Uporabni članki in novosti

Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež
Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež
Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež

Recept meseca s TOP CHEFI – Julijana Krapež

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat nam je Julijana Krapež posredovala recept za glavno jed “Koprivni ravioli z ocvrtim poširanim jajcem” ter sladico “Pehtranka”

 
Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)
Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)
Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)

Koktajl meseca maja: Pravljična dežela (Tomaž Fartek)

“Koktajl, ki sem ga pripravil za portal Gastrogurman, je posvečen Pravljični deželi na Gobavici, ki se nahaja v sklopu lokala  Pr’ Farku, katere idejni  vodja je znani  slovenski pisatelj  Ivan Sivec. V projektu  smo se zavezali, da bodo  vsako leto postavili  novo leseno skulpturo Palčka v gozdu, zanjo pripravili novo zgodbo ter pestro dnevno dogajanje […]

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sauvignon Blanc – Čarga 1767

Vino meseca maja po izboru uredništva Gastrogurman je Sauvignon Blanc ( Čarga 1767 – Goriška Brda ), lepo zaokrožen, aromatičen tipični briški Sauvignon, nagrajen tudi s srebrno medaljo na letošnjem Great American International Wine Competition….

 

Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili
Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili
Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili

Karin Vidmar – Prvenstvo v izdelavi sladoleda bomo naslednje leto še nadgradili

Po uspešno organiziranem prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda v okviru evropskega prvenstva Gelato World Tour smo po vtisih povprašali Karin Vidmar, organizatorko dogodka, ki v družinskem podjetju Makabo d.o.o. iz Nove Gorice že od leta 2004 skupaj z zaposlenimi skrbi, da slovenskim slaščičarnam, kavarnam in gostinskim lokalom ne zmanjka sladoleda….

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ
Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ

Recept meseca s TOP CHEFI – Chef ALMA REKIĆ

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat nam je Alma Rekič posredovala recept za vrhunski krožnik, ki nosi ime “Kefirjeva strjenka”

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper )

Vino meseca aprila po izboru uredništva Gastrogurman je Malvazija Capo d’Istria ( Vinakoper ), najprestižnejša linija vin iz Vinakoper ter zmagovalka po izboru slovenskega in evropskega reda vitezov vina na letošnjem festivalu Malvazija, žlahtni okus Mediterana. “Izredno poln, bogat okus, ki se s prijetnimi kislinami zlije v lepo harmonijo. Izredna mineralnost in dolg pookus potrjujeta […]

 

Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)
Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)
Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)

Koktajl meseca aprila: Aprilski oblaček (Marko Stanković)

Marko Stanković nam je za muhaste aprilske dni pripravil koktajl Aprilski oblaček. Zaradi izjemne kremaste strukture, bo cocktail zadovoljil še tako zahtevnega gosta in mu polepšal prihajajoče pomladne dni…

 
Restavracija KULT316
Restavracija KULT316
Restavracija KULT316

Restavracija KULT316

Center kulinarike in turizma KULT316 predstavlja edinstven in reprezentativen primer sodobnih izobraževalnih praks na področjih gostinstva, turizma, živilstva in prehrane. Novi prostori Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana študentom in dijakom omogočajo pridobivanje praktičnih izkušenj v realnih učnih okoljih, saj so odprti tudi za širšo javnost. Predstavljamo se z demonstracijsko kuhinjo, učno kuhinjo, učno hotelsko sobo, konferenčno […]

 
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove
Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove

Stopite korak naprej – ponudite gostom pristne sokove

Domače je drugače. Potrošniki, gostje gostiln, restavracij, kavarn, itd. postajajo vedno bolj zahtevni. Želijo si pristnih, izjemnih, prefinjenih ter nenavadnih okusov in kombinacij. Vedno bolj je v ospredju poreklo surovin in način  pridelave. Mojstrovine  naših  kulinaričnih mojstrov  že spretno sledijo  zahtevam  svojih  gostov. Na krožnikih  je vedno  več kakovostne,  lokalno  pridelane  hrane, v kozarcih  že […]