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc

Chefov recept: Brancin s hruško, cvetačo in polento – Daniel Pirc

Pred nekaj dnevi smo na portalu skozi intervju predstavili chefa Pirc Daniela, ker pa se kuhar dokončno predstavi šele skozi svoje jedi na krožnikih, nam je pripravil recept za eno izmed svojih najljubših jedi – Brancina s pirejem iz hruške, pečeno cvetačo in krokant iz polente.

 
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi
Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi

Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi

Da je življenje lahko polno preobratov, kako lahko naključen dogodek popolnoma preusmeri sprva začrtano poklicno pot popolnoma v drugo smer, tja, kjer čutiš da te bo delo osrečevalo, izpolnjevalo in se mu boš posvečal s srcem. Za seboj pustiš vse znanje iz šolskih klopi, obrneš novo stran in začneš nov, nepopisan list. Daniel Pirc je […]

 
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!
Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!

Mlada virtuozinja slaščičarstva Syu Poropat iz Londona z odličjem!

Konec oktobra se je v Londonu odvijalo tekmovanje evropskih šol za hotelirstvo in turizem AEHT, kjer so sodelovali tudi študenti slovenskih šol za gostinstvo in turizem. Da imamo v Sloveniji več kot odlične tako mlade kot tudi izkušene kuharje in slaščičarje, pričajo vrhunske uvrstitve iz različnih mednarodnih tekmovanj. In tudi na tekmovanju AEHT v Londonu […]

 

Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )
Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )
Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )

Koktajl v barvah jeseni: Chestnut Especial ( Anže Tomšič )

Recepturo za koktajl, ki je še posebej primeren za jesenske mesece, nam je sestavil barman Anže Tomšič iz Škofje Loke. Anže je svoja znanja in moči usmeril v priložnostno pripravo cocktailov na različnih lokacijah. S svojo mobilno opremo lahko tudi na vašem vrtu ustvari kotiček za razvajanje s cocktaili, zabavo pa poživi z atraktivnim mešanjem. […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus
Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus

Recept meseca s TOP CHEFI – Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus

Marinirana postrv Sestavine: 1 velika postrv cca. 1 kg 100g sladkorja 100g morske soli Predpriprava postrvi: Postrv filiramo in ji odstranimo vse kosti, nato jo prekrijemo z mešanico soli in sladkorja za 2 uri. . . Marinada: Sestavine: 0,33 pivo Club Laško 1 kom cimetova palčka 3 kom zvezdasti janež 0,3 dcl belega balzamičnega kisa […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: I.T. Xold – Izbrani teran 2005

Vino meseca novembra po izboru uredništva Gastrogurman je I.T. Xold – Izbrani teran 2005 – C.V. Colja Vino. “I.T. X old za svoja leta še vedno izžareva svežino, z vonjem po gozdnih sadežih, kljub dolgoletnemu zorjenju v sodu pa ta ni prevladal in le dopolnjuje okus z nežnim pridihom lesa, ki harmonično povezuje sadnost in […]