vse informacije za gostince na enem mestu
vse informacije za gostince na enem mestu

 

 
Aktualne novice in dogodki
 
 
Priljubljena sobotna kulinarična festivala na celjskem sejmišču
Priljubljena sobotna kulinarična festivala na celjskem sejmišču
Priljubljena sobotna kulinarična festivala na celjskem sejmišču

Priljubljena sobotna kulinarična festivala na celjskem sejmišču

Minulo soboto (22.4.) se je na celjskem sejmišču po oceni organizatorja družbe Celjski sejem kulinarično razvajalo približno 1400 ljubiteljev dobre domače hrane in pijače. Na 2. Festivalu sira, olj, vina in rib ter 2. Festivalu palačink in cesarskega praženca se je sicer predstavilo približno 40 ponudnikov. Najmlajši obiskovalci sejmišča…

 
Objavljeno:
24. april, 2017


Orange Wine Festival vabi 28. aprila že šestič v Izolo
Orange Wine Festival vabi 28. aprila že šestič v Izolo
Orange Wine Festival vabi 28. aprila že šestič v Izolo

Orange Wine Festival vabi 28. aprila že šestič v Izolo

Festival oranžnih vin – Orange Wine Festival – bo zadnji petek v aprilu v Izolo spet privabil ljubitelje vin, pridelanih sonaravno s postopkom daljše maceracije iz grozdja belih sort vinske trte. Na šestem festivalu, ki bo potekal v Manziolijevi palači in na istoimenskem trgu v središču Izole, se bo s svojimi vini predstavilo blizu 60 vinarjev iz petih držav, ob njih pa tudi gostinci, ki delijo soroden odnos do okolja in narave.

 
Objavljeno:


Slovenska oljčna olja prinesla zlato iz Londona
Slovenska oljčna olja prinesla zlato iz Londona
Slovenska oljčna olja prinesla zlato iz Londona

Slovenska oljčna olja prinesla zlato iz Londona

Od 7. – 10. aprila je v Londonu potekalo mednarodno ocenjevanje oljčnega olja – LONDON International Olive Oil Competition 2017,  kjer so prijavljene vzorce ekstra deviških oljčnih olj ocenjevali v treh ločenih kategorijah in sicer v kvaliteti, vsebnosti zdravju koristnih fenolov ter v dizajnu blagovne znamke.    Med vsemi prispelimi vzorci sta prejeli zlati medalji tudi […]

 
Objavljeno:
21. april, 2017


Zlate medalje v Budvi za slovensko člansko kuharsko reprezentanco
Zlate medalje v Budvi za slovensko člansko kuharsko reprezentanco
Zlate medalje v Budvi za slovensko člansko kuharsko reprezentanco

Zlate medalje v Budvi za slovensko člansko kuharsko reprezentanco

V Budvi je 19. in 20. aprila potekalo Državno prvenstvo Črne gore v gostinsko-turističnih poklicih z mednarodno udeležbo, kjer je nastopila tudi slovenska članska kuharska reprezentanca, ki so jo zastopali selektor Janez Dolšak, Grega Rozman, Davor Družinec, Martin Blejec, Stanislav Ramšak, Tadej Jug ter Aljaž Rozin. Po napornih celodnevnih pripravah je ekipa pričela s sestavljanjem […]

 
Objavljeno:


Erik Črnigoj vabi na master-class tečaj v izdelavi slaščic
Erik Črnigoj vabi na master-class tečaj v izdelavi slaščic
Erik Črnigoj vabi na master-class tečaj v izdelavi slaščic

Erik Črnigoj vabi na master-class tečaj v izdelavi slaščic

Skozi tečaj boste spoznali umetnost izdelave slaščic na tekmovalnem nivoju, kjer so pomembni še tako majhni detajli, sodelovali boste pri pripravi posameznih komponent iz osnovnih surovin, izdelovanju čokoladnih dekoracij, Erik pa vam bo razkril tudi marsikatero slaščičarsko skrivnost ter drobne, a pomembne trike…

 
Objavljeno:
20. april, 2017


Mednarodno ocenjevanje vin v ZDA
Mednarodno ocenjevanje vin v ZDA
Mednarodno ocenjevanje vin v ZDA

Mednarodno ocenjevanje vin v ZDA

V mesecu marcu smo s slovenskimi vini ponovno sodelovali na mednarodnih ocenjevanjih v ZDA in sicer na tradicionalnem Finger Lakes Wine Competition ter Great American Wine competition, ki je letos potekal prvič. Finger Lakes Wine Competition velja za enega največjih in referenčnih tekmovanj na svetu, na katerem vsako leto sodelujejo vinarji iz celega sveta…

 
Objavljeno:


Brda in vino 2017 – festival kulinarike in vina
Brda in vino 2017 – festival kulinarike in vina
Brda in vino 2017 – festival kulinarike in vina

Brda in vino 2017 – festival kulinarike in vina

Spomladanski dogodek Brda in vino ima v Brdih  že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih treh letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je tako na vinskem kot na kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih. Enostavno pripravljene briške […]

 
Objavljeno:
19. april, 2017


Kuharski talenti se vračajo v Kranjsko Goro
Kuharski talenti se vračajo v Kranjsko Goro
Kuharski talenti se vračajo v Kranjsko Goro

Kuharski talenti se vračajo v Kranjsko Goro

Po lanskoletni uspešni izvedbi 1. Mednarodnega kulinaričnega festivala v Kranjski Gori, ki je v Zgornjesavsko dolino pripeljal več kot štirideset tekmovalk in tekmovalcev iz šestih držav, je bila za organizatorje dogodka, hotelirsko družbo Hit Alpinea, možna samo ena pot. Dogodek bo postal stalnica na koledarju prireditev, naslednja izvedba pa bo na sporedu med 8. in […]

 
Objavljeno:


Premierna večerja treh JRE chefov pred festivalom čokolade
Premierna večerja treh JRE chefov pred festivalom čokolade
Premierna večerja treh JRE chefov pred festivalom čokolade

Premierna večerja treh JRE chefov pred festivalom čokolade

Chef Uroš Štefelin, član mednarodnega združenja JRE je povabil JRE kolegici, chefinji Tanjo Pintarič iz gostilne Rajh iz Prekmurja in Ksenijo Mahorčič iz Gostilne Mahorčič s Krasa, da se skupaj premierno poklonijo 6. festivalu čokolade in ga ponosno otvorijo…

 
Objavljeno:
18. april, 2017




DOBRODOŠLI NA SPLETNEM PORTALU GASTROGURMAN


Spletna stran je namenjena poslovnemu komuniciranju med podjetji ter vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

Na spletnih straneh Gastrogurman.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi. Z vstopom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika.

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

S klikom na spodnjo povezavo "Vstopi" potrjujem, da sem star 18 let ali več in soglašam s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta Gastrogurman.si