ZDRUŽENJE GOSTINCEV JRE PODELJUJE NAGRADO ZA IZJEMNE STORITVE

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Jure Tomič iz restavracije Ošterija Debeluh je prejel nagrado JRE za storitve 2019. Nagrado, ki jo je sponzoriral lIlycaffè, je prejel za svoj talent, s katerim spremeni obrok v edinstveno gurmansko doživetje.

JRE-Jeunes Restaurateurs je vodilno gostinsko združenje, ki združuje mlade in ambiciozne kuharje in gostince. JRE vsaki dve leti nagrajuje člane, ki so se odlikovali na enem od naslednjih šestih področij: Okus porekla, dediščina, podjetnost, storitve, inovacija in talent. Nagrade so bile podeljene v ponedeljek zvečer na mednarodnem kongresu združenja v Liègeu.

NAGRAJENEC

Dobitnik nagrade za storitve, Jure Tomič, je lastnik in kuhar restavracije Ošterija Debeluh v Brežicah, Slovenija. Restavracija ima eno najboljših vinskih kart v Sloveniji. Ker je Jure tudi sommelier, zelo dobro ve, kako združiti vina, ki bodo najbolje dopolnjevala njegove edinstvene jedi.
http://www.debeluh.si

VIZITKA KONGRESA

Več kot 300 udeležencev iz 16 različnih evropskih držav se je pridružilo XVI. Mednarodnemu kongresu v Liègu. Evropski mladi vrhunski kuharji iz JRE so se združili, da bi delili svojo neskončno strast do dobre hrane. Letos je imela Belgija čast gostiti in organizirati ta velik mednarodni dogodek. Poleg slovesnosti ob podelitvi JRE nagrad je program kongresa vključeval tudi tržnico, ključne govorce, kot sta Ernesto Iaccarino in Friedrich Lehmann in gala večerjo.