TIC Goriška Brda – dežela opojnih trenutkov

featured image
Naslov: Turistično informacijski center Brda Grajska cesta 10 5212 Dobrovo
Telefon: 05 / 395 95 95 in 05 / 395 95 94
Elektronska pošta: tic@brda.si
Spletna stran: http://www.brda.si/
Socialna omrežja: facebook twitter

Opis ponudbe:

Brda - pravljična pokrajina, od koder razgledi sežejo proti morju, Furlaniji in Benečiji, dežela gričev, ugnezdena na pol poti med Alpami in Jadranom.

Obilje lepot, zanimivosti in doživetji pritegne slehernega popotnika. Pečat preteklosti daje značaj tudi današnjemu življenju, ki v briških vaseh in vasicah še vedno utripa po svoje - umirjeno in radoživo obenem, v krogu družine in v sožitju z gosti. Bistvo Brd ostaja vedno isto - prvinski užitek ob jedi, omamnost doživetja vina in nepozabnost veselega druženja.

Ta idilična pokrajina, vsa pregnetena z delom človeških rok, pristna in avtentična ohranja svoje sporočilo preko številnih tradicionalnih praznikov, skriva pa tudi izjemne naravne pojave in neštete možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Svetu dobro poznano briško sadje, briško vino, izvrstno oljčno olje in ostali briški pridelki ter dišeča, okusna briška kuhinja so odlična popotnica za zgodbo polno doživetij, spominov in radoživega druženja. Povsod po briških gričih so posejane vasice, nekatere strjene kot ptičja gnezda, druge razpotegnjene po slemenih, vse pa obdane z zelenjem vinogradov in sadovnjakov, med katerimi se vijejo ceste, poti in steze.

SPOZNAJ. OKUŠAJ. DOŽIVI. https://youtu.be/IRm6Sq7IkEA