vse informacije za gostince na enem mestu
vse informacije za gostince na enem mestu

 

 
Aktualne novice in dogodki
 
 
Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2018
Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2018
Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2018

Rezultati ocenjevanja modrih frankinj 2018

V četrtek, 24. maja 2018, je v organizaciji KŠTM Sevnica na Gradu Sevnica potekalo mednarodno ocenjevanje vzorcev modrih frankinj, ki so prispeli na ocenjevanje v okviru 7. festivala modre frankinje Sevnica 2018.

 
Objavljeno:
28. maj, 2018


Sivi Pinot 2017, Gašper osvojil 96 točk in ZLATO medaljo na enem  najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu
Sivi Pinot 2017, Gašper osvojil 96 točk in ZLATO medaljo na enem  najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu
Sivi Pinot 2017, Gašper osvojil 96 točk in ZLATO medaljo na enem  najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu

Sivi Pinot 2017, Gašper osvojil 96 točk in ZLATO medaljo na enem najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu

Za Sivi Pinot 2017 je s 96 točkami prejel ZLATO medaljo, za Malvazijo 2016 je z 92 točkami prejel SREBRNO medaljo, ravno tako je SREBRNO medaljo prejela Gašper penina 2016, z 90 točkami. Chardonnay Rebula 2017 je prejel 87 točk ter BRONASTO medaljo.

 
Objavljeno:


NAJBOLJE OCENJENO SVEŽE MESO POD OKRILJEM SEJMA AGRA 2018
NAJBOLJE OCENJENO SVEŽE MESO POD OKRILJEM SEJMA AGRA 2018
NAJBOLJE OCENJENO SVEŽE MESO POD OKRILJEM SEJMA AGRA 2018

NAJBOLJE OCENJENO SVEŽE MESO POD OKRILJEM SEJMA AGRA 2018

Pod okriljem 56. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je 16. maja potekal prvi del 39. Mednarodnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov, ocenjevanje svežega mesa. Na Biotehniški fakulteti, Oddelek za živilstvo v Ljubljani, je 60 izdelkov, ki jih je poslalo 11 proizvajalcev iz Slovenije in Hrvaške …

 
Objavljeno:
25. maj, 2018


KULINARIČNA DEDIŠČINA SLOVENIJE
KULINARIČNA DEDIŠČINA SLOVENIJE
KULINARIČNA DEDIŠČINA SLOVENIJE

KULINARIČNA DEDIŠČINA SLOVENIJE

V marcu je Katedra za kulturni turizem UP FTŠ Turistice v sodelovanju s Centrom za gastronomijo in kulturo vina UP, Turističnim društvom Šparžin in Zavodom SloVino izpeljala zanimivo prireditev ob odprtju fotografske razstave fotografa Iztoka Bončine na temo kulinarične dediščine Slovenije.

 
Objavljeno:


Pivo in cvetje Laško 2018
Pivo in cvetje Laško 2018
Pivo in cvetje Laško 2018

Pivo in cvetje Laško 2018

Letošnji festival Pivo in cvetje Laško, največji glasbeni in turistični dogodek v Sloveniji, bo od četrtka, 12., do nedelje, 15. julija. Štirinpetdeseti festival vsako leto pritisne pečat vrhuncu poletnega zabavno-glasbenega in družabnega dogajanja v Sloveniji.

 
Objavljeno:
22. maj, 2018


Posestvo Bajer na Notranjskem
Posestvo Bajer na Notranjskem
Posestvo Bajer na Notranjskem

Posestvo Bajer na Notranjskem

V Sloveniji zelo redko naletiš na zgodbo družine ali posestva, ki datira 300 let v preteklosti- Tako pač je pri nas. Na Posestvu Bajer pa sta Bernard in Janja z otroki poskrbela, da se bo zgodba, upajmo da vsaj še toliko časa tudi nadaljevala.

 
Objavljeno:
21. maj, 2018


Mesec dni do Poletnih vinskih razvajanj
Mesec dni do Poletnih vinskih razvajanj
Mesec dni do Poletnih vinskih razvajanj

Mesec dni do Poletnih vinskih razvajanj

Ljubljanska vinska pot tudi letos vabi na dve tradicionalni izvedbi – na junijska Poletna vinska razvajanja in na novembrsko Martinovanje v Ljubljani. Poletna vinska razvajanja bodo ulice in trge mestnega jedra Ljubljane zavzela v soboto, 16. junija 2018.

 
Objavljeno:
17. maj, 2018


Festival vrtnic in rosé vin
Festival vrtnic in rosé vin
Festival vrtnic in rosé vin

Festival vrtnic in rosé vin

Portorož bo 26. in 27. maja zaživel v znamenju vrtnic, izbrane kulinarike in rosé vin. Rdeča nit festivala, ki bo ponudil vodene degustacije rosé vin, glasbo v živo, vinsko akademijo, kuharski šov, ulične nastope in delavnice za otroke, bo vrtnica Portorož. Vrtnico slavnih bo letos posadil Jan Plestenjak.

 
Objavljeno:
16. maj, 2018


Odlična in uigrana ekipa dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana so Tuševe zvezdice 2018
Odlična in uigrana ekipa dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana so Tuševe zvezdice 2018
Odlična in uigrana ekipa dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana so Tuševe zvezdice 2018

Odlična in uigrana ekipa dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana so Tuševe zvezdice 2018

Ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je postala dobitnica nagrade izjemno odmevnega projekta Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih. V super finalu so se pomerili v pripravi sladice z ekipo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki so tako zasedli drugo mesto.

 
Objavljeno:
15. maj, 2018




DOBRODOŠLI NA SPLETNEM PORTALU GASTROGURMAN


Spletna stran je namenjena poslovnemu komuniciranju med podjetji ter vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Na spletnih straneh Gastrogurman.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi. Z vstopom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika.

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

S klikom na spodnjo povezavo "Vstopi" potrjujem, da sem star 18 let ali več in soglašam s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Gastrogurman.si