Uporabni članki in novosti

Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo
Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo
Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo

Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo

Marko Gorela – le kdo ne pozna tega mladega, ambicioznega in karizmatičnega kuharja, ki si je največ medijske pozornosti pridobil z udeležbo v kuharskem resničnostnem šovu, a je tudi po tem, ko so luči studijskih žarometov ugasnile in se je zvezdni prah polegel, s svojo ljubeznijo do kuhalnice ter občutkom za spajanje pravih okusov jedi […]

 
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven

Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven

Gašper Čarman, najboljši in vsekakor tudi najbolj poznan slovenski sommelier, lastnik lokala in trgovine z vini, velik poznavalec svetovne elite vinskih kleti ter vinarjev, bo čez slab mesec v Cankarjev dom s festivalom Top Vino pripeljal izbor najbolj prestižnih slovenskih in svetovnih vin. Da bo dogodek res vrhunski, vsekakor priča obseg seznama z znanimi imeni […]

 
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami

Gurmanov recept – Testenine z dagnjami

Marko Žagar iz Kluba Gurmanov Skaručna nam je posredoval recept za testenine z dagnjami. Pravo gurmansko razvajanje z morskimi sadeži…

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )

Vino meseca septembra po izboru uredništva Gastrogurman je Sivi Pinot, letnik 2015 ( Gomila ). To vino je na tradicionalnem 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona prejemnik laskavega naslova –  Šampion za suho nearomatično belo vino. . Opis vina: Ta sivi pinot je polnega telesa, z značilnim sortnim karakterjem, v katerem se večplastno prepletajo čudovite […]

 
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca septembra nam je pripravil eden najbolj priznanih barmanov v Sloveniji – Aleš Ogrin, predsednik Društva barmanov Slovenije. Odločil se je za brezalkoholno Zapeljivo jagodo…

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin
Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin
Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin

Recept meseca s TOP CHEFI – Uroš Štefelin iz Vile Podvin

File bohinjske zlatovčice Sestavine ( za 8 oseb ): 8 filejev zlatovčice sol koper Priprava: Vsak file prerežemo na dva dela, solimo, posujemo s svežim koprom. Zavijemo v zvitek. Zvitke zavijemo v alu folijo. Kuhamo v vodi pod vreliščem 5 minut. . . Pomaranče in limonina omaka Sestavine: 2 pomaranči 5 limon 3 dcl olivnega […]

 

Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )
Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )
Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )

Koktajl meseca avgusta: My summer ( Jožef Fartek )

Koktajl meseca avgusta je kot nalašč za vroče poletne dni; My summer 2016 ( Moje poletje 2016 ), pripravil pa nam ga je mlad slovenski barman Jožef Fartek. S področjem barmanstva se ukvarja že 5 let, prav toliko pa tudi mineva od njegovega prvega tekmovanja v mešanju pijač. Od takrat ga lahko redno srečujemo na […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rumeni Muškat ( Vino Gaube )

Tokratno vino meseca je Rumeni Muškat, letnik 2015 ( Vino Gaube ), saj je na letošnjem, 58. mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana dobilo laskavi naziv “svetovni šampion” v kategoriji bela suha mirna vina. . Opis vina: Nežno aromatično vino, v katerem prevladuje muškaten vonj, zelo dobri nosovi pa bodo v njem zaznali tudi rahel […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen

Recept meseca s TOP CHEFI – Anže Gombač iz Restavracije Evergreen

Sestavine: 200g čebule 200g masla 600g graha 150g krompirja 2l zelenjavne osnove 4 velike repke gamberov 50g tempure Mizuno kreša Sol Beli poper Olje za cvrtje Olivno olje   Postopek: Na lističe narezano čebulo prepražimo na maslu, dodamo na kocke narezan krompir in začinimo s soljo in poprom. Zalijemo z zelenjavno osnovo in kuhamo dokler […]