Uporabni članki in novosti

Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov
Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov
Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov

Koktajl meseca oktobra: Jesensko razvajanje / Aleksandar Stoykov

Koktajl meseca oktobra nam je pripravil Aleksandar Stoykov, mlad, a uspešen barman, ki je svoj občutek za pripravo odličnih koktajlov pokazal tudi z zelo dobro uvrstitvijo na letošnjem mednarodnem tekmovanju barmanov na Bledu. Pripravil nam je recepturo za koktajl, ki je več kot primeren za prihajajoči letni čas – Jesensko razvajanje.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Zelen ( Vinarstvo POVH )

Vino meseca oktobra po izboru uredništva Gastrogurman je Zelen, letnik 2015 iz Vinarstva POVH ( Goče, Vipavska dolina ). Zelen je avtohtono belo vino, ki uspeva le v zgornji Vipavski dolini, iz Vinarstva Povh pa je letos med vsemi prijavljenimi vzorci najbolj prepričalo žirijo zato je bilo izbrano kot protokolarno vino občine Vipava. Opis vina: […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval
Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval
Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval

Recept meseca s TOP CHEFI – Dragan Marjanovič iz Gostilne Kaval

Svinjska ribica v pivski marinadi Sestavine za 4 osebe: 1 strok česna , 250 ml piva , 1 žica olčjnega olja, 1 žlička soli , 1 žlica rjavega sladkorja, 1 žlička mešanega popra v zrnu , 4 x 200gr  svinjske ribice Priprava: česen olupite , ga strite in nato zmešajte s pivom , oljem , […]

 

Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo
Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo
Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo

Marko Gorela – Slovenci se vedno bolj spoznamo na dobro hrano in v njej uživamo

Marko Gorela – le kdo ne pozna tega mladega, ambicioznega in karizmatičnega kuharja, ki si je največ medijske pozornosti pridobil z udeležbo v kuharskem resničnostnem šovu, a je tudi po tem, ko so luči studijskih žarometov ugasnile in se je zvezdni prah polegel, s svojo ljubeznijo do kuhalnice ter občutkom za spajanje pravih okusov jedi […]

 
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven
Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven

Gašper Čarman o festivalu Top Vino – seznam sodelujočih je impresiven

Gašper Čarman, najboljši in vsekakor tudi najbolj poznan slovenski sommelier, lastnik lokala in trgovine z vini, velik poznavalec svetovne elite vinskih kleti ter vinarjev, bo čez slab mesec v Cankarjev dom s festivalom Top Vino pripeljal izbor najbolj prestižnih slovenskih in svetovnih vin. Da bo dogodek res vrhunski, vsekakor priča obseg seznama z znanimi imeni […]

 
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami
Gurmanov recept – Testenine z dagnjami

Gurmanov recept – Testenine z dagnjami

Marko Žagar iz Kluba Gurmanov Skaručna nam je posredoval recept za testenine z dagnjami. Pravo gurmansko razvajanje z morskimi sadeži…

 

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca septembra
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca septembra
KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca septembra

KOŽELJ – HIŠA DOBRIH VIN priporoča vino meseca septembra

Vino meseca avgusta po izboru Hiše dobrih vin – Koželj je: RDEČE ÉPOCA 2009 – Vinska klet Ferdinand ( Goriška Brda ), vino z intenzivno polnim sadnim okusom in močno strukturo z lepo vkomponirano taničnostjo, arome zrelega jagodičevja in slivove marmelade s pridihom vanilje…

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Pinot Grigio ( Gomila )

Vino meseca septembra po izboru uredništva Gastrogurman je Sivi Pinot, letnik 2015 ( Gomila ). To vino je na tradicionalnem 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona prejemnik laskavega naslova –  Šampion za suho nearomatično belo vino. . Opis vina: Ta sivi pinot je polnega telesa, z značilnim sortnim karakterjem, v katerem se večplastno prepletajo čudovite […]

 
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )
Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca septembra: Zapeljiva jagoda ( Aleš Ogrin )

Koktajl meseca septembra nam je pripravil eden najbolj priznanih barmanov v Sloveniji – Aleš Ogrin, predsednik Društva barmanov Slovenije. Odločil se je za brezalkoholno Zapeljivo jagodo…