Uporabni članki in novosti

Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…
Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…
Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…

Darko Klemen – nekako se nimam za slavnega, sem pač Darko, ki rad kuha…

Mirno lahko rečem, da je Darko Klemen eden izmed najbolj vedrih in dobrovoljnih kuharjev, kar sem kdajkoli srečal. Pogovor z njim je lahkoten, zabaven, zraven pa dobiš tak občutek, da mu ni nič težko, da se vse nekako samo uredi… kot da mu življenje…

 
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov
Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov

Mutti prinaša kvaliteto v industrijo paradižnikov

V dolgi zgodovini paradižnika, enega od simbolov italijanske industrije, je podjetje Mutti napisalo pomembno poglavje, posvečeno kvaliteti in pomembnosti integrirane dobavne verige. Leta 2016 je Italija s 5,7 milijardami ton (po podatkih Italijanskega sveta za predelavo paradižnika, WPTC) ostala na tretjem mestu na svetu po pridelavi paradižnika, takoj za…

 
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017
Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017

Gastrogurman na obisku pri Najpicopeku Slovenije 2017

V začetku februarja  je na tekmovanju picopekov, ki je bilo organizirano v okviru sejma Gastexpo, Slovenija dobila Najpicopeka 2017. Med prijavljenimi tekmovalci se je najbolje odrezal Dejan Kondič in tako s svojo pico prepričal žirijo, da je najbolj primerna za zastopanje slovenskih barv na svetovnem prvenstvu picopekov. Da razkrijemo skrivnost najboljše letošnje pice, sva šla […]

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak

Vino meseca februarja po izboru uredništva Gastrogurman je cuvee Sara 2007 – Vinska klet Boris Lisjak. “Sara je vino, ki ga je navdihnila Borisova ljubezen do prve vnukinje Sare. Sestavljen je iz treh vrst rdečin vin: terana, merlota in cabernet sauvignona. V hrastovih sodih dozoreva šest let, eno leto pa v steklenici.” Vino Sara se […]

 
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)
Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)

Koktajl meseca februarja: Nonina ljubezen (Darka Brajko)

Koktajl meseca februarja nam je pripravila Darka Brajko, vodja prve barmanske akademije v Sloveniji – Seaside Bar Solutions. V barmanske vode jo je vpeljal brat Damjan Brajko, kateremu gre vsa zahvala za njeno dosedanjo delo kot barmanke, ki ga je sprva jemala le kot hobi, nato pa je postal njen način življenja. Do sedaj je […]

 
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc
Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc

Chefov recept: File svezega bakalaja – Daniel Pirc

Da je za Chefa Pirc Daniela priprava morskih in ribjih specialitet v kombinaciji z mediteransko kuhinjo ena izmed najljubših izzivov, nam zopet dokazuje s predstavljenim najnovejšim krožnikom: File svezega bakalaja, fižolov pire, krema iz brokolija, žele granatnega jabolka, popraženi pinjoli, dehidrirane črne olive, ocvrt žajbelj   . File bakalaja: – cca 100g file ribe bakala […]

 

Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški
Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški
Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški

Koktajl “Zadnji ples” posvečen Povodnemu možu in prevzetni Urški

Ob kulturnem prazniku, v spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna objavljamo recepturo za koktajl “Zadnji ples”, za katerega je barman Jožef Fartek dobil navdih prav v poslednjem plesu Povodnega moža in lepe, mlade, spogledljive ter domišljave Urške. S tem koktajlom se je Jožef predstavil tudi na 26. Državnem prvenstvu v mešanju pijač, ki je potekal […]

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu
Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu

Recept meseca s TOP CHEFI – Damjan Fink – Gostilna Na Gradu

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Tokrat je Chef Damjan Fink iz Gostilne Na Gradu pripravil vrhunski krožnik, ki ga je poimenoval “Škampi na žaru s pomarančo in limono”

 
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu
Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu

Intervju s sommelierjem Alenom Šrajem, vodjo F&B v novogoriškem Hitu

Lahko bi rekli, da je Alen Šraj pri svojih 31 letih v svetu gostinstva že “izkušen igralec”. Do vina ima poseben, ljubiteljski odnos, kar je dokazal z nazivom sommelier 3. stopnje ter tremi zlatimi medaljami v tekmovanju sommelierjev ( ter eno srebrno medaljo v tekmovanju priprave jedi pred gosti ) v okviru gostinsko turističnih zborov. […]