Uporabni članki in novosti

Mutti paradižnik – izdelki
Mutti paradižnik – izdelki
Mutti paradižnik – izdelki

Mutti paradižnik – izdelki

Družinsko  podjetje Mutti  se že 110 let  z vso  strastjo in  inovativnostjo  ukvarja s predelavo izključno italjanskega paradižnika. Za lastno linijo paradižnikovih izdelkov je kot prvi pridobil certifikat, ki potrjuje strogi nadzor integrirane pridelave paradižnika, od semena do končnega izdelka. Paradižnik. To je naša strast. . . Mutti Polpa – Sesekljana sredica – lastnosti Izdelek […]

 
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija
Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija

Kristian Šumej – v gostinstvu igra veliko vlogo prezentacija

Kristian Šumej je gostinec iz vseh zornih kotov – po izobrazbi, vodi gostinski obrat in obenem je tudi lastnik spletne trgovine za gostince… Mlad poslovnež šteje namreč 24 let, po končani srednji šoli za  gostinstvo in  turizem v Celju  je nadaljeval  študij na Visoki šoli  za turizem Turistici  v Portorožu smer poslovni sistemi v turizmu, […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula

Vino meseca marca po izboru uredništva Gastrogurman je Br’stovska penina Malvazija 2008 – Vinarstvo Rebula.
“Penina je suha, sveža in polna, z izjemno intenzivnim vonjem in cvetico ter z močno obstojnimi mehurčki v kozarcu…

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen
Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen
Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen

Recept meseca s TOP CHEFI – Masterchef Darko Klemen

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Masterchef Darko Klemen pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Morska Igra”

 
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards
Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards

Intervju s člani strokovne žirije projekta The Slovenia Restaurant awards

Strokovno žirijo, ki je za projekt izbora najboljše slovenske restavracije – The Slovenia Restaurant awards po skrbno izbranih kriterijih pripravila prvi nivo nabora 140 restavracij, za katere smo lahko nato glasovali vsi – sestavljajo mag. Helena Cvikl (direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor), Mira Šemić (vinska poznavalka, gurmanka in svetovna enogastronomska popotnica), dr. Janez […]

 
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)
Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)

Koktajl meseca marca: FOR(e)PLAY (Tadej Zakošek)

Mesec marec je čas, ko praznujejo žene in matere, ko se ženijo ptički in se začne narava prebujati iz zimskega spanja ter na vrata potrka pomlad, zato je Tadej za cocktail meseca izbral FOR(E)PLAY, kar pomeni predigra oziroma nakazuje igrivost.

 

Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…
Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…
Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…

Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…

Mirno lahko rečem, da je Darko Klemen eden izmed najbolj vedrih in dobrovoljnih kuharjev, kar sem kdajkoli srečal. Pogovor z njim je lahkoten, zabaven, zraven pa dobiš tak občutek, da mu ni nič težko, da se vse nekako samo uredi… kot da mu življenje…

 
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov

Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov

V dolgi zgodovini paradižnika, enega od simbolov italijanske industrije, je podjetje Mutti napisalo pomembno poglavje, posvečeno kvaliteti in pomembnosti integrirane dobavne verige. Leta 2016 je Italija s 5,7 milijardami ton (po podatkih Italijanskega sveta za predelavo paradižnika, WPTC) ostala na tretjem mestu na svetu po pridelavi paradižnika, takoj za…

 
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017

Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017

V začetku februarja  je na tekmovanju picopekov, ki je bilo organizirano v okviru sejma Gastexpo, Slovenija dobila Najpicopeka 2017. Med prijavljenimi tekmovalci se je najbolje odrezal Dejan Kondič in tako s svojo pico prepričal žirijo, da je najbolj primerna za zastopanje slovenskih barv na svetovnem prvenstvu picopekov. Da razkrijemo skrivnost najboljše letošnje pice, sva šla […]