Uporabni članki in novosti

Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)
Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)
Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)

Koktajl meseca septembra: IZDIHLJAJ POLETJA (Tilen Lesjak)

Koktajl meseca septembra na portalu Gastrogurman se imenuje IZDIHLJAJ POLETJA, pripravil pa nam ga je barman Tilen Lesjak.

 
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: REFOŠK GALLUS

Posestvo SARTORI leži v Slovenski Istri, natančneje v kraju Marezige, ki že od samega začetka slovi po pridelavi vrhunskega vina – REFOŠKA. Ime refošk je namreč sestavljen iz dveh besed: RE – kralj in FOSKO – barva, oziroma z drugimi besedami to pomeni kralj med barvami.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec
Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec
Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec

Recept meseca s TOP CHEFI – Vlado Novoselec

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Vlado Novoselec nam je za mesec september pripravil file brancina na posteljici iz osončnika z pirejem gomolja zelene in gamberi.

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: CVIČEK MARTINČIČ
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: CVIČEK MARTINČIČ
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: CVIČEK MARTINČIČ

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: CVIČEK MARTINČIČ

Za Cviček Martinčič je ob pestrosti vonjav po zrelih malinah, gozdnih jagodah in drugih sadežih značilna zmerna kislina. Pookus je razmeroma dolg, kar je posledica manj obremenjenih trt in dolgoletnih izkušenj s pridelavo.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Robert Žibrat
Recept meseca s TOP CHEFI – Robert Žibrat
Recept meseca s TOP CHEFI – Robert Žibrat

Recept meseca s TOP CHEFI – Robert Žibrat

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Robert Žibrat nam je za mesec avgust pripravil POLETNI SMUČ Z JURČKI.

 
Koktajl meseca avgusta: GIRONIJA (Aleksander Malbašić)
Koktajl meseca avgusta: GIRONIJA (Aleksander Malbašić)
Koktajl meseca avgusta: GIRONIJA (Aleksander Malbašić)

Koktajl meseca avgusta: GIRONIJA (Aleksander Malbašić)

Koktajl meseca avgusta na portalu Gastrogurman se imenuje GIRONIJA, pripravil pa nam ga je barman Aleksander Malbašić.

 

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: PORTOROSE
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: PORTOROSE
Gastrogurmanov izbor za vino meseca: PORTOROSE

Gastrogurmanov izbor za vino meseca: PORTOROSE

Vino PORTOROSE (italijansko ime za Portorož oz. v prevodu pomeni pristanišče vrtnic) je nežno rosa barve s oranžnimi odtenki, zelo elegantnega vonja po vrtnici, v ozadju pa tudi jagodičevje in agrumi-tipični za istrski muškat, toplega in gladkega okusa in z nižjimi kislinami.

 
Recept meseca s TOP CHEFI – Štefan Sraka
Recept meseca s TOP CHEFI – Štefan Sraka
Recept meseca s TOP CHEFI – Štefan Sraka

Recept meseca s TOP CHEFI – Štefan Sraka

Gastrogurman vsak mesec povabi k sodelovanju vrhunske chefe, da nam pripravijo recept meseca: Chef Štefan Sraka nam je za mesec julij pripravil file smuča na pireju buče, zvitek bele polente z olivami, zabeljena zelenjava.

 
Koktajl meseca julija: The Green Lady (Jan Križaj)
Koktajl meseca julija: The Green Lady (Jan Križaj)
Koktajl meseca julija: The Green Lady (Jan Križaj)

Koktajl meseca julija: The Green Lady (Jan Križaj)

Koktajl meseca julija na portalu Gastrogurman se imenuje The Green Lady, pripravil pa nam ga je barman Jan Križaj.