VODSTVO DRUŠTVA SOMMELIER SLOVENIJE V NOV MANDAT OKREPLJENO Z MLADO ENERGIJO

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Na ustanovni seji izvršnega odbora Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije, ki je potekala 23. aprila na turistični kmetiji Repovž, so člani potrdili zapisnik in sklepe s sestanka izvršnega odbora društva, ki je bil v  torek, 28. marca, na sedežu društva v Kromberku.

Ivan Peršolja ostaja predsednik društva tudi v novem mandatu, prav tako Boris Gašparin na mestu sekretarja, podpredsedniku Davorinu Škarabotu pa se je pridružil Valentin Bufolin.

Člani izvršnega odbora društva v novem mandatu so: Janez Bratovž, Gregor Kocjančič, Ivan Peršolja, Tilen Praprotnik, Gregor Repovž, Edvard Rondič, Franko Rutar, Davorin Škarabot, Mira Šemić, Aleš Škrlj, Otmar Šturm, Jure Tomič in Valentin Bufolin.

Predsednik nadzornega sveta je postal Tomaž Kavčič, člana pa Srečko Kenda in Matjaž Povše.

Predsednik častnega razsodišča je Sebastijan Mavrič, člana sta mag. Miran Čurin in Tadej Gašparin.

Društvo je oblikovalo tudi komisije za posamezna področja, in sicer za izobraževanje – Ivan Peršolja, permanentno izobraževanje – Martin Gruzovin, mednarodno sodelovanje – Davorin Škarabot, prireditve in članstvo – Mateja Skomina, marketing – Nina Bavčer, tekmovanja – Sebastijan Pintar in degustacije – Tilen Praprotnik.

Društvo Sommelier Slovenije je kot edini slovenski predstavnik od leta 1994 član mednarodne sommelierske organizacije ASI – Association de la Sommellerie Internationale in v skladu z njenimi pravilniki organizira strokovna izobraževanja.

Temeljno poslanstvo društva je izobraževanje in širjenje kulture pitja. Poleg tečajev na vseh treh stopnjah pripravljajo tudi enodnevne delavnice in krajše tečaje uvoda v spoznavanje vina  ter sodelujejo na številnih festivalih in vinsko-kulinaričnih dogodkih (Festival Malvazij v Portorožu, Festival vin v Šempasu, Slovenski festival vin v Ljubljani, Okusi Vipavske na Zemonu, Festival penečih vin v Portorožu, Vinska vigred v Metliki …).