Uporabni članki in novosti

Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino
Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino
Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino

Zgodba o ZDP-189 – japonskem kuhinjskem nožu s fino ostrino

ZDP-189 Bunka združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža: fino japonsko ostrino, lep zaključni videz rezila in seveda zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži! Razumevanje ostrine na Japonskem je verjetno ključ do dogovora, zakaj so ravno japonski noži na vrhu lestvice priljubljenosti kuharskih mojstrov po […]

 
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića
6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića

6-hodno gurmansko razvajanje izpod rok Chefa Ivice Evačića

Na dan, ko je prvi letošnji sneg po celi Sloveniji bolj ali manj razveseljeval ljudi, družabna omrežja so bila polna fotografij sneženih mož in pristnega zimskega vzdušja na primorski avtocesti,  sva se s kolegom Gastrogurmanom odzvala povabilu Erika Černigoja, člana slovenske kuharske reprezentance, da ga obiščeva v restavraciji Hotela Marina v Izoli in prideva poizkusit […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec
Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec

Recept meseca s TOP CHEFI – Igor Jagodic – Restavracija Strelec

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Chef Igor Jagodic iz Restavracije Strelec pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Korenje in mandarina”

 

Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )
Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )
Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )

Koktajl meseca januarja: Ledena Kraljica ( Mateja Pangerc )

Koktajl meseca nam je pripravila Mateja Pangerc, strokovna in natančna barmanja, ki rada raziskuje in kreira nove recepture, ki bi morda lahko osrečile marsikaterega obiskovalca lokalov, s katerimi sodeluje. Obožuje pridobivanje novega znanja in pa seveda širjenje le tega med mlade nadobudne barmane. Po karakterju je rahlo sramežljive sorte, pa vendarle dekle, ki z vsem […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Bagueri Merlot – Klet BRDA

Vino meseca januarja po izboru uredništva Gastrogurman je Bagueri Merlot – Klet BRDA. “Zrela vina družine Bagueri zorijo v hrastovih sodih in so izrazno izjemno bogata. V njihovem polnem okusu dojamemo z minerali bogato briško zemljo in vpliv močnega mediteranskega sonca. Kompleksne, a še vedno sveže arome, nas spomnijo na bližnje alpske očake in jadransko […]

 
Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”
Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”
Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”

Jelena Vadnjal – na receptu delam tako dolgo, dokler ni “v nulo”

Kreativna in zgovorna slaščičarka brez dlake na jeziku, o kateri se je letošnje leto veliko govorilo. Deloma  zaradi  nastopa  v televizijskem  showu  MasterChef,  deloma  zaradi  njenih  barvitih  in  kreativnih  slaščic  in  seveda  tudi  zaradi  njene  živahne  in  pozitivne  osebnosti,  ki  je  ni  moč spregledati. Leto 2016 je bilo za Jeleno Vadnjal zagotovo eno izmed pomembnejših […]

 

Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc
Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc
Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc

Intervju s flairtender barmanko Matejo Pangerc

Biti profesionalni barman, to ni za vsakogar – biti moraš vztrajen, imeti moraš smisel, občutek in predvsem srce za ta poklic. Mateji  je ljubezen do mešanja pisanih pijač – koktajlov že od majhnih nog tako všeč, da se je naučila  z njimi celo žonglirati…in to v tekmovalnem smislu, čemur v profesionalnem žargonu pravimo Flair bartending. […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen
Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen

Recept meseca s TOP CHEFI – Klemen Pucelj in Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen

Decembrski recept meseca s Top Chefi sta tokrat pripravila kar dva chefa in sicer Klemen Pucelj ter Iztok Ilšnik iz Restavracije Evergreen. Tokratne jedi so še posebej praznično obarvane, saj se približujejo dnevi v letu, ko še posebej radi uživamo v prijetni družbi ob odlični hrani in vinu…

 
Gurmanov recept – Matevž
Gurmanov recept – Matevž
Gurmanov recept – Matevž

Gurmanov recept – Matevž

Marko Žagar iz Kluba Gurmanov Skaručna nam je posredoval recept za pripravo matevža, slovenske narodne jedi iz fižola in krompirja, ki je odlična priloga glavnim jedem v zimskih mesecih.