VRHUNSKI ZAKLJUČEK SLOVESNKIH OLJKARJEV

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Jesen je čas ko oljkarji bujno spremljajo zorjenje plodov v oljčnikih. Je pa tudi čas ko oljkarji in ljubitelji oljčnega olja s celega sveta pričakujemo da g. Marco Oreggia proglasi rezultate ocenjevanja in objavi seznam elitnih proizvajalcev kateri se uvrstijo v svetovni vodnik oljčnih olj FLOS OLEI, torej med 500 najboljših na svetu.

V tem vodniku je Slovenija kot proizvajalka oljčnih olj že prepoznavna, za kar so zaslužni predvsem proizvajalci kateri se uvrstijo med TOP 20. To je uspelo do sedaj  Jenkotu, Dujcu in Morganu.

Jenko je bil v elitni družbi TOP 20 celo dvakrat.

V letošnjem vodniku FLOS OLEI  2019 so na  vrhu s 96 točkami (od 100 možnih) Jenko, Dujc  in Morgan, s točko manj sledi Ronkaldo 95 točk, Bem in Bočaj 88 točk ter Oleum Solis 86 tok

Sezona je bila za naše oljkarje uspešna, Jenkovo oljčno olje se je kot edino istrsko uvrstilo med TOP 50 v razvrstitvi nemške kulinarične revije DER FEINSCHMECKER, katera v tem delu Evrope velja za vodilo gurmanov.

Tudi v Izraelu je Jenko dosegel največ med istrskimi olji in po predlanski TOP 10 osvojil letos GRAN PRESTIGE GOLD, ter še zlato v Londonu.

Naši oljkarji ponovno dokazujejo vrhunsko kakovost svojih izdelkov, in upamo lahko le, da bodo še dolgo tako predano pridelovali »ZLATO IZ ISTRE« kot ga je poimenoval Jenko.