Uporabni članki in novosti

Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel
Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel
Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel

Chefov recept: Losos – confit oz. oliocottura – Pirc Daniel

Chef Pirc Daniel  nam je tokrat pripravil recept za lahko, predvsem pa okusno poletno jed. Confit je francoska tehnika konzerviranja živil v maščobi. Za konzerviranje lososa je izbral oljčno olje, ki na obali v večini primerov predstavlja osnovo za pripravo jedi in ki je poleg značilnega okusa tudi precej bogato z biofenoli oz. antioksidanti, ki […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan
Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan

Recept meseca s TOP CHEFI – Jernej Podpečan

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: tokrat je Chef Jernej Podpečan iz Restavracije Kamin ( Belvedere ) pripravil krožnik, ki odraža poletni letni čas in seveda…bližino morja – Bavette z morskimi sadeži.

 
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)
Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)

Koktajl meseca julija: Fresh sensation (Rok Logar)

Koktajl meseca julija na portalu Gastrogurman se imenuje Fresh sensation, pripravil pa ga je barman Rok Logar, barman v Hotelu LEV v Ljubljani.

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Rubino – Vinska klet Fornazarič

Vino meseca julija po izboru uredništva Gastrogurman je Rubino 2013 – Vinogradniška kmetija Fornazarič (Vogrsko, Vipavska dolina). Vino rubinasto rdeče barve, izredno sadne cvetice po gozdnih sadežih, ter na okusu kombinacija svežine in žametne elegance.

 
Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)
Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)
Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)

Koktajl meseca junija: Green Emotion (Aleksander Malbašić)

Koktajl meseca junija na portalu Gastrogurman se imenuje Green Emotion, pripravil pa ga je barman Aleksander Malbašić.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Modra frankinja – Vinska klet Malnarič

Vino meseca junija po izboru uredništva Gastrogurman je Modra frankinja 2012 (Vinska klet Samoel Malnarič – Semič). Elegantno vino, rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki, ki navdihuje z edinstveno kombinacijo vonjav po zrelih gozdnih sadežih in svežem usnju. Rahel pridih taninov se odlično ujema s kraškim pršutom, jedmi iz žara ter divjačino.

 

Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman
Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman
Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman

Recept meseca s TOP CHEFI – Grega Rozman

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat nam je Grega Rozman, chef kuhinje v hotelu Lambergh posredoval recept za krožnik “Telečji tatarc” ter sladico “Mousse ajdovega mleka, tekoča pena rdečega zelja, sladoled bele čokolade z ingverjem, lešniki s solnim cvetom”

 
Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos
Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos
Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos

Vanesa Klinec – Do vina in vinske trte gojim prav poseben odnos

Pogovarjali smo se z Vaneso Klinec, ki ima ljubezen do vinske trte in vina v krvi že od majhnih nog. Je sommelierka, mlada vinska strokovnjakinja, končuje študij na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, za njo pa je že precej impresivnih mednarodnih dosežkov v svetu strokovnih poznavalcev vin. Že do sedaj […]

 
Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink
Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink
Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink

Barman Tomaž Fartek se bo udeležil Svetovnega prvenstva Mattoni Grand Drink

Čez manj kot mesec dni se bo na češkem odvijalo finale svetovnega prvenstva v mešanju brezalkoholnih koktajlov Mattoni Grand Drink, na katerem se bo s svojim koktajlom Mattoni Dreams predstavil tudi barman Tomaž Fartek iz Mengša in tako pomeril z 20 najboljšimi barmani iz celega sveta. Za nastop na svetovnem prvenstvu v mešanju brezalkoholnih koktajlov, ki […]