Vipavsko Vzdušje V Vaših Kozarcih In Na Vaših Krožnikih

misc1

gastrogurman ozek masilni barvno uskl

Kdaj: 7. 6. 2019 ob 19.00
Kje: Klub Gurmanov Skaručna

Dragi gurmani!

Tokrat bo v Skaručni zapihala vipavska burja in prinesla na mizo dobrote iz doline pod Nanosom! Za vinsko spremljavo bo poskrbela kmetija Saksida, ki se nahaja v vasi Zalošče v osrčju Vipavske doline. Odlične lege in urejeni vinogradi so njihovo največje bogastvo in temelj za pridelavo dobrih vin. Raztezajo se na pobočjih nad reko Vipavo. Kot pravi vinarka in enologinja Ingrid Saksida, je prednost njihove kmetije tudi to, da so majhni in se tako lahko posvetijo vsaki trti posebej. Pohvalijo se lahko s pestro ponudbo odličnih vin, ob katerih lahko v njihovi restavraciji uživate tudi v tipičnih vipavskih jedeh. 

Da pa se o tem prepričate sami, se vam ni nujno treba odpraviti v Vipavsko dolino, ampak pridite v Skaručno in se prepustite Petru Gorjanu, glavnemu pomočniku na kmetiji Saksida, ki vam bo predstavil šest njihovih odličnih vin in priznanemu master-šefu kulinarike Marku Žagarju, ki bo, skupaj z vami, za vas pripravil nekaj tipičnih vipavskih jedi:

– domačo joto z repo

– toč s polento

– krompirjevo polento z zajcem

– zadišalo bo po špargljih

– tudi za sladkosnede se bo našlo marsikaj

– ter seveda tudi tokrat klasični bogati kulinarični repertuar, tako da bo hrane in pijače zagotovo obilo.

Pridružite se nam na še enem od odličnih gurmanskih dogodkov, se zasukajte med lonci, in okusite delček vipavske kulinarične burje skupaj z nami!