Uporabni članki in novosti

Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element
Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element
Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element

Recept meseca s TOP CHEFI – Borut Centa iz Restavracije Element

Krožnik: Tunin tartar, škamp in škampova majoneza z lavando, pršutove drobtine   Sestavine za 4 osebe: sveža tuna  300g škampi 8/12 1kg jajčni rumenjak   1kos oljčno olje  0,2l pršut  50g opečenec    1kos cvet lavande, kapre, solni cvet, poper krhelj limone . . Postopek: Rezine pršuta posušimo v pečici,ter zmeljemo skupaj z opečencem,da dobimo kruhove drobtine […]

 
Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo
Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo
Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo

Gurmanovi recepti: Ciganska pečenka z dödöli in dušeno ajdovo kašo

Na portalu Gastrogurman.si z veseljem objavimo tudi recepte za preproste, a okusne specialitete iz različnih koncev Slovenije. Iz Gostišča Aleksander ( Moravske Toplice ) so nam posredovali recept za jedi, značilne za prekmursko kulinariko, ki pa nikakor ne skrivajo madžarskih vplivov.

 
Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial
Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial
Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial

Predstavljamo Boštjana Gergeto ter recept za sladico Špargljev Imperial

Sem Boštjan Gergeta, star 44 let in živim v Izoli. Za kuharja sem se šolal sprva na izolski ter nato uspešno zaključil 4 letno izobraževanje za kuharja na ljubljanski srednji šoli. Po končanem služenju vojaškega roka sem po naključju prišel v roke takratnemu guruju primorskih kuharjev, šefu G. Evelinu Grižon, ki me je nato skozi […]

 

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) deluje že polnih osemnajst let. Po prostorski stiski, ki je zaznamovala prva leta delovanja, smo ponosni, da smo se z letom 2015 preselili v nove prostore MIC – Akademije kulinarike in turizma, ki s svojo sodobnostjo, odprtostjo in bogato infrastrukturo študente in predavatelje navdihujejo in motivirajo […]

 
Duke Group praznuje 10 let inovacij in pomembnih dosežkov
Duke Group praznuje 10 let inovacij in pomembnih dosežkov
Duke Group praznuje 10 let inovacij in pomembnih dosežkov

Duke Group praznuje 10 let inovacij in pomembnih dosežkov

Raznovrstnost, odzivnost in sposobnost predvidevanja so lastnosti dinamičnega, inovativnega in mladega podjetja, ki je obenem zelo uspešno in šteje približno 800 klientov ter 1000 naročil letno. 10 obletnico poslovanja so v DukeGroup-u obeležili z otvoritvijo že drugega showrooma v Sloveniji in sicer v Kopru, mestu, ki ima strateško lego in simbolizira preteklost in prihodnost na […]

 
Gurmanovi recepti: Šefove palačinke iz pečice ter Sladka jagoda
Gurmanovi recepti: Šefove palačinke iz pečice ter Sladka jagoda
Gurmanovi recepti: Šefove palačinke iz pečice ter Sladka jagoda

Gurmanovi recepti: Šefove palačinke iz pečice ter Sladka jagoda

Na portalu Gastrogurman.si z veseljem objavimo tudi recepte za preproste, a okusne specialitete iz različnih koncev Slovenije. Tokrat objavljamo recepta za Šefove palačinke iz pečice ter za desert še za sladico Sladka jagoda, oboje pa lahko preidete poizkusit v Gostilno Cipot v Tešanovcih. Šefove palačinke iz pečice Sestavine: 1 jajce 100 g moke 1,5 dl […]

 

Mlad kuhar in podjetnik se predstavi: Tilen Stropnik
Mlad kuhar in podjetnik se predstavi: Tilen Stropnik
Mlad kuhar in podjetnik se predstavi: Tilen Stropnik

Mlad kuhar in podjetnik se predstavi: Tilen Stropnik

Tokrat se nam bo predstavil mlad kuhar in podjetnik, ki ga skoraj vsi poznamo kot finalista kuharske oddaje Masterchef v letu 2015. Tilen je suvereno tekmoval in uspešno prepričeval žirijo, da je iz pravega testa prav do samega finala, kjer pa mu je zmaga za las ušla iz rok. Vendar se odločil, da po showu […]

 
Koktajl meseca junija: Summer in the city ( Draga Kepeš )
Koktajl meseca junija: Summer in the city ( Draga Kepeš )
Koktajl meseca junija: Summer in the city ( Draga Kepeš )

Koktajl meseca junija: Summer in the city ( Draga Kepeš )

Poletje v mestu….Summer in the city Recepturo za koktajl meseca junija nam je posredovala državna prvakinja, barmanka Draga Kepeš iz slaščičarne in kavarne Lolita ( Kaval Group )           Sestavine: 2 cl Vodka Slovenija 2 cl Breskev liker Mattis 2 cl Sweet & sour mix 1 cl Sirup zeleno jabolko 2 […]

 
Dveri-Pax z novimi nagradami na izboru vin Decanter, osvojil tudi primorsko
Dveri-Pax z novimi nagradami na izboru vin Decanter, osvojil tudi primorsko
Dveri-Pax z novimi nagradami na izboru vin Decanter, osvojil tudi primorsko

Dveri-Pax z novimi nagradami na izboru vin Decanter, osvojil tudi primorsko

Vinska klet Dveri-Pax iz Jarenine navdušuje tudi z letošnjimi rezultati z največjega izbora vin na svetu, Decanter v Londonu. Poleg Londona pa so s svojimi vinskimi prvaki v družbi predstavnikov medijev pred dnevi »osvojili« tudi Primorsko. Tudi letos, tako kot vsa leta doslej,  vinska klet Dveri-Pax posega po najvišjih priznanjih  na prestižnem in hkrati največjem […]