Uporabni članki in novosti

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RENSKI RIZLING »VINSKA KLET KELENC«
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RENSKI RIZLING »VINSKA KLET KELENC«
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RENSKI RIZLING »VINSKA KLET KELENC«

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RENSKI RIZLING »VINSKA KLET KELENC«

Vinska klet KELENC leži v osrčju Lendavskih goric na najbolj severovzhodnem delu Prekmurja in Slovenije. V naši kleti so vina, ki so del tradicije in so donegovana s prenešenim znanjem preko več generacij in vodenjem sodobnega kletarjenja. Plod tega je pestra ponudba vin, ki lahko zadovoljijo še tako prebranega potrošnika.

 
Koktajl meseca novembra: AUTUMN INTENSE FEST (Danijel Pečovnik)
Koktajl meseca novembra: AUTUMN INTENSE FEST (Danijel Pečovnik)
Koktajl meseca novembra: AUTUMN INTENSE FEST (Danijel Pečovnik)

Koktajl meseca novembra: AUTUMN INTENSE FEST (Danijel Pečovnik)

Koktajl meseca novembra na portalu Gastrogurman se imenuje AUTUMN INTENSE FEST, pripravil pa nam ga je barman Danijel Pečovnik.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Blaž Habjan
Recept meseca s TOP CHEFI – Blaž Habjan
Recept meseca s TOP CHEFI – Blaž Habjan

Recept meseca s TOP CHEFI – Blaž Habjan

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Blaž Habjan nam je za mesec november pripravil ČOKOLADNE SANJE.

 

Koktajl meseca oktobra: RANGPUR COLLINS (Miha Kozomara)
Koktajl meseca oktobra: RANGPUR COLLINS (Miha Kozomara)
Koktajl meseca oktobra: RANGPUR COLLINS (Miha Kozomara)

Koktajl meseca oktobra: RANGPUR COLLINS (Miha Kozomara)

Koktajl meseca oktobra na portalu Gastrogurman se imenuje RANGPUR COLLINS, pripravil pa nam ga je barman Miha Kozomara.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RADGONSKA RANINA »RADGONA«
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RADGONSKA RANINA »RADGONA«
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RADGONSKA RANINA »RADGONA«

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: RADGONSKA RANINA »RADGONA«

Radgonska ranina je stara avtohtona sorta, ki izvira iz območja radgonskih goric. Značilna zanjo je prijetna sadna nota, ki spominja na južno sadje. Sadno noto dopolnjuje muškatna nota. Vino je prijetno pitno zaokroženo z nežno kislino. Po okusu je ranina polsuha.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Krivograd Primož
Recept meseca s TOP CHEFI – Krivograd Primož
Recept meseca s TOP CHEFI – Krivograd Primož

Recept meseca s TOP CHEFI – Krivograd Primož

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Krivograd Primož nam je za mesec oktober pripravil GAMSOV HRBET / JURČKI / HOKAIDO OREHOV CRUNCH.

 

Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)
Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)
Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)

Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)

Koktajl meseca septembra na portalu Gastrogurman se imenuje IZDIHLJAJ POLETJA, pripravil pa nam ga je barman Tilen Lesjak.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS

Posestvo SARTORI leži v Slovenski Istri, natančneje v kraju Marezige, ki že od samega začetka slovi po pridelavi vrhunskega vina – REFOŠKA. Ime refošk je namreč sestavljen iz dveh besed: RE – kralj in FOSKO – barva, oziroma z drugimi besedami to pomeni kralj med barvami.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec
Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec
Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec

Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Vlado Novoselec nam je za mesec september pripravil file brancina na posteljici iz osončnika z pirejem gomolja zelene in gamberi.